Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Camere radar Gatso mobile (pe trepied)
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Robert
Pe DN2 (Buzau - Bucuresti), in zona localitatii Urziceni, am vazut in dupa-amiaza asta niste politisti care montau un dispozitiv similar cu cel din imagine.

Este foarte posibil sa fie un nou tip de radar mobil. Am vazut ca pe cutie scria "Gatso". Trepiedul are inaltimea cam de 50..80cm, iar cutia de pe trepied este un cub cu latura de cca. 30cm. Vopsit integral in negru.
Gatso este o firma care produce diverse echipamente de masurare a vitezei (vezi link). De exemplu, radarele fixe de pe DN1 sunt Gatso.

Sistemul era instalat pe sensul de mers Buc - Buzau, si dat fiind ca am vazut clar cum scria Gatso pe ea, inseamna ca era orientata catre traficul din directia Buc - Buzau (deci, daca e radar, te "ia" din fatza).
E foarte greu de observat, mai ales ca e plasat la marginea drumului si destul de bine mascat de vegetatie.

IMPORTANT: nu luati informatia ca fiind sigura. Deocamdata este doar o teorie. Pur si simplu v-am relatat ce am vazut, iar concluzia ca ar fi un echipament radar este indirecta si neconfirmata.

Sunt insa curios daca a mai vazut cineva astfel de device-uri.

In cazul in care informatia se confirma, este cam trist.
Asta pentru ca, pana acum, radarele erau destul de predictibile. Cele fixe (de exemplu, pe DN1, sau pe DN2 la Cosereni), de indata ce afli de ele, nu mai constituie o problema. Iar cele mobile au fost mereu amplasate intr-o masina, deci cu putina atentie le puteai "mirosi".
Prostia asta de trepied, insa, este cvasi invizibila. Si mobila, poate fi amplasata oricand, oriunde.

Rog postati feedback, daca aveti informatii despre acest subiect.
ccc
N-am informatii despre subiect, dar o intrebare: mi se pare mie, sau din cauza lucrarilor de pe DN1 radarele fixe nu mai functioneaza??
Am impresia ca incercand sa latzeasca drumul au stricat (in stilul deja cunoscut la lucrari stradale) sistemul. biggrin.gif
mertan
sunt informat... intrucat eu am facut bucuresti bacau si stiu despre ce este vorba... nu mai retin localitatea... vad un logan alb aflat pe sensu meu de mers si era cu botu spre mine.... adica pe contrasens. si eu nu depasesc 50 si 100, cat e legal. ma uit eu si vad ca loganu are radar... nu era nimeni in masina... dar portbagaju era deschis... in spatele masinii era un nene su cascheta care instala aparatul... ce cred eu ca e chestia asta... politistul instaleaza aparatul intr-un loc(pot sa zic ca daca masina pleca de acolo aparatu era f vizibil). politistul pleaca cu loganu... sta sa zic in urm localitate... el are un dvd si pe el vede in direct ce se intampla in fatza aparatul... adica mai pe scurt... ma ia aparatu cu 80 la ora si in urmatoarea localitate ma opreste nenea... cam asta cred eu....

aparatu e ca ala... am vazut ca politaiul ala mai avea in mana niste casete parca de dimensiunea celor vhs.... daca aflu mai multe va spun... sa va feriti de LOGANURILE DE BUCURESTI CULOARE ALBA-GALBEN-ALBASTRU-ROSU vb foarte serios... au radar... nu au nici o incriptie pe ele...
paco_wonderboy
sunt radare :crybaby: au dat si la protv acum vreo 3 sapt si retin 10k de poze asa ca nu va faceti gija ca raman fara baterie sau maio stiu eu ca nu mai au loc de poze ca nu o sa se intample :drool:
Robert
QUOTE (paco_wonderboy)
sunt radare. au dat si la protv acum vreo 3 sapt si retin 10k de poze
Shit...
Sunt curios daca detectoarele de radar le "vad" sau nu.

QUOTE (mertan)
pot sa zic ca daca masina pleca de acolo aparatu era f vizibil
Ar fi bine sa fie cum spui, dar eu cred ca, in trafic, sunt foarte greu de observat. Cand conduci nu ai timp sa "scanezi" marginea drumului dupa cutii negre pe trepied, mai ales ca dimensiunile acestora sunt relativ mici. In plus, trebuie sa le vezi de la o distanta suficient de mare. Practic sunt aproape imposibil de observat inainte de a intra in raza lor de actiune.
Robert
QUOTE (ccc)
din cauza lucrarilor de pe DN1 radarele fixe nu mai functioneaza??
Am impresia ca incercand sa latzeasca drumul au stricat (in stilul deja cunoscut la lucrari stradale) sistemul.  :D

