Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Echivalente roti PLS HELP
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
cristic
Vreau sa-mi iau cuciucuri de iarna si am o mare dilema... sad.gif
In talon imi scrie ca pot sa am caucicuri 195/60R14 (de care am acum pe masina) sau 175/70 R14, am gasit la un momentadat pe net o lista cu diverse echivalente intre dimensiunile cauciucurilor astfel daca am 195/60 R14 echivalentul lui ar fi 175/65 R14 sad.gif( Eu pana la urma de care sa-mi iau a.i. sa nu am abatere la km ??? sad.gif(
florin83
QUOTE (cristic @ Oct 27 2006, 04:30 PM) *
In talon imi scrie ca pot sa am caucicuri 195/60R14 (de care am acum pe masina) sau 175/70 R14

cum naiba 175? blink.gif
la mine cea mai mica marime e 195
TiL
da, pe-atunci se purta 175 smile.gif
Cred ca si E28 tot 175 avea standard. Vad ca in talon la troaca am 195/65R15 dar sigur a fost modificat.
florin83
QUOTE (TiL @ Oct 27 2006, 05:19 PM) *
pe-atunci se purta 175 smile.gif

in caz ca ai uitat tot o vechitura am si eu biggrin.gif
si sigur n-a fost nimic modificat... pe stalpul de la usa soferului am 195 cea mai mica marime, la fel e si peste tot pe net..
cristic
florine tu ai 325 eu am 318
cristic
am gasit un site destul de interesant .. pt masina mea cica nici nu ar trebui sa am in talon cauciucuri pe 195 sad.gif(

http://www.vanzarianvelope.ro/jantesianvel...amp;tipnou=318i

stiti ceva de cauciucurile "pneus" si "firestone" modelele de iarna?

astea sunt in Metro 170 RON http://www.vanzarianvelope.ro/detaliianvelope.php?aid=236 ce ziceti de ele?
florin83
e vrajala aia ca n-ai voie cu 195 in latime.. nu vad de ce merge pe 185 si 205 si nu merge 195...
in fine.. despre cauciucurile alea.. trebuie sa stii intai ca cele pneus sunt resapate, dar daca le iei doar pt iarna sunt super bune.. eu am unele de 2 ani. am mers cu ele un an intreg si n-au nimic..
costa si pe jumate fata de cele firestone..
cristic
pai eu le folosesc decat iarna si atunci cred ca ar fi ok, dar ma mai gandesc tongue.gif oricum abia luni sau marti iau banii biggrin.gif
florin83
atunci ia-ti pneus.. sunt o gramada pe aici care pot sa-ti confirme ca sunt f. bune pt iarna..
cristic
inca o intrebare ... trebe sa-mi iau si jante sau merg astea care le am acum??
comisaru
Merg f bine mai cristicule jantele tale.
cristic
daca merg si pt 175 biggrin.gif ar fi super, cred ca azi sau maine imi iau cauciuce tongue.gif
TiL
Daca esti meticulos si ai bani destui, ia-ti Firestone. Altfel, Pneus sunt superbune pentru iarna. Eu am avut iarna trecuta pneus all-season 205/60R14 pe spate si s-au tinut foarte bine pe zapada.

Unde ai gasit Pneus, la Auto-Soft sau in alta parte?
cristic
pneus am gasit la autosoft, iar la praktiker am gasit marix cu 4 ani garantie sunt in dubiu... fiind pt iarna probail ca voi lua marix ca e mai aproape prakti.. decat autosoft. o sa va anunt wink.gif
TiL
marix unde-s facute?
cristic
QUOTE (TiL @ Oct 30 2006, 03:25 PM) *
marix unde-s facute?

italia parca asa ziceau aia tongue.gif
TiL
Din cate stiu Pneus sunt italienesti... or fi si marix la fel.
florin83
cat sunt alea marix?
eu pe pneus 205/50/15 am dat 950.000 bucata.. ce vrei tu.. 175/xx/14 sigur sunt mult mai ieftine..
akajohn
QUOTE (florin83 @ Oct 30 2006, 04:53 PM) *
cat sunt alea marix?
eu pe pneus 205/50/15 am dat 950.000 bucata.. ce vrei tu.. 175/xx/14 sigur sunt mult mai ieftine..

ceva pe 205 55 16 asa ieftin ce recomandati... nu de alta dar ma seaca gandul ca o sa scot acum vreo 14 milioane din buzunar ptr niste Nokian...
florin83
pneus..
akajohn
QUOTE (florin83 @ Oct 30 2006, 09:35 PM) *
pneus..

si unde am gasi asa ceva?

