akajohn
May 27 2006, 12:03 AM
adica vreau aripioare sau spite... deci sunt din Bucuresti si daca are cineva disponibilitatea sa faca asta weekendul asta sa-mi dea un PM...

nu de alta dar m-am saturat sa merg fara oglinzi si in sablare nu am incredere...

normal ca ofer berea de rigoare...
florin83
May 27 2006, 01:14 AM
ai incercat macar sa le sablezi si sa vezi cum sta treaba?
akajohn
May 27 2006, 01:02 PM
se fura cu sablare... prefer ceva mecanic...
Tytus
May 31 2006, 09:44 AM
Pai e banal.Poti sa ti le faci si tu.Iti iei niste coltare finute

din Obor gasesti sigur acolo la surubarai afara.Le vopsesti (gasesti spraiuri peste tot,mat sa iti iei),dai gauri cu atentie si le montezi (capsezi cu aparat de nituri :finger: daca nu ai gasesti tot in Obor

)Vopsesti si niturile daca vrei sa iasa treaba nemteasca

si gata :finger: Bafta :microwave: ai rezolvat cu subul?
n3o
May 31 2006, 06:33 PM
QUOTE (florin83)
ai incercat macar sa le sablezi si sa vezi cum sta treaba?
cum adik sa le sableze ?
George77
May 31 2006, 07:07 PM
Eu cunosc un prieten care si-a sablat probabil nr masinii undeva jos si destul de maricel si nu a mai avut probleme ca nu cred ca ai cumpara oglinzi cu nr unua pe ele
n3o
May 31 2006, 07:19 PM
QUOTE (George77)
Eu cunosc un prieten care si-a sablat probabil nr masinii undeva jos si destul de maricel si nu a mai avut probleme ca nu cred ca ai cumpara oglinzi cu nr unua pe ele
ahh sa iti scri nr masinii pe oglinda :retard: si eu care credeam cand l-am vazut p unu k o sa intre prin primii 10 la taranisme
Tytus
May 31 2006, 07:21 PM
Sablat adica sa ii decupeze efectiv oglinda dupa o matrita cu numarul.Eu zic ca arata mult mai bine decat placute dar daca omu are stres.......
n3o
May 31 2006, 07:27 PM
doar oglinda se sableaza ? k geamul se schimba rpd si nu costa exagerat , stau sa ma gandesc la un seria 7 e65 a carei oglinzi costa vreo 15mil parka si o groaza de contacte si fire ce's acolo.
Tytus
May 31 2006, 07:53 PM
Geamul se sableaza.Se fura si oglinda cu totul dar mult mai rar...zic eu...
n3o
May 31 2006, 08:03 PM
hmm da ai dreptate dar nu la toate marcile se scoate geamul asa ushor , si cam cat costa sablarea asta ?
akajohn
May 31 2006, 10:37 PM
Pentru sablare sunt mai multe oferte si in principiu cam la orice geamgerie daca mergi ar putea sa te ajute sau sa te indrume catre cineva care face asta...
oricum, tin sa va anunt ca am rezolvat treaba... am fost cu masina de am facut schimbul de ulei si filtrele si cum vorbeam cu prietenul meu de problema asta si el avea o bormasina care mergea la baterie uite ca m-am apucat si am pus spitze... cel mai tare a fost ca nu stiam ce sa bag la spite pentru ca nu aveam nimic potrivit dar spre norocul meu in portbagaj era un umeraj din ala de sarma de la spalatorie ramas pe acolo... am demontat umerasul si apoi am taiat exact bucatelele de care aveam nevoie si le-am introdus in gaurile facute... acum am 2 bari la ambele oglinzi care arata extrem de bine (chiar estetic as spune) si abia astept sa vad ce solutie mai gasesc retarzii... o sa fac si niste poze cat de curand...

sunt ceva mai calm acum...
n3o
May 31 2006, 10:59 PM
:eek: vreo poza ai cu spitele alea k nu inteleg cum poa sa arate :|
akajohn
Jun 1 2006, 06:59 PM
Momentan nu am cum sa fac poza dar o sa ma agit si rezolv problema... Oricum daca sunteti interesati va dau numarul celui care mi-a facut treaba si va intelegeti cu el...

Spitele sunt verticale si paralele...
ahh gata stiu cum arata , dar nu incomodeaza la ceva ?? cand stergi respectiv speli geamu de la oglinda ... ?
George77
Jun 1 2006, 09:33 PM
La ce v-ati gandit cand am spus ca si-a scris nr de masina pe oglinda ,acum nu stiu daca sablatul este procedeul dar ce este drept este ca azeam undeva jos matuita oglinda cu B... xxx,si nu ocupa mult spatiu si nu incomoda si nu se vedea a taranism ,mi s-a parut super practica ,iar faza cu barile de otel prin oglinzi ,daca cel care vrea sa le fure cu putina rabdare si cu o intarziere de maxim 2 secunde pe oglinta tot le fura ,asa cum ati bagat voi acele bari asa le poate scoaate si hotul,treaba cu barile mi se pare invechita,important nu este sa il faci sa intampine greutati si sa il faci sa renunte pt ca nu ar avea ce sa faca cu ele daca le-ar fura.
mai sunt si genu d hotzi care de nervi urmaresc doar sa faca rau masinii in cauza :crybaby:
florin83
Jun 2 2006, 12:13 AM
ai pocit masina degeaba

, daca chiar vrea un hot sa-ti fure oglinzile ti le fura si sablate si cu ramele alea..
unui prieten i-au furat de o gramada de ori oglinzile.. o data i-au furat si una crapata pe care i-o imprumutasem eu (era si de urs) pana ii veneau cele noi pe care le comandase,
o data i-au furat-o cu totul.. au smuls-o cu totul din usa.
de cand si le-a sablat(~un an) nu i-au mai furat decat una (aia cu tot cu suport)
sablatul costa cam 300mii...
a mai aparut un procedeu de sablare chimica. daca mai gasesc info, va transmit
http://www.arhimag.ro/STICLOMAT-CREMA-si-T....aid+10050.html
mertan
Jun 2 2006, 06:16 AM
am vazut eu la un jeep. avea ca un fel de rama. am s apun un desen mai tarziu.
akajohn
Jun 2 2006, 09:27 AM
QUOTE (florin83)
ai pocit masina degeaