Help - Search - Members - Calendar
Full Version: skoda octavia versus opel astra
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
CAT
sunt in situatia de a alege una din cele 2 masini ( noi - leasing).

octavia 1.9 tdi 101 cp cu kit RS - diesel - 13.500CIP

astra 1.6 16v 100 cp - benzina - 11.000 CIP

IN MOMENTUL ASTA TIND SPRE OCTAVIA ... :confused: desi imi place mai mult interiorul astrei...

PS: mai sunt 10 zile pana scot BMW-ul pe strada biggrin.gif
florin83
de ce una diesel si una benzina? :eek:
CAT
mi se par variantele cele mai apropiate de ce am nevoie - o masina linistita pt mers in oras si la iarba verde.

as fi preferat octavia 1.9 tdi-pd 131 cp, dar nu se mai fabrica.

am de ales intre
OCTAVIA
1.9TDI - 90 CP / 101 CP
1.8 benzina - 150 CP

ASTRA
1.4 16V - 90 CP
1.6 16 V - 100CP
1.7 diesel - 75 CP

astea sunt motoarele care se vand acum in Romania. din pacate.

variantele care ma intereseaza sunt cele de 1.9 -101 cp de la Octavia (repet, masina are kit exterior RS si interior sport, inclusiv scaune ) si opel astra clasic II 1.6- 100cp.

elementele dupa care am facut selectia sunt consumul mic, o putere relativ decenta a motorului, echiparea standard pt motoarele respective include jante Al, cd player, pachet electric, climatronic, schimbator si volan sport imbracat in piele la ambele masini etc.

daca ar fi fost pt mine masina probabil as fi mers pe varianta de 1.8 de la octavia.
n3o
mai buna octavia, consum mai bun aceeasi putere tianand cont k ai deja un bmw pentru turatii o masina cu cuplu mare la o turatie mica nu strika in orash sa ai smile.gif banuiesc k vreo 1000 si ceva de E este kit-ul ala rs care vine din fabrik :dis: deci nici diferenta la pret nu este asa de mare .
n3o
offtopic: am un film cu comparatia dintre un opel astra 1.9 cdti si un bmw e90 320D , la toate criteriile bmw-ul mai bun chiar dk este putin mai scump . ce m-a impresionat este cum putea sa fuga acel 2.0D d la bmw de 163 d cai :eek: si cum facea pe rotzi
pentru cei ce doresc sa vada filmul tin sa anunt ca este destul de maricel 48mb http://bimmer.myftp.org/masini/BMW320d-OPE...ectra19CDTi.wmv
florin83
si eu zic tot skoda..
am mers cu o astra d-aia care era destul de dotata si mi-a lasat senzatia de iefin..
alexandru_83
Skoda Octavia desi nu prea imi place interiorul tongue.gif
florin83
mie nu-mi plac ceasurile..
luminate cu verde si cifele alea puse aiurea . :puke:
speed
Am condus si skoda si opel. Aleg skoda.
n3o
mai are vre'un rost deja 4-0 :unibrow:
georgem
Skoda. Nu-mi place deloc opel-ul.
Pacat ca nu se mai vine motorul TDI-pd de 131 CP la Skoda, am inteles ca e chiar extraordinar.
Zom
daca skoda 1.9 tdi se misca la fel de frumos ca seatul de 1.9 (si asa mi s-ar parea logic), si eu spun tot skoda. in alta ordine de idei, nu am auzit inca posesor de skoda care sa se planga de masina smile.gif
TiL
Astra classic arata mai bine decat Octavia. Asta ar fi atu-ul ei; am inteles ca o iei pentru perechea ta.
Insa despre Skoda am auzit numai de bine.
n3o
QUOTE (barrriton)
daca skoda 1.9 tdi se misca la fel de frumos ca seatul de 1.9 (si asa mi s-ar parea logic), si eu spun tot skoda. in alta ordine de idei, nu am auzit inca posesor de skoda care sa se planga de masina smile.gif

daca stau sa ma gandesc am vreo 2 prieteni posesori de skoda si numai despre masina vb si nu am auzit nicioadata sa patesca ceva masina ...ce-i drept masinile sunt in garantie smile.gif
CAT
si eu am vreo 4 skode prin familie si pe la prieteni biggrin.gif mi-au placut cum se misca, in special cea de 131cp :unibrow:

ca fost posesor de astra ( astra F , 1992 ) , trebuie sa recunosc ca mi-a placut masina si nu am avut probleme cu ea timp de aproape 2 ani ( peste 30 000 km)

octavia ma tenteaza datorita abilitatilor off-road, iar motoarele 1.9 diesel de la vw sunt super in ceea ce priveste consumul, puterea si fiabilitatea.

probabil ca voi ramane pe alegerea initiala ( octavia ), mai ales ca am confirmarea vostra ca fac o alegere ok. oricum, daca mai sunt opinii, le astept . nu ma asteptam ca scorul sa fie asa categoric in favoarea skodei.
TiL
Skoda e mai nemteasca decat Opel biggrin.gif
akajohn
Opel Astra e o masina foarte buna si eu am am avut una model F (fabricata in 1993) si dupa BMW daca ar fi sa-mi iau o masina aceasta ar fi Opel (de fapt chiar am si un Opel Corsa C smile.gif )... Singurul avantaj al Octaviei este motorul diesel pentru ca in rest nu mi-as alege-o... Am Skoda Octavia cu motorul de 110 CP (cred) diesel la munca si am mers foarte des cu ea... Imi place si se misca bine dar cam scartaie lucrurile prin ea... greierasi peste tot... plasticul cheap combinat cu cei 50 000 Km (masina a fost cumparata de noua) deja facuti au dus la asta...
Ce stiu despre acea Astra (cu motorul de 1.6 100CP) este ca are un consum destul de mare... Un coleg de aici avea una din 2003 si ii papa in jur de 13 la suta in oras si asta era ce recunostea el...
La spatiu interior cred ca Skoda e mai mare si dupa cum cineva a remarcat aici tu ai deja o masina de turatii si senzatii, adica BMW, si una ieftina de utilizat in fiecare zi (adica diesel) e perfecta.
Bafta si mai vorbim, sa ne anunti ce ai decis...wink.gif
Ionut
eu am votat skoda, dar numai ca e diesel, ca daca era benzina as fi votat opel... smile.gif
CAT
ideal cred ca ar fi o octavia cu interior de astra...
mi se pare mai "lucrat" interiorul astrei, e adevarat, in limitele categoriei.
salvarea ar fi ca octavia vine cu o echipare interioara ceva mai buna decat standard - volan si schimbator de piele ( ca la bora / leon ) iar plasticul ala oribil de pe consola este imbracat cu un fel de fibra de carbon ( sac!)
mertan
ce tare o iesit scorul... tii cont de el?
Viper05
am votat skoda

Modelul ala de Astra nu mai merita cumparat,ma gandeam ca te referi la modelul nou

Si apropo motorul ala de astra 1.7 diesel nu merita 2 lei,am un prieten care are asa ceva
n3o
da totusi ... cine e cel care a votat cu astra ?
CAT
QUOTE (mertan)
ce tare o iesit scorul... tii cont de el?

nu va fi decisiv in alegerea masinii, dar va conta foarte mult.
bluewave
si eu aleg skoda ...( ca doar o conduc si stiu ce poate ...)
n3o
pana la urma astra a fost alesa
alex230ro
Sa nu uitam ca Skoda conduce in poll cu 20-2 laugh.gif :unibrow:
n3o
ce rasturnari de situatie laugh.gif
CAT
A fost aleasa ASTRA H. care nu a intrat in poll...
n3o
a ajuns ?? o impresie ceva ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.