LE- am inteles ca sunt re-esapate de Michelin...

vad ca au ceva la Auto soft si pretul e de 1 milion si ceva maruntis pe cauciuc... suna tentant pentru ca decat SH mai bine re-esapate... noi ma bate gandul la Nokian dar sunt 3.6 milioane bucata... nebunie curata dar ziua de azi m-a pus pe ganduri si ma astept la zapada destul de curand...
Ionut
la autosoft pe fundeni, gasesti pneus 205/55 r16....pentru iarna sunt foarte bune...sunt aderente, sunt ieftine, am mers chiar cu 220km/h pe autostrada...sunt ok... smile.gif
florin83
eu cu 230km/h laugh.gif
Ionut
deci sunt ok... tongue.gif
cristic
pana la urma mi-am luat Debica Frigo. Prima impresie este una super buna, se comporta neasteptat de bine atat pe uscat cat si pe noroi biggrin.gif Ce nu am avut timp sa testez este pe curbe... dar poate am timp azi biggrin.gif

Cat despre preturi.. Reesapate ~~ 100 RON/buc, iar Debica au fost ~~135 RON/buc de aceea am zis ca daca tot iau de ce sa nu iau noi tongue.gif
316i
Dimensiuni?
cristic
QUOTE (316i @ Oct 31 2006, 01:54 PM) *
Dimensiuni?

185/65 R14

ieri am facut ~~100km, masina se comporta bine, dar este un pic cam instabila sad.gif
akajohn
QUOTE (cristic @ Nov 1 2006, 08:44 AM) *
185/65 R14

ieri am facut ~~100km, masina se comporta bine, dar este un pic cam instabila sad.gif

cauciucurile trebuiesc tocite putin ptr aderenta... cand sunt noi au un strat la suprafata care trebuie curatat inainte sa lucreze ca lumea cauciucul... asteapta sa zicem vreo luna si apoi o sa vezi cam cum se comporta...
florin83
QUOTE (cristic @ Nov 1 2006, 08:44 AM) *

sunt cauciucuri de iarna, normal ca nu au aderenta asa buna pe uscat..
Daxter
QUOTE (florin83 @ Oct 27 2006, 04:08 PM) *
cum naiba 175? blink.gif
la mine cea mai mica marime e 195

la fel scrie si la mine
316i
De vreme ce mie mi-au scris in talon ca am rezervor de 70l.....te mai mira ceva?
Mihai_AMD
CITAT(cristic @ Oct 27 2006, 03:30 PM) *
Vreau sa-mi iau cuciucuri de iarna si am o mare dilema... sad.gif
In talon imi scrie ca pot sa am caucicuri 195/60R14 (de care am acum pe masina) sau 175/70 R14, am gasit la un momentadat pe net o lista cu diverse echivalente intre dimensiunile cauciucurilor astfel daca am 195/60 R14 echivalentul lui ar fi 175/65 R14 sad.gif( Eu pana la urma de care sa-mi iau a.i. sa nu am abatere la km ??? sad.gif(

cam tarziu reply-ul biggrin.gif dar acum am mai rasfoit prin topice..
am aflat ca abatere la km in urma punerii altor pneuri/jante decat cele originale au numia masinile cu vitezometru pe cablu (e12,e21..) ,nu si cele cu cititor pe grup (e28,e30...)
TiL
Cred ca ai aflat gresit.
Vroiai sa spui: "am aflat ca abatere la km in urma punerii altui diferential decat cel original au numia masinile cu vitezometru pe cablu (e12,e21..) ,nu si cele cu cititor pe grup (e28,e30...)"

Cititorul de pe grup citeste viteza de rotatie a planetarelor, nu viteza talpilor caucioacelor. El nu stie ce e dincolo de planetara. Intr-adevar, e un castig fata de cititorul de pe cutie, care stie viteza de rotatie a cardanului si atat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.