Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Surpriza de pe Magheru;fara funda din pacate....
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Tytus
Avem un cadou de toamana pe Magheru aproximativ visavis de Sala Dalles.
Prinde sensul dinspre universitate spre romana si e montat pe sensul opus astfel e greu de observat si nu trimite felicitari acasa ci amenzi tongue.gif
Aveti grija...Stia cineva de cadou?Mai sunt si altele? :puke:
Stie cineva?
:eek:
florin83
Gatso...din cate stiu eu nedetectabil de detectorul de radar....

pai e camera video.. cum sa o detecteze un detector de radar? :retard:

iti dai seama ca aia nu rezista mult pe trotuar.. se gaseste unu sa vina intr-o noapte cu un bomfaier sa taie stalpu si sa ia camera acasa sa o puna pe post de webcam biggrin.gif
n3o
LOOL ... tocmai ce ma gandeam sa imi cumpar un webcam ...gatso :paranoid:
CAT
este detectabila. nu sunt sigur de cea de pe Magheru, dar in Anglia camerele Gatso sunt "vazute" de detectorul de radar. din pacate dupa ce treci de ele sad.gif . sunt facute sa te fotografieze din spate...
Robert
QUOTE (CAT)
este detectabila. nu sunt sigur de cea de pe Magheru, dar in Anglia camerele Gatso sunt "vazute" de detectorul de radar. din pacate dupa ce treci de ele sad.gif . sunt facute sa te fotografieze din spate...

O "camera" Gatso este formata (evident) dintr-o camera care fotografiza si un sistem de masurare a vitezei.
Fotografia se realizeaza in infrarosu, motiv pentru care nu vedeti niciodata blitz-ul. Daca va uitati la pozele de mai sus, vedeti doua "obiective". Unul este obiectivul fotografic, celalalt este un blitz infrarosu. Deseori, pentru fotografiile de noapte, se instaleaza langa camera un blitz infrarosu suplimentar. Acest blitz suplmentar exista atat la camerele de pe DN1, cat si la cea de pe DN2 la Cosereni. Dar nu tin minte sa-l fi remarcat la camerele din Pitesti. Ma intreb daca cea de pe Magheru are sau nu blitz suplimentar.

Sistemul de masurare a vitezei poate fi:
a. inductiv, format din doua bucle (bobine) montate in astalt una dupa alta si in care sunt indusi curenti electrici cand o masa metalica (adica masina) trece deasupra. Asa este pe DN1.
sau:
b. radar - de exemplu, camerele Gatso din Cosereni, pe DN2.

Daca sistemul de masurare este inductiv, evident, nu poate fi "vazut" de detectorul radar, pentru ca nu emite nici o unda radio. Dar, exista o solutie: daca aveti o masina fabricata integral din lemn, plastic, etc, sigur nu va detecteaza. smile.gif

Daca sistemul de masurare este radar, atunci este "vazut" de detectoarele de radar. Problema este ca semnalul e foarte bine focusat, trage din spate si e relativ slab, deci, de regula, atunci cand detectorul va avertieaza inseamna ca tocmai ati fost masurat. In cazul unei camere Gatso radar, daca circulati cu viteza mai mare decat cea legala si nu stiti ca acolo se afla o camera, nu cred ca detectorul va poate avertiza cu sificient timp inainte in mai mult de 30% din cazuri. O estimare personala si empirica.

Iarasi, am observat ca de regula camerele Gatso pozeaza numai din spate. Deci, daca cea de pe Magheru te "ia" din fatza, ar fi prima de acest gen de care stiu in Romania - total atipic.
Pozele se fac din spate dintr-un motiv social. Scopul lor este sa ia bani din amenzi, si atat.
Dar, in care in care pozele s-ar face din fatza, mai apre un aspect. De exemplu, daca masina este pe numele tau, si vei avea surpriza ca in poza sa apara sotia + alt barbat, mai exista si altfel de consecinte smile.gif
Robert
Si inca ceva: o camera Gatso poate fi setata sa pozeze si alte contraventii, decat depasirea vitezei legale.
De exemplu, o poti conecta la sistemul de semaforizare, si-i spui sa pozeze tot ce trece de semafor incepand cu 2-3 secunde dupa ce s-a facut galben (ca sa ii excluzi pe cei pe care intr-adevar ii suprinde culoarea galbena) , si pana se face iar verde. Pentru asta trebuie o singura bucla inductiva, plasata in asfalt dupa semafor. Nu cred ca detectarea pozitiei prin radar este suficient de exacta, in astfel de aplicatie.

Comentariu de duminica
Daca pana acum 2-3 ani investitiile in tehnologie de ultima ora, pentru supravegherea circulatiei rutiere si depistarea automata a contraventiilor, erau ca si inexistente (chiar aproape de basm), acum lucrurile se schimba rapid si in Romania.
Deocamdata inca sunt la nivel de cazuri izolate: cateva pe DN1, una pe DN2, cate ceva prin Pitesti, Bucuresti, etc.
Dar proiecte de extindere sunt o groaza, deci e doar o chetiune de timp pana cand numarul camerelor va ajunge la o densitate sufcient de mare astfel incat sa nu ai alta alternativa decat sa circuli regulamentar, sau sa platesti amenzi / ti se suspende permisul pana ti se face lehamite.

Cred ca peste vreo 5 - 10 ani pentru tinerii de atunci vremurile din anii '90, cand puteai sa circuli aproape cum vroiai pe drumurile publice, vor fi "de poveste". Din fericire, tot de poveste va fi si carnagiul de pe sosele.
Intrucat nu cred ca in Romania vor exista vreodata portiuni de autostrada fara limita de viteza, ne indreptam cu pasi rapizi spre vremuri in care nicaieri nu se va putea circula cu masina cu mai mult de 140 Km/h, fara riscul imediat de a fi amendat.

A "te da" cu 200Km/h in siguranta, si a face asta suficient de mult cat sa te bucuri de viteza, nu doar sa fie un experiment de accelerare pana la 200 Km/h urmat imediat de franare pana la viteza legala, inseamna sa ai o portiune de drum de cel putin 15 Km de buna calitate si fara vreun militian care sa stea la agatat cu radarul, sau vreun dispozitiv automat de masurare a vitezei. Ma tem ca vor fi foarte rare sectiunile de autostrada cu 15 Km nesupravegheati.
Obs: cu un M3, cei 15 Km ii parcurgi cam in 4 minute, inclusiv timpul de accelerare de la 130 Km/h la 200 Km/h, apoi de reducere la 130 Km/h. E mai nimica. Imaginati-va de ce distanta e nevoie pentru a face acelasi lucru la 250 Km/h.

Singura speranta va fi in existenta unor circuite de viteza, unde sa platesti ceva si sa te dai cu masina.
Asa ca visurile noastre de a avea "candva" un M3 sau un M5 care sa prinda peste 250Km/h devin din ce in ce mai mult un non-sens. Fericiti sunt cei care pana acum, sau chiar acum, au o astfel de masina. Inca se ai pot bucura de ea. Cu riscul aferent.
iulian325
ramin optimist!
REPUBLICA MOLDOVA

vom face turism...de viteza sad.gif
CAT
am trait cativa ani printre camere Gatso, si toate faceau poze cu blitz, chiar cu 2 blitzuri - extrem de vizibil smile.gif

dar se poate ca cele de pe Magheru sa fie altfel.
Robert
QUOTE (CAT)
am trait cativa ani printre camere Gatso, si toate faceau poze cu blitz, chiar cu 2 blitzuri - extrem de vizibil

Intre timp s-a mai schimbat tehnologia. Cele instalate pana acum in Romania sunt cu blitz in infrarosu si full digitale. Pozele se inregistreaza pe hard-disk, iar Politia citeste informatiile direct din dispecerat, prin retea.
CAT
nu te contrazic, presupun ca stii mai bine smile.gif inca nu am dat peste astea noi si nici nu imi doresc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.