Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Costuri triple la revizie -inspectie Filaret
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E39
525da
Am facut revizia azi la Filaret.Factura platita releva costuri cel putin triple la piese fata de acum doi ani.Piesele au aceleasi coduri, deci nu pot spune ca acum doi ani mi s-au pus piese mai putin originale ( smile.gif ) ca acum.
Manopera in schimb mi s-a parut acceptabila, fata de Bavaria.
Atasez devizul si continui sa ma intreb de unde aceasta crestere de preturi?
E drept ca acum limo merge si mai frumos!Merge de toti banii...
Am avut si o problema la lampa spate dreapta,unde mufa cu contactori (sau cum s-o numi stiintific) era intepenita de rugina si nu au avut alta solutie decat sa imi lege firele direct, cu papuci, la fiecare led in parte.Lampi nu aveau pe stoc si m-am bucurat ca s-a gasit aceasta solutie de compromis, macar temporara.Dar de ce s-a intamplat doar la lampa dreapta?Nu a stiut nimeni sa imi spuna.
Robert
Eu am luat E28-ul in 2000. La inceput mi-a fost teama sa ma ocup singur de reparatii si apelam frecvent la Filaret, mai ales pentru lucrurile pe care le consideram complicate. Preturi bune, oameni amabili si profesionalism peste media service-urilor din Romania
Pana intr-o zi din 2003 (parca), cand m-am trezit ca preturile o luasera peste noapte brusc in sus.

Plus, in aceeasi zi, au tras si un kix de zile mari.
M-am dus sa rezolve o bataie care se auzea sub masina, cand treceam peste sinele de tramvai. Au "diagnosticat" piese defecte in valoare totala de EUR 500, la care se adauga manopera.
Am plecat de acolo abatut, chiar nu eram dispus sa bag 500 EUR in masina. Am ajuns la mine la tara si am constatat ca de fapt problema era simpla: un cap de bara uzat. Atat si nimic mai mult.
L-am cumparat de la un distribuitor de piese din oras si l-am instalat singur. Costul total: 300.000 lei vechi (sub 10 EUR).

De atunci n-am mai mers la Filaret pentru vreo operatie de service. Pur si simplu au ridicat stacheta de preturi la un nivel pe care nu il accept.
Nu spun ca la Filaret nu se mai lucreaza bine - doar spun ca nu ma mai incadrez in target-ul lor de clienti smile.gif
Lucrurile au fost, in cele din urma, spre bine. Am invatat sa repar de unul singur aproape orice la masina. E un hobby si totodata elimina cheltuielile cu manopera.
SUPERBEC
factura este destul de voluminoasa.. ce pot sa spun.. biggrin.gif

consumabilele oem sunt intr-adevar foarte scumpe dar manopera este in limitele decentei.
525da
Robert, perfect de acord cu tine.Numai ca eu nu pot sa fac asta,cel putin nu deocamdata.O alta masina de aceeasi valoare este putin probabil sa am, de aceea eu vreau sa o pastrez cat mai mult , intelegand prin asta sa ii asigur pe cat posibil piese si consumabile originale si cea mai calitativa motorina.Este o masina valoroasa prin putinii km pe care ii are si prin faptul ca a avut mereu parte de tot ce a fost mai bun, o am de noua si stiu exact cum am intretinut-o.Daca ma gandesc insa ca o revizie de 500 euro la ritmul in care merg eu ma tine 2 ani,nici nu mi se mai pare asa scump.Platesc cel putin dublu anual asigurarea casco...
In ceea ce priveste mecanicul pe care il am, am doar cuvinte de lauda deocamdata.Nu m-a pus niciodata sa schimb aiurea ceva , doar de dragul de a-mi lua banii, dimpotriva, ma tempereaza cand am elanuri.De exemplu, astazi mi-a spus ca peste vreo 2000 km sa ma pregatesc sa schimbam placutele de pe fata, iar eu, citind undeva ca la doua randuri de placute trebuie schimbate discurile, deja comandam si discuri, iar el mi-a spus ca inca nu este cazul,ca sunt in stare buna.
Sunt convinsa ca pe masura ce va trece timpul voi apela si eu la alte service-uri, mai putin costisitoare, dar deocamdatala cata electronica e in masina asta nu indraznesc sa risc .Am avut-o la un service Daewoo pentru o banala inlocuire de aripa,bara si capota (cu piese noi,originale) si n-a iesit cum a fost, pentru ca cei de acolo nu se pricepeau deloc la bmw-uri.A fost o experienta trista sa aud seful de service strigand "scoateti beemveul"!(ca doar unul aveau in ditamai service-ul)
Oricum,Filaret este inca decent comparativ cu Bavaria.Rascolind in vechile facturi acum, cand am mai invatat si eu cate ceva, am descoperit una in care scrie ca la 10432 km a fost schimbat uleiul la diferential, masina fiind in circulatie de un an.
Desigur ca va veni si vremea in care tot mai multi mecanici se vor pricepe la masina mea si atunci cheltuielile vor scadea, ...cred si sper totodata

smile.gif
SUPERBEC
QUOTE (525da)
, am descoperit una in care scrie ca la 10432 km a fost schimbat uleiul la diferential, masina fiind in circulatie de un an.

 :)


schimbul ala de ulei la dif l-ai platit dar fac pariu ca nu a fost efectuat.

iar reviziile astea pentru consumabile pot fi facute si de un service dacia, sau unul specializat in schimburi ulei, ai fi iesit la 50% din costuri cu filtre mann si acelasi ulei
Darren
Ai observat daca la Filaret aveau siglele BMW acoperite? Am impresia ca nu mai sunt service autorizat BMW.
525da
@Superbec, am retinut ce ai spus , multumesc.Iar cu schimbul ala..ai dreptate,cu siguranta.
@darren,aveau siglele acoperite,trona o mare emblema renault alaturi, deasupra intrarii la birouri era un afis cu o masina bmw, iar acolo domneste omerta, ca am incercat si eu sa aflu ce s-a intamplat.Ori a uitat George ori e altceva,dar nu mi s-a completat cartulia de service.O sa o trimit zilele astea sa o completeze si daca refuza o sa aflu de ce.M-am gandit ca nu mai sunt service autorizat,dar daca te uiti pe factura o sa vezi ca este o stampila pe care scrie "TA FILARET Service autorizat BMW"etc..nu stiu ce sa spun,daca aflu ceva sigur o sa spun.
Darren
Pai factura nu cred ca are valoare, doar n-o sa-si schimbe tipizatele de facturi existente tongue.gif
S-au scos, or sa repare masini care se strica mai des si care au manopera mai mare. O sa-mi caut un Clio de plastic laugh.gif
525da
Nu ma refer la ce este imprimat sus in antet pe tipizat,ci la stampila aplicata sub "semnatura responsabilului",stampila aplicata ulterior,iar sigla bmw din partea dreapta sus este innegrita.Ceatza totala... smile.gif
Alex_55
din cate stiu eu nu mai au licenta BMW
Robert
QUOTE (525da)
Robert, perfect de acord cu tine.Numai ca eu nu pot sa fac asta,cel putin nu deocamdata.
Don't worry, in nici un caz nu sugeram sa faci la fel. smile.gif
Doar am povestit si eu experienta mea cu cei de la Filaret, singura parte comuna cu relatarea ta referindu-se la costuri.
Daca as avea un BMW ca al tau, probabil ca as proceda la fel cu tine. Dar, pentru un E28, a apela la service Filaret inseamna costuri prea mari, raportate la valoarea masini.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.