Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Filtrele politiei prin Bucuresti
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
ccc
E normal sa fie plin de filtre ale politiei Bucurestiul noaptea? Tocmai am dus-o pe prietena acasa si m-au oprit de 2 ori sa le arat actele... unii pe Luterana si altii pe la Podul Grant.
De aia de la pod ii si spuneam ca sigur o sa ma opreasca la intoarcere, ca la ducere m-au ratat. Am revenit din sens opus dupa 10 minute si - evident - mi-au facut semn sa opresc :paranoid:

Poate ar trebui sa precizez ca mergeam cu 50km/h si oricum nu mi-au reprosat nimic.
SUPERBEC
pai vezi daca mergi suspect? daca mergeai cu 70 ca omu nu te opreau biggrin.gif

pan la urma ai venit cu bimeru sau cu airitalia?
Robert
QUOTE (ccc)
E normal sa fie plin de filtre ale po;itiei Bucurestiul noaptea?
Parerea mea este ca Politia inca nu a reusit sa faca pasul inainte de la Militie. De regula, Politia nu incearca in mod proactiv sa previna evenimentele rutiere si sa fluentizeze traficul, impunandu-se prin amenzi sau suspendari de permise / certificate doar acolo unde situatia o impune.

Politia este de fapt un business, ca urmare agentii fac exact invers: ies la "agatzat", sa colecteze amenzi din cazuri banale si lipsite de periculozitate. Faptul ca uneori actiunile lor de "pescuire" influenteaza in bine traficul este doar o consecinta indirecta, un fel de side-effect datorat in mare parte impactului prezentei lor asupra psihologiei soferilor. Ceea ce s-a intamplat pe DN1 de la instalarea camerelor de supraveghere este un bun exemplu in acest sens.

Recunosc, in ultima vreme am intalnit si agenti de circulatie cu gandire si abordare pozitive - in special cei din tanara generatie, tot respectul pentru acestia.
316i
Eu merg fara numar pe fatza de vreo 3 luni si nu m-a oprit nimeni pentru nimic. biggrin.gif Te-or fi vazut cu numere de .de si te-au considerat suspect. tongue.gif
iulian325
cre ca se plictiseau...
in iasi daca te opreau gaseau ei ceva ...sa te amendeze biggrin.gif
florin83
da au voie sa te opreasca fara un motiv? :retard:
sixx
Si eu cred ca de vina sunt numerele de .de.
316i
Mi-a zis mai multa lume (cu exprienta in domeniul opririlor de catre politie laugh.gif )ca in principiu nu mai au voie sa te opreasca fara motiv.
florin83
asta zic si eu..
si am auzit ca daca te tin ** il intrebi de ce te-a oprit si daca nu zice ceva concret pot sa pleci...
TiL
Intr-o noapte pe la 2 veneam de la munca si ultimul lucru pe care mi-l doream era sa ma opreasca pinguinii. Erau langa Udriste, vreo trei politisti si opreau absolut orice masina care trecea, chiar daca nu faceau fata, indiferent ca masina venea de pe straduta laterala sau de pe soseaua principala (nu stiu cum ii zice).

M-au pus sa astept putin ca mai aveau vreo tri masini oprite, s-au uitat la acte, asigurare etc si si-au vazut de "treaba".
n3o
da chiar Calin ce conduceai ?!? ai venit cu masina ?
Tytus
Care ati mai avut probleme cu politia noaptea sa zica, sa stim si noi cum sa ne ferim :ninja: Neo te-au oprit noaptea?? :paranoid:
316i
QUOTE (n3o)
da chiar Calin ce conduceai ?!? ai venit cu masina ?

Iti dai seama ca a venit cu masina.
n3o
@tytus da eram sub influenta bauturilor racoritoare si cu bicla ...circulam in ultima viteza numai sa ajung acasa cand ...k sa vezi ma ia radaru tongue.gif si mi-am luat amenda pt k nu purtam centura de siguranta schimbasem banda de mers fara sa semnalizez si nu imi mergeau mijloacele de avertizare vizuala laugh.gif :crybaby: laugh.gif
@316 auzisem k nu era cu masina :cool:
ccc
NU aveam numere .de pt. ca nu am venit cu mashina. Scuzele de rigoare celor care vroiau sa se dea o tura.

Ah si m-a intrebat un politist de ce nu am carnet de conducere romanesc. I-am zis ca pe ala l-am uitat in .de si m-a lasat in pace tongue.gif

Bec: Am venit cu Alitalia, pe care o recomand numai dusmanilor.
n3o
aha stiam eu ce stiam ...dar vroiam sa ma dai si pe mine o tura :crybaby:
SUPERBEC
ce, erau stewardeze urate ??biggrin.gif
incearca sa zbori cu Malev si mai vorbim , daca scapi de toxinfectia alimentara, te doboara cu siguranta dragalasenia prietenilor unguri biggrin.gif

pacat ca n-ai venit cu pisica, poate nu stiai dar e36 coupe cu numere de germania are cel mai mare impact la femei biggrin.gif

@robert , nu cred ca au dat drumul la sistemele de camere de pe DN1, am mers pana la ploiesti de cateva ori si nu am primit nici un radar acasa.
n3o
QUOTE (SUPERBEC)
pacat ca n-ai venit cu pisica, poate nu stiai dar e36 coupe cu numere de germania are cel mai mare impact la femei

e bine de tinut minte :unibrow:
ccc
QUOTE (SUPERBEC)
ce, erau stewardeze urate ??biggrin.gif
incearca sa zbori cu Malev si mai vorbim , daca scapi de toxinfectia alimentara, te doboara cu siguranta dragalasenia prietenilor unguri biggrin.gif

pacat ca n-ai venit cu pisica, poate nu stiai dar e36 coupe cu numere de germania are cel mai mare impact la femei biggrin.gif

@robert , nu cred ca au dat drumul la sistemele de camere de pe DN1, am mers pana la ploiesti de cateva ori si nu am primit nici un radar acasa.

