Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cat alcool va permiteti sa beti si sa va urcati la volan?
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Darren
Mama, am iesit cu prietenii.

Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**.

Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.

Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...

Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.

Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.

Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.

Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta...ceva...neasteptat !

Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".

Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu
plang.

Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**

Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima..

Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...

De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?

Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.

Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.

Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...

Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.
acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de...disperata..

Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.

Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...  
Te iubesc, si... adio.

**ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.**

**FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA.**

**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**

**DACA ACEST MESAJ AJUNGE LA TINE SI-L STERGI...POTI PIERDE OCAZIA, CHIAR DACA NU ESTI UN BAUTOR, DE A FACE ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA PROPRIA TA VIATA ESTE IN PERICOL.**

**ACEST MIC GEST POATE FACE DIFERENTA.**

**TRIMTE-L LA TOTI CEI CARE-I CUNOSTI

Pe masura ce poll-ul va avansa, voi adauga optiuni. PM-me pt. a aparea optiunile necesare.
* Pentru mine, notiunea "sub influenta bauturilor alcoolice" nu inseamna cat % va iese alcoolemia, sau ce impresie aveti voi despre cat de mult rezistati la anumite cantitati de bautura ingurgitate. Pur si simplu, eu consider ca o pauza de 6-8-12 ore intre consumul de alcool si momentul in care te urci la volan mi se pare de bun simt (in cazul in care consumul de alcool a fost de bun simt).
* "cantitati insignifiabile de alcool" poate merge pana la un pahar de bere pt. o persoana cu greutatea > 85kg.
* nu e nevoie sa postati de ce ati ales una vreuna din optiunile poll-ului. Cei care doresc sa ramana in anonimat au acest drept.
* va rog sa va abtineti de la off-topic (nu ca ar fi forumul super aglomerat acum), pentru ca e un subiect foarte serios dpdv al meu.

Later edit:
Pentru cei care cred ca lor nu li se poate intampla, vizitati aceste site-uri:
http://www.helpjacqui.com/Intro_02.htm
http://www.myspace.com/xdrunkxdriversxkillx

Avertisment: Link-urile de mai sus contin imagini violente. Sunt totusi bune pentru a vedea ce poate rezulta atunci cand alcoolul conduce si mintea e la pascut, iar cei din jur nu se implica
florin83
de aproape 5 ani de cand am carnetu decat 2 ori m-am urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice :unibrow:
de ambele dati pt distante f. scurte si dupa doar o bere biggrin.gif
georgem
Am votat prima varianta, pentru ca ma reprezinta :finger:
Nu conduc daca am baut (mici exceptii, daca am baut foarte putin si stiu sigur ca alcoolul a fost deja eliminat, dar foarte foarte rar).
sixx
Am votat 2 desi se intampla foarte rar si in general se reduce la a pleca cu masina la servici dupa o noapte etilica si doar cateva ore de somn.
akajohn
eu mai conduc dar doar in cazul in care nu depasesc 1 bere bauta sau 1 pahar de vin... am facut uneori greseala sa beau mai mult dar cu timpul am realizat ca imi fac rau pentru ca daca ma opreste politia chiar si cu 1 sutime de miime peste limita admisa e tot aia... suplimentar sunt o multime de idioti in trafic care pot provoca un eveniment si mi-o pot lua oarecum nevinovat... ideea este ca sunt baiat cuminte si nu cred ca merita riscul acesta...wink.gif
speed
Am votat tot 2 pt ca se intampla rar, dar se intampla sa ma mai urc la volan dupa ce beau o bere( dar nu mai mult de una).
mike.omega
Personal nu consum alcool in cantitati apreciabile si tin cont foarte mult cand ma urc la volan, de acest lucru. Asa ca am votat punctul 1 smile.gif
georgem
QUOTE (mike.omega)
Personal nu consum alcool in cantitati apreciabile si tin cont foarte mult cand ma urc la volan, de acest lucru. Asa ca am votat punctul 1  :)

La tine (avand in vedere varsta) ar fi grav daca deja ai avea experiente de condus dupa ce ai consumat alcool, chiar si in cantitati foarte mici...
Darren
QUOTE (akajohn)
cu timpul am realizat ca imi fac rau pentru ca daca ma opreste politia chiar si cu 1 sutime de miime peste limita admisa e tot aia.

Nu exista o limita minima admisa sub care nu primesti nici o pedeapsa daca conduci. Adik exista: 0 (zero).
Intr-o vreme am avut si eu aceeasi impresie, dar de fapt e valabil doar in unele tari.
La noi exista o limita peste care se considera infractiune si se face dosar penal. Sub acea limita se considera contraventie. In ambele cazuri ramai fara cartonas.
316i
Eu nu beau.(punct) Asa ca prima varianta ma reprezinta. :nod:
da_joint
am votat 2,daca era posibil as mai fi votat ceva...dar nu se putea... biggrin.gif
aR99bMw
sambata trecuta dupa 12 beri claxonam pietonii care aveau verde la trecere biggrin.gif biggrin.gif stiu ca nu e bine......incerc sa nu mai fac....
Darren
QUOTE (aR99bMw)
sambata trecuta dupa 12 beri claxonam pietonii care aveau verde la trecere  :D  :D   stiu ca nu e bine......incerc sa nu mai fac....

