Pe langa ce spune uwe mai sus, va postez mai jos si ce mi-a zis colegul Rares

:
"Trebe sa faci urmatorii pasi ca sa il poti omologa fara probleme:
1. De undeva trebuie sa ai o factura cu care ai cumparat motorul, ca sa dovedesti ca nu e de pe vreo masina furata sau mai cine stie ce. Poate te ajuta persoana de la cine il cumperi. Daca nu, mergi la un dezmembrari auto si vorbesti acolo cu careva sa iti faca o factura si o chitanta. Bineinteles ca va trebui spaga.
2. Iti va trebui sa ai un deviz de montat motor nou. Schimbul de motor poate sa il faca oricine, dar ai nevoie de deviz de la un service autorizat de RAR sa faca schimbari de motoare. Tot asa, poti rezolva la un service. Mergi, vorbesti cu un mecanic, ii spui care ii faza si te rezolva, daca nu dai peste dobitoci. Tot cu spaga.
3. Sa ai mare grija la o chestie. Ca sa il poti omologa, motorul pe care il pui pe masina trebuie obligatoriu sa fi existat ca echipare de fabrica pe masina pe care il pui. De exemplu, nu poti pune un motor M21 pe o caroserie E12. Seria 5 E12 nu a existat din fabrica cu motor diesel/cu bloc motor M21. Asadar, pe E12 se pot pune doar motoare M10/M20/M30. Intelegi ce vreau sa spun?
Daca nu ai grijala chestia asta, te vei incadra la motor artizanal. Si te costa de te indoaie."
Si din ce am discutat la telefon cu ei (la RAR Voluntari) mi-au confirmat ca se face ITP-ul la pachet cu omologarea. In schimb nu mi-au spus de vre-o hartie (probabil ca sa ma bage "la artizanale" - acest departament fiind la Voluntari)
SUCCES!