Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Gaselnite legislative de kkt sunt si in America
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Robert
Cam din anii '70 incoace, au existat mereu anumite diferente intre modelele BMW pentru Europa si cele pentru America, din cauza diferentelor de legislatie rutiera si/sau mediu.

Ca urmare, americanii entuziasti (sau poate smecheri) care isi luasera BMW-uri incercau sa le "europenizeze", schimband unele componente specifice pietei americane cu cele spcifice pietei europene, pentru acelasi model. Faruri, stopuri, jante, bare, componente motor, etc.

Ei bine, pentru a opri acest obicei (in urma carora masinile respective practic se indepartau de normele americane), BMW a emis recent un "buletin" conform caruia, daca esti in America si vrei sa comanzi piese de BMW specifice modelelor europene, trebuie sa ai unul din urmatoarele documente:
- scrisoare justificativa de la un consulat al unei tari straine (pentru masinile europene ale consulatelor respective);
- documente de import temporar de la Departamentul Transporturilor Statelor Unite (pentru masinile europene care sunt in regim de import temporar in US);
- dovada ca masina (model european) a fost adaptata la normele americane de catre o firma autorizata, si corespunde integral acestor norme.

Buletinul respectiv mai mentioneaza si o serie de componente de BMW-uri modele europene care nu pot fi comandate in America sub nici o justificare: lumini exterioare, frane, roti.

He, he, he, incep si americanii sa traiasca viata in mod european. Adica, cu o multime de restrictii legislative stupide.
florin83
eu mai frecventez forumul de pe www.e30tech.com si multi de acolo sunt in al 9-lea cer cand aud de o piesa specifica modelelor europene biggrin.gif
n3o
laugh.gif c penal ... aia sunt cu saliva pana la calcai deci ... si noi traim bine dk s poate spune asa :" Sa traiti bine "
TiL
Nu mai cred demult in visul american. Pot spune ca in Ro esti de mii de ori mai liber ca acolo, pe pamantul libertatii. Dar incet incet tindem si noi catre ei.
SUPERBEC
QUOTE (TiL)
Nu mai cred demult in visul american. Pot spune ca in Ro esti de mii de ori mai liber ca acolo, pe pamantul libertatii. Dar incet incet tindem si noi catre ei.

esti LIBER, sa faci rate la banca si sa iti platesti taxele , cam la asta se restrange libertatea in lume.
n3o
laugh.gif
TiL
QUOTE (SUPERBEC)
QUOTE (TiL)

esti LIBER, sa faci rate la banca si sa iti platesti taxele , cam la asta se restrange libertatea in lume.

Incep sa o simt pe pielea mea... sad.gif
Partea buna e ca, din cate am auzit aerul in orasele lor e mult mai curat decat la noi. Nu ca mi-ar placea mie in mod deosebit ca traiesc in oras, fie el curat sau murdar...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.