Am luat aseara turbina si-am montat-o
.gif)
M-a costat 8 mil, pentru ca mai fusese manarita, nu tocmai cu cap.
Primele impresii sunt ca trage mai binisor pe la 1000-1500 rpm, turbina parca acum se aude pe toata plaja de turatii, nu doar in ture si pare sa nu mai arunce ulei. Dar n-am testat suficient, ca n-am avut timp.
Am fost cam entuziasmat si ma asteptam sa fuga masina de sub mine, dar n-a fost chiar asa. Dar mai umblu eu pe la debit si ce-oi mai gasi, plus filtru de aer nou ca asta-i imbacsit si atunci sa te tii!

Observ ca nu mai da fum negru, deci mai vrea motorina

I-am dat adresa bmwzone.ro baiatului mesterului si o sa intre pe-aici.
Si-acum cateva mituri pe care le-aveam in cap si pe care mi le-a demontat mesterul aseara (sper ca nu m-a dus cu zaharelul

):
- joc in turbina = nu-i bine. Nu neaparat. dupa reparatie turbina mea are cam acelasi joc ca inainte. E din cauza ca bucsile sunt spre centru iar elicele spre exterior, jocul fiind amplificat cu distanta.
- turbina trebuie echilibrata dinamic. Unii spun ca trebuie facut asta chiar si dupa o simpla curatire. Daca nu te apuci sa faci o turbina de la zero, nu e cazul s-o echilibrezi. Pentru ca toate piesele de schimb (ax, elice) vin echilibrate deja - se vede ca sunt polizate in unele locuri.
Mi-a placut ca nu-i genul de om speriat cum am intalnit tot sunand pe unii si pe altii ca sa vad cine-mi poate repara melcu' (stii, sa vedem, s-o demontam, poate gasim ceva echivalent pentru ea). Ai o turbina stricata, ti-o repara. Iar ca pret, n-am gasit mai ieftin decat varianta lui io's: gasesti pe cineva care sa-ti trimita de afara kit de reparatie si ti-l montezi daca te tine.
Am vazut si o turbina de 530d datata aprilie 2006, mucificata

. Cica respectivul mersese fara ulei. A trebuit sa-i schimbe tot miezul. I-a schimbat ax, elice, segmenti, bucsi. Tot in afara de coaja cu "geometria variabila".