Viziteaza http://www.myspace.com/xdrunkxdriversxkillx

Ma uimesti, stiu ca ai avut prieteni, amici care nu mai sunt printre noi din diverse motive, si stiu ca ai vazut multe imagini macabre in care nu erau niste necunoscuti pentru tine, ci persoane apropiate. Daca ai fost norocos pana acum, nu forta nota.. nush, stii vorba aia, ceasul rau, pisica neagra. Ai si tu mai multa grija.
Zom
"ceasul rau pisica 13"...biggrin.gif
aR99bMw
eu sunt altfel ....cand is beat si cu masina...merg foarte incet....(mai nou). oricum am auzit zilele astea ca o sa-mi faca astia flagrant...am o sursa...si nu mai beau..ca vor sami ia permisu...ca mo vazut un politai care nu prea ma suporta..... biggrin.gif biggrin.gif
Iulika0069
Mda.. io in general evit sa beau alcool si sa ma sui la volan, dar sunt cazuri in care fac asta; ca de fiecare data respect niste "principii" smile.gif :

- cantitatea de bautura e undeva la maxim o bere - cam asta beau de obicei; vin, tuica, votca, gin, whiskey nu beau decat la petreceri/nunti, iar akolo ma duc cu taxiul ca sa nu ma complic..
- sunt constient ca am baut si imi adaptez comportamentul in consecinta; stiu ca daca da unul peste mine pot fi scos io vinovat "fara vina" si atunci sunt de 10 ori mai atent la traffic
- nu fac prostii, nu mai depasesc 50km/h.. chiar daca sunt constient ca nu am nici pe draq de la berea aia, ma abtin de la vitejii..
alexandru_83
Am votat prima varianta si chiar asa este smile.gif
florin83
QUOTE (Iulika0069)
- cantitatea de bautura e undeva la maxim o bere - cam asta beau de obicei; vin, tuica, votca, gin, whiskey nu beau decat la petreceri/nunti, iar akolo ma duc cu taxiul ca sa nu ma complic..

hehe.. ai uitat la muntele rosu cand ma intrebai daca bem un vin fiert? :unibrow: :unibrow:
da_joint
"Conduc de multe ori dupa ce am consumat droguri usoare, pentru ca in afara de senzatia "de bine" nu au nici un alt efect negativ asupra capacitatii de a conduce. " -Oare??? Ask me how i know :ninja:
sixx
Define "efect negativ" biggrin.gif
SUPERBEC
cum dreacu sa nu aiba efect???

prefer sa conduc beat decat sub alte influente...

nu am condus cu alcool la bord de cativa ani buni ... dupa ce bagi masina in stalp te mai linistesti. (stiu ca "tie" nu ti se va intimpla asta smile.gif )
Darren
QUOTE (da_joint)
"Conduc de multe ori dupa ce am consumat droguri usoare, pentru ca in afara de senzatia "de bine" nu au nici un alt efect negativ asupra capacitatii de a conduce. "  -Oare??? Ask me how i know :ninja:

Pai alegi optiunea asta daca crezi asta (si ai crezut cand te-ai suit la volan). Noi stim ca e mai rau decat cand esti beat.
Gimi
Am votat 2. Sincer, pt ca se mai intampla in mod exceptional, dar max 1 pahar de bere sau echivalentul de alcool al acestuia. Si dupa asta oricum conduc mult mai incet si mai circumspect. :ninja:
Iulika0069
QUOTE (florin83)
hehe.. ai uitat la muntele rosu cand ma intrebai daca bem un vin fiert?  :unibrow:  :unibrow:

Pai la bimmerfest am cam avut sofer(iţa).. :unibrow:
da_joint
QUOTE (Darren)
QUOTE (da_joint)
"Conduc de multe ori dupa ce am consumat droguri usoare, pentru ca in afara de senzatia "de bine" nu au nici un alt efect negativ asupra capacitatii de a conduce. "  -Oare??? Ask me how i know :ninja:

Pai alegi optiunea asta daca crezi asta (si ai crezut cand te-ai suit la volan). Noi stim ca e mai rau decat cand esti beat.

depinde ce anume consumi si evident in ce cantitate....daca te faci praf.....e chiar mai rau decat atunci cand esti beat..dai in paranoia...halucinatii etc... :paranoid:
Ionut
si eu tot varianta 2 am votat, ca si la mine s-a mai intamplat ca conduc pe distante scurte, mai preciz sa duc masina la garaj, dupa 1 pahar de bere, vin, tequila etc..biggrin.gif
Darren
Interesante rezultatele votului.
Haideti, votati. Va reamintesc ca nu este nevoie sa motivati ce optiune ati ales, e doar o statistica, nu o vanatoare de vrajitoare tongue.gif
Viper05
2 dar fff rar si distante scurte

Apropo cred ca e ontopic: Am vazut un reportaj despre eliminarea alcolului din sange.

Dupa o noapte de baute (pana pe la 12 noaptea) i-au trebuit unui tip aproape 12 ore sa intre in limita legala(era vb de anglia unde limita nu e 0 ca si la noi)

Sunt curios cati au incalcat legea fara sa isi dea seama
Darren
UP
alex230ro
E mult de discutat pe aici,acum cativa ani mergeam baut la volan si chiar era sa fac accident din cauza asta asa ca am lasat-o mai moale si am trecut la optiunea sa merg daca beau putin(o bere) si situatii exceptionale biggrin.gif ,acum am trecut la optiunea am masina nu beau biggrin.gif sau daca beau nu conduc tongue.gif
Sorin
varianta 1 am votat pentru ca pur si simplu mi-e frica
Darren
up :cool:
n3o
varianta 1 am votat si eu acum ceva vreme
FiaGT
eu am ales varianta 2...mi s-a intamplat de cateva ori sa conduc dupa ce am consumat ff putin alcool si pe distante mici...nu cred k o sa mai conduc niciodata...e prea riscant si periculos..daca nu pt mine...pt altii :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.