Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BMW si rugina
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
ccc
Mi se pare mie, sau BMW rugineste cam des? Pana sa-mi cumpar noul BMW, m-am uitat la vreo 20 de alte e36 si multe aveau ceva rugina. Mi se pare ca la masini facute din 1993-4 incoace, n-ar trebuis afie chiar asa.
Nu stiu cat da acum BMW garantie contra ruginii, dar la e36-le meu (din 1996) dadeau 6 ani.
Alte marci dadeau 12 ani si in 1989-90...
Ce parere aveti? Face BMW economie la protejarea tablei? E de calitate mai proasta decat la alte marci?
316i
Tabla o ai cum o intretii si cum ai grija de ea. Asta o spun uitandu-ma la tabla mea.
525da
Cum se intretine tabla?
316i
simplu:feresti cat mai mult masina de umezeala si apa. smile.gif
Incepand de la o stergere temeinica a masinii dupa spalare pana la folosirea unei prelate pe perioada toamna-iarna-primavara.
Cel putin eu asta fac si rezultatele se stiu.
525da
Am inteles.Cand ninge si ingheata nu se lipeste prelata aia de tabla masinii?Poti sa o dai jos cand e uda si inghetata?Adica e practic de folosit?
De unde se cumpara asa ceva si cam ce pret are?
alex230ro
Prelata trebuie sa fie impermeabila si cred ca la Selgros au costa cam 700.000 smile.gif vreau sa iau si eu una pt iarna asta :nod: .
ccc
Prelata e buna, garajul e si mai bun biggrin.gif
Da' stie cineva de ce par BMW-urile sa rugineasca destul de frecvent? Eu tot cred ca e si o problema de calitate la mijloc.
Darren
Buey carcotasule
Acum ti-ai luat BMW, ce mai comentezi? Pune-ne si noua poze sa vedem minunea cu rugina. Auzi.. cica nu mai e calitate.. hm. Mertz nu vrei? :chain:
ccc
Taci ca era cat p-aci sa-mi iau unu... clasa C :ninja:

Cat despre poze, poate pun diseara, ca am tot uitat... smile.gif
SUPERBEC
lasati-l mah ca e nebun.. are 2 cm de rugina sub chederu de la portbagaj si zice ca bmwurile au probleme cu rugina.
ccc
Nebun? Becule, vezi ca vin si eu la intalnire cu o bata MARE!!! :chain:
Acum serios, nu e vorba de masina mea. Dar am vazut chiar multe BMW-uri cu rugina.
Darren
QUOTE (525da)
Cum se intretine tabla?

Cred ca ar trebui din cand in cand aplicat un tratament pentru intretinere. Am vazut la o spalatorie, pardon Cabinet?? de cosmetica auto :eek: , niste pachete de intretinere. Nu prea m-a interesat pentru ca vopseaua de pe masina mea e compromisa in mare parte. Chiar si asa, eu aplic din 2 in 2 spalari dese (sau daca o spal mai rar la fiecare) un strat de ceara + solutie de degresat.
Darren
Am citit in carte:
Cu cat murdaria este lasata pe vopsea timp indelungat, cu atat mai mare este riscul distrugerii lacului de protectie, fie prin zgariere, fie prin efect chimic.
Sa nu spalati masina direct in lumina soarelui. Cand capota motorului este calda, lasati-o sa se raceasca. Picaturile de apa nu numai ca lasa pete cand se evapora rapid de la caldura motorului sau a soarelui, dar pot actiona ca niste mici lentile si sa arda lacul de protectie in multe puncte. Spalati masina cu o solutie compusa din apa calduta si un detergent special pentru spalat masina. Clatiti folosind foarte multa apa curata. Stergeti apoi masina cu un prosop moale sau cu o piele de caprioara pentru a preveni aparitia petelor de apa.

Pentru a proteja lacul vopselei pe o perioada indelungata, aplicati un strat de ceara (special pentru masini, da? tongue.gif) dupa ce masina a fost spalata si uscata. Folositi numai produse pe baza de carnauba* sau sintetice. Ceruitul nu este necesar dupa fiecare spalat. Puteti sa va dati seama daca e nevoie de un strat nou de ceara uitandu-va la masina atunci cand este uda. Daca apa care acopera vopseaua formeaza pete mari uniforme in loc sa formeze picaturi care aluneca de pe masina, atunci aveti nevoie de un nou strat de ceara. Ceara nu trebuie aplicata pe piesele din material plastic, cauciuc sau pe ornamentele negre.

Petele de zmoala, asfalt care raman pe vopsea dupa spalare pot fi indepartate prin metode mecanice ... respectiv polish. De obicei polish se recomanda pentru masinile cu o vopsea imbatranita, tocmai pentru a elimina petele persistente de smoala/gudron/asfalt sau portiunile mate din lacul vopselei. A nu se folosi polish pe ornamentele din aluminiu sau pe alte accesorii.
Petele de smoala pot fi inlaturate si cu un produs special care le dizolva. Nu folositi benzina, gazolina, kerosen, acetona sau alt fel de solvent. Punctele ramase de la insectele de pe masina pot fi inlaturate cu aceeasi solutie. Putin praf de copt dizolvat in apa de asemeni poate inlatura insectele de pe caroserie. Aceasta solutie merge si in cazul sevei scurse din copaci.

Periodic, spalati sasiul masinii (pe dedesubt adik tongue.gif), mai ales iarna. Acest lucru va preveni acumularea sarii luata de pe strazi, a solutiei de dezghetare aruncata de primari destepti (aceste substante sunt foarte corozive). Cel mai bun moment pentru spalatul sasiului este dupa ce masina a fost condusa in conditii de umezeala. Spalarea se face cu un jet puternic de apa... Spalatoriile comerciale sau cele cu self-service nu reprezinta o solutie potrivita deoarece majoritatea recicleaza apa (acea apa contine sare sad.gif).

*carnauba (karne obe)
n.
a Brazilian palm tree (Copernicia cerifera) that yields a hard wax used in making polishes, lipsticks, carbon paper, etc.

Etymology
[BrazPort < Tupi]

©1995 Zane Publishing, Inc. ©1994, 1991, 1988 Simon & Schuster, Inc.
525da
Nu am spalat niciodata masina pe dedesubt.Nu se strica nimic pe acolo daca dai cu jet puternic de apa?
A incercat cineva?
Exista ceara care se poate aplica acasa?E o operatiune dificila,necesita pricepere multa? Eu nu am decat sampon cu ceara,e drept ca nici nu m-am uitat dupa ceara simpla.(asta pt la vara,ca acum nu mai spala nimeni masina acasa,e prea frig)
Banuiesc ca pachetele alea de inretinere sunt pe la aia de la Expertnustiucum,care au niste scoruri de te innebunesc,dar care trimit fluturasi semnati in original! biggrin.gif
Darren
Eu am mai spalat sasiul .. si mai ales iarna. (sau cand mergeam pe strazi cu noroi mult), nu se strica nimic, jetul de apa nu trebuie sa fie de pompieri tongue.gif.
Ceara am aplicat doar la spalatorie, dar trebuie sa te rogi de aia sa o dea dupa ce se usuca masina (majoritatea o dau inainte sa o usuce smile.gif)) si de fapt nu prea e ceara.. e ceva diluat rau.. Acasa nu am spalat masina niciodata (cred ca m-ar alerga toti vecinii din bloc ca le consum apa)

Mda, aia cu fluturasi semnati in original sunt. Am spalat masina o data acolo.. intr-adevar, merita doar si spalatul. (scoruri enorme la detailing)
316i
unde ai spalat sasiul?
cc_seat
QUOTE (316i)
unde ai spalat sasiul?

Spalatoriile cu perii au in program si spalat dedesubt.
ccc
Bai ia nu schimbati subiectu pe topicu meu!
biggrin.gif
Darren
QUOTE (ccc)
Bai ia nu schimbati subiectu pe topicu meu!
biggrin.gif

:minigun:
Si ce daca? era vorba despre rugina si noi discutam cum sa impiedicam aparitia acesteia.
comisaru
QUOTE (alex230ro)
Prelata trebuie sa fie impermeabila si cred ca la Selgros au costa cam 700.000 smile.gif  vreau sa iau si eu una pt iarna asta   :nod: .

Prelata n-o sa apere masia de rugina,ba din contra,fiind impermeabila, masina "transpira"(se face condens)=>se mentine un mediu umed sub prelata=>rugina
La fel se intampla cu un garaj nevetilat.Am patit-o eu;acum am inlocuit de jur imprejur peretii garajului pana la o ialtime de 1m(cred) cu plasa.
alexandru_83
Cu prelata nici eu nu sunt de acord :dis:
Cand o scoti nu se zgarie vopseaua?
316i
De ce sa se zgarie, prelata e facuta din sarma si eu n-am simtit pana acum?
Am avut 3 ani prelata impermeabila(si vara si iarna)= 0 rugina
Am avut inca 1 an prelata din textil(carpa)= cea mai proasta alegere
Si in prezent am din nou prelata impermeabila de cam o luna si nu am descoperit condens pe nicaieri nici cu asta nici cu cea de acum x ani.
alexandru_83
cand se freaca prelata de tabla masinii nu se zgarie?
316i
Depinde de materialul din care e facuta prelata. A mea are un material mai moale la interior si oricum, cand pui prelata incerci s-o freci cat mai putin de colturile masinii. Daca era o inventie atat de proasta nu se mai comercializa demult. smile.gif
P.S.: Si Bavaria comercializeaza prelate OEM. wink.gif
alexandru_83
Asa o fi.Nu te contrazic smile.gif
316i
Corect! :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.