Este valabil NUMAI pentru camera Gatso din dreptul Institutului de Meteorologie. Toate celelalte puncte de masurare a vitezei functioneaza normal.
mertan
mi se pare ca el atunci il instala... ce cred eu... in comuna aia santurile... adica poarta la oameni la curtzi era mai jos cu vreo 50 cm de sosea... creca il punea acolo la umbra... ca era langa un copac... posibilitiati multiple... dar am o intrebare? de ce tot ne agitam atat? in localitate mergi cu 50-60 si gata... nu ai cum sa scapi... iar inafara localitatilor 300 si gata.... ca inafara nu stau cu radaru....
CAT
mertan - ca inafara nu stau cu radaru....

pe mine m-au oprit in afara la 163 km/h. sad.gif mergeam asa linistit si deodata hop! loganu albastru neinscriptionat in fata mea ! si-a lipit veioza albastra pe tavan si a intors dupa mine... 50 RON in 24 ore.

camerele gatso alea pe trepied sunt detectabile de sistemele de detectie radar, dar problema ar fi sa le intoarca invers, sa te ia din spate, dupa ce treci de ele. atunci ar fi detectate prea tarziu... :crybaby:
n3o
exista vreo limita de viteza peste care iti ia carnet-ul ? vreau doar sa testez o teorie
aparatul stie sa se fereasca noaptea de bari de fier pe cocoasa ? biggrin.gif
sau are vre'un sistem anti-furt ?
florin83
QUOTE (CAT)
50 RON in 24 ore.

ai cinstit organu? :unibrow: :unibrow:

QUOTE (n3o)
exista vreo limita de viteza peste care iti ia carnet-ul ?

lol.. normal.. pune mana si citeste legistlatia.. biggrin.gif
CAT
florin83 - ai cinstit organu?

nu biggrin.gif m-am imprietenit cu el. I-am zis sa ma caute cand isi face casa :unibrow: si i-am spus ca nu imi merge vitezometrul , turometrul si altele. ceea ce era adevarat, din cauza senzorului ABS. am promis ca ma opresc in primul service sa il repar. :butthead:
SUPERBEC
carnetul se suspenda numai de catre organ
daca te prinde cutiuta cu 200 in localitate iei doar amenda, daca te prinde organu e cu totul alta poveste, fara 500 nu scapi

cat despre imprietenit .. mai bine ii las sa isi dea singuri seama ca nu e bine sa faca glume cu luatul carnetului

vineri am scapat de un radar la 200 din cauza unu cretin cu logan care nu vroia sa se dea pe banda 1 biggrin.gif oare astia cred ca daca ii lovesti din spate nu patesc nimic ???biggrin.gif

p.s. daca va duceti la mare si vedeti o coloana de cativa km intrati in depasire altfel nu mai ajungeti in aceeasi zi la hotel
florin83
QUOTE (SUPERBEC)
carnetul se suspenda numai de catre organ
daca te prinde cutiuta cu 200 in localitate iei doar amenda, daca te prinde organu e cu totul alta poveste, fara 500 nu scapi

ba da.. trebuie sa-l duci de bunavoie la udriste..
SUPERBEC
si daca ai masina pe firma?
sau conduci masina unui amic?

daca era asa imi anulau de mult carnetul .
florin83
pai si asa amenda pe numele cui vine? nu pe al proprietarului masinii?
mertan
daca masina e pe firma... se procedeaz astfel... politia chiama pe proprietarul firmei pe care e masina si el da declaratie si in ea zice cine conducea masina la ora respctiva alea alea...
SUPERBEC
chiar nu vreti sa aveti incredere in cineva mai intelept ???biggrin.gif
mertan
nu e adevarat ce am zis? poate ma insel... dar eu as asa stiu... si inca o smecherie pe care o stiu de la niste relatii de prin politie... daca eu am o firma de 1000 angajati si fiul meu lo turnat cu masina de firma cu 300 la ora... si risca sa ii ia permisul, ma duc la ileana care matura si are permis si nu il foloseste, zic ca ea o condus masina... si ii ia ei permisu...
Ionut
QUOTE (mertan)
nu e adevarat ce am zis? poate ma insel... dar eu as asa stiu... si inca o smecherie pe care o stiu de la niste relatii de prin politie... daca eu am o firma de 1000 angajati si fiul meu lo turnat cu masina de firma cu 300 la ora... si risca sa ii ia permisul, ma duc la ileana care matura si are permis si nu il foloseste, zic ca ea o condus masina... si ii ia ei permisu...

pai chestia asta se aplica de mult timp la toate firmele...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.