Am zburat cu Malev si a fost mai bine. Macar aveau stewardese si s-au purtat civilizat.
La Alitalia erau numai stewarzi :retard:
TiL
QUOTE (SUPERBEC)

Stiu eu o amenda venita dupa o luna jumate, cred smile.gif Camera in Barcanesti - nu stiu unde vine asta.
georgem
Barcanesti e aproape de Ploiesti.

Pe mine m-a oprit saptamana trecuta o politista blonda pe bulevardul care coboara de la Universitate spre Cismigiu. Oprisem sa coboare un coleg sa cumpere ceva de la un magazin, si incercam sa gasesc un loc de parcare. Am dat si putin cu spatele, am vazut ca nu pot parca nicaieri, si am mers apoi pana la prima intersectie, cu gandul sa fac dreapta si sa parchez undeva pe acolo. La intersectie ma astepta politista, care mi-a cerut actele. A inceput sa caute asigurarea, si revizia, i-am spus ca toate sunt in regula. Dupa care a inceput sa ma faca nesimtit, ca de ce am dat cu spatele, ca am vazut ca venea spre mine? Mi-a zis ca n-are la ea procesele verbale ca imi dadea o amenda sa ma invete minte (sau ceva de genul asta). I-am spus ca nu am dat cu spatele din cauza ei, ca oricum nu vazusem ca vine spre mine. M-a lasat apoi in pace, dupa ce i-a spus alt politist sa ma lase si sa dirijeze circulatia ca se blocheaza intersectia.
M-a deranjat felul in care m-a facut nesimtit, mai ales ca eu stiu ca nu sunt nesimtit de felul meu. Nu stiu daca oprirea mea a durat mai mult de un minut, timp in care nu am incomodat nici un alt sofer.
Oricum, la cat eram de stresat zilele alea putea sa imi dea si 1 milion amenda ca nu-mi pasa.

Cand s-a intors colegul, faza tare: opreste unul in mijlocul drumului, in fata magazinului "Steaua", sa intre in magazin. Strig la el ca vreau sa plec chiar in acel moment, sa nu opreasca acolo. El imi face semn ca 2 minute si intra in magazin. Atunci chiar m-am enervat si am apasat pe claxon pana a venit si a mutat masina jumatate de metru mai in fata sa pot iesi. L-am suparat foarte tare, si pe el si pe altul parcat acolo cu un Audi A3, care se oferea sa-mi scoata el masina din parcare si-mi dadea in schimb cheia de la A4-ul lui sa il iau eu daca imi loveste masina, si sa-i dau eu masina mea daca reuseste s-o scoata nelovita din parcare. M-a vazut mai fraier probabil din cauza ca nu am numere de Bucuresti (deci prin deductie nu stiu sa ma descurc in aglomeratie, probabil).
ve
cred ca pe tipa blonda am remarcat-o si eu de vreo doua ori (odata la romana si odata cred ca pe la unirii). e foarte agitata si nervoasa cand dirijaza traficul. s-a luat odata de unul la romana care a oprit la semafor ca ce, nu a vazut ca ii face ea semn sa treaca? de ce nu a trecut? e amuzant ca e foarte nervoasa smile.gif...in stilul invatatoare la clasa I.
un alt politist mustacea pe margine...

nu au voie sa te opreasca fara motiv decat in cazul in care e filtru. cred ca inca il mai cauta pe omar...
iulian325
QUOTE (florin83)
da au voie sa te opreasca fara un motiv? :retard:

pai cam toti au voie sa te opreasca:
politia
pol de frontiera
garda de mediu
pompierii
spp
sri
si nu mai stiu eu care
motive gasesc ei
pt siguranta am 2 prieteni avocati care mi-au zis sa nu comentez nik si sa-i sun pe ei... :paranoid:
Robert
QUOTE (ve)
nu au voie sa te opreasca fara motiv decat in cazul in care e filtru.
Exista cumva vreun articol din vreo lege, care sa specifice acest lucru? Ar fi interesant de stiut.
florin83
eu nu cred..
sigur am auzit undeva ca n-au voie sa te opreasca fara motiv si sa-ti gaseasca dupa aia diverse chestii..
n3o
da dar nici sa pleci asa fara nici un semn dk zice fara motiv cine stie peste ce idiot dai si ce belele iti mai face sad.gif
iulian325
QUOTE (Robert)
QUOTE (ve)
nu au voie sa te opreasca fara motiv decat in cazul in care e filtru.
Exista cumva vreun articol din vreo lege, care sa specifice acest lucru? Ar fi interesant de stiut.

aflu exact si-ti spun
iulian325
RECTIFIC:

conform art 116: semnalele politistului

art.117- politia
art180 (6) - pol de frontiera

scuze pt intirziere
paco_wonderboy
QUOTE (iulian325)
RECTIFIC:

conform art 116: semnalele politistului

art.117- politia
art180 (6) - pol de frontiera

scuze pt intirziere

deci pana la urma auu voie sa te opreasca fara motiv sau nu???? mad.gif
florin83
eu stiu ca nu au voie sa te opreasca degeaba..
si daca te opresc la control de rutina n-au voie sa-ti caute alte nereguli..
iulian325
cre ca da...
actele la control
apoi inventeaza pol ceva

in cazul pol de frontiera e diferit: poa sa caute doar marfuri ilegale, sau sa verifice legalitatea autovehicolului
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.