Help - Search - Members - Calendar
Full Version: stand de testare dinamica
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
florin83
Nu fac si cei de la computest din vitan chestia asta?
alex230ro
Vezi la statiile ITP,din cate stiu acolo au ce zici tu biggrin.gif era una chiar langa tine cum treceai calea ferata ti-am mai zis smile.gif .
Sorin
La metrotehnica exista asa ceva si poti sa te uiti sau la aia de la master tuner
TiL
La master tuner cat te-ar costa? Am vorbit odata, probabil cu tipul care are firma si ne-a invitat pe la ei sa ne arate cam ce se poate face la un motor, de la modificari moka (debitmetru+avans) pana la axe cu came, cip evacuari etc.

Cumva nici astia n-au decat stand Dyno?
TiL
Pe vremea aia activam noi pe un forum caruia ii faceam publicitate cu autocolante. Deci pe noi, aia. N-am postat la momentul respectiv ca s-ar fi chemat reclama comerciala...

Eu zic sa pui masina pe o rampa, ridici fundul pe crick-uri pui un pusti sa-i dea blana si tu iti faci ungiile pe cardan.

Poti scapa chiar cu un singur cric, dar sa ancorezi bine masina.
316i
n-ar fi mai simplu sa te uiti la flansa+rulment de la cardan decat sa dai o poala de bani in 15 locuri?
Robert
QUOTE (TiL)
Eu zic sa pui masina pe o rampa, ridici fundul pe crick-uri pui un pusti sa-i dea blana si tu iti faci ungiile pe cardan.

1. Eu n-as tura motorul (cuplat la transmisie) cu suspensia descarcata (rotile in aer, atarnand la maximul cursei amortizoarelor). Planetarele pot avea mult de suferit.
2. Mie mi-ar fi foarte frica sa stau sub o masina ridicata pe cric(uri), in conditiile de test sugerate de voi.
Sorin
poti sa vorbesti la master tuner ca nu e greu si din cat imi aduc aminte se pot scoate franele de la dinamometru si masina sa mearga ca pe un stand normal fara sa fie turata sau mai stiu eu ce la ce va ganditi voi
Sorin
sau poti sa te duci la un service sa o ridice pe rampa si sa faca un control cum trebuie
TiL
QUOTE (jaffar)
in plus, iarasi dovediti ca n-ati citit ce am scris eu sad.gif pai cum va dati voi seama daca vibratia vine de la roti, daca rotile atirna ?! presupunind ca nu s-ar strica nimic facind aceasta manevra aberanta...

Strict referitor la problema cu trepidatiile din cauza rotilor. Daca cu roata ridicata in aer masina nu trepideaza=> roata e stramba si trebuie indreptata sau ai un cauciuc deformat.
Daca roata ridicata in aer trepideaza probabil trebuie echilibrata, dar presupun ca ai facut asta de multe ori si nu s-a rezolvat.

Intr-adevar am si eu o rezerva in privinta rularii cu suspensia descarcata si n-as face-o decat daca as constata, dupa ridicare pe cric, ca planetara nu este solicitata mai mult decat ar trebui. Nu sunt atat de nebun incat sa-mi rup burdufele planetarelor pentru o faza de-asta. Ca planetarele nu se rup, nu-i neamtzu' atat de tampit.

Parerea mea e ca iti trepideaza cardanul. Din cate stiu ai schimbat rulmentul intermediar, ramane posibilitatea cardanului dezechilibrat/stramb.
cristic
din cate tin eu minte astia de la ITP ar trebui sa aiba tren de rulare (sau cum i-o zice) dar fara groapa, deci nu prea ai cum sa te bagi sub masina.

n-ar fi mai simplu (doar o opinie) sa-ti echilibrezi rotile si abia dupa aia sa te gandesti si la altele?

acum sincer sa fiu eu sunt cam afon la mecanica
cristic
probabil ca ai facut deja echilibrarea la roti ... incearca si tu la cel mai apropiat itp
Darren
La ITP de la CityCenter din Romana au groapa la standul cu role. Si la cel de la Piatza presei libere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.