Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Curatare system racire
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Iulika0069
Vreau sa skimb antigelul si sa si curat sistemul de racire cu ocazia asta
Am luat 2 flacoane de solutie de curatat radiator "2+2".. Acum:

- nu ar fi mai bine mai intai sa las 10-10' sa curga apa prin radiator, sa se curete primul?
- ma gandesc ca mizeria din el poate infunda canalele din blocul motor etc
- pompa de apa de demonteaza usor la E36? As vrea sa o inspectez putin, sa nu fie nevoie poate sa o inlocuiesc..
alex230ro
daca ziceai mai devreme iti dadeam eu un flacon de 2+2
Darren
Pompa de apa de pe E36 din cate stiu eu are niste urechi prin care daca bagi suruburi se formeaza un fel de presa si ea ar trebui sa iasa afara (ai grija sa demontezi toate suruburile care tin capacul pompei pe blocul motor). Din pacate doar cei mai norocosi mecanici au norocul sa nu li se rupa una din acele urechi care foloseste la formarea presei, deci majoritatea scot pompa folosind un ciocan.
Era o vorba care spunea sa nu repari ce nu e stricat.
Later edit: dupa ce o sa o inspectezi putin, sigur o sa o schimbi daca ai scos-o cu ciocanul.
Iulika0069
Oki, o sa raman deci doar la apa si sapun smile.gif (aka "2+2")

Ma poate ajuta cineva care detine curte sau garaj cu posibilitate deversare / umplere radiator?
Mai ar fi o idee sa ma duc la o spalatorie.. dar tre' sa stau pana se raceste motorul.. asa mai beam o bere rece, o maslina etc biggrin.gif
comisaru
Te-ajut eu, daca vrei sa faci o plimbare wink.gif .
alpine
e riscant procesul asta de curatire la masinile mai vechi pt ca cum ai spus si tu se poate infunda vreun canal si crede-ma ca o sa regretzi;mai bine incearca dupa carte:
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenance/...replacement.htm
procesul e la fel si mai ai si un sfat sa cureti sistemul la pct 5.
bafta
Darren
Lasa-l mey, ca-i este lene sa se uite pe forumul asta. Uite aici, fix despre E36: http://www.bimmer.ro/forum/viewtopic.php?t=110
Iulika0069
Oops, my bad.. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.