Este foarte posibil sa fie un nou tip de radar mobil. Am vazut ca pe cutie scria "Gatso". Trepiedul are inaltimea cam de 50..80cm, iar cutia de pe trepied este un cub cu latura de cca. 30cm. Vopsit integral in negru.
Gatso este o firma care produce diverse echipamente de masurare a vitezei (vezi link). De exemplu, radarele fixe de pe DN1 sunt Gatso.
Sistemul era instalat pe sensul de mers Buc - Buzau, si dat fiind ca am vazut clar cum scria Gatso pe ea, inseamna ca era orientata catre traficul din directia Buc - Buzau (deci, daca e radar, te "ia" din fatza).
E foarte greu de observat, mai ales ca e plasat la marginea drumului si destul de bine mascat de vegetatie.
IMPORTANT: nu luati informatia ca fiind sigura. Deocamdata este doar o teorie. Pur si simplu v-am relatat ce am vazut, iar concluzia ca ar fi un echipament radar este indirecta si neconfirmata.
Sunt insa curios daca a mai vazut cineva astfel de device-uri.
In cazul in care informatia se confirma, este cam trist.
Asta pentru ca, pana acum, radarele erau destul de predictibile. Cele fixe (de exemplu, pe DN1, sau pe DN2 la Cosereni), de indata ce afli de ele, nu mai constituie o problema. Iar cele mobile au fost mereu amplasate intr-o masina, deci cu putina atentie le puteai "mirosi".
Prostia asta de trepied, insa, este cvasi invizibila. Si mobila, poate fi amplasata oricand, oriunde.
Rog postati feedback, daca aveti informatii despre acest subiect.