QUOTE (CAT)
este detectabila. nu sunt sigur de cea de pe Magheru, dar in Anglia camerele Gatso sunt "vazute" de detectorul de radar. din pacate dupa ce treci de ele

. sunt facute sa te fotografieze din spate...
O "camera" Gatso este formata (evident) dintr-o camera care fotografiza si un sistem de masurare a vitezei.
Fotografia se realizeaza in infrarosu, motiv pentru care nu vedeti niciodata blitz-ul. Daca va uitati la pozele de mai sus, vedeti doua "obiective". Unul este obiectivul fotografic, celalalt este un blitz infrarosu. Deseori, pentru fotografiile de noapte, se instaleaza langa camera un blitz infrarosu suplimentar. Acest blitz suplmentar exista atat la camerele de pe DN1, cat si la cea de pe DN2 la Cosereni. Dar nu tin minte sa-l fi remarcat la camerele din Pitesti. Ma intreb daca cea de pe Magheru are sau nu blitz suplimentar.
Sistemul de masurare a vitezei poate fi:
a. inductiv, format din doua bucle (bobine) montate in astalt una dupa alta si in care sunt indusi curenti electrici cand o masa metalica (adica masina) trece deasupra. Asa este pe DN1.
sau:
b. radar - de exemplu, camerele Gatso din Cosereni, pe DN2.
Daca sistemul de masurare este inductiv, evident, nu poate fi "vazut" de detectorul radar, pentru ca nu emite nici o unda radio. Dar, exista o solutie: daca aveti o masina fabricata
integral din lemn, plastic, etc, sigur nu va detecteaza.
Daca sistemul de masurare este radar, atunci este "vazut" de detectoarele de radar. Problema este ca semnalul e foarte bine focusat, trage din spate si e relativ slab, deci, de regula, atunci cand detectorul va avertieaza inseamna ca tocmai ati fost masurat. In cazul unei camere Gatso radar, daca circulati cu viteza mai mare decat cea legala si nu stiti ca acolo se afla o camera, nu cred ca detectorul va poate avertiza cu sificient timp inainte in mai mult de 30% din cazuri. O estimare personala si empirica.
Iarasi, am observat ca de regula camerele Gatso pozeaza numai din spate. Deci, daca cea de pe Magheru te "ia" din fatza, ar fi prima de acest gen de care stiu in Romania - total atipic.
Pozele se fac din spate dintr-un motiv social. Scopul lor este sa ia bani din amenzi, si atat.
Dar, in care in care pozele s-ar face din fatza, mai apre un aspect. De exemplu, daca masina este pe numele tau, si vei avea surpriza ca in poza sa apara sotia + alt barbat, mai exista si altfel de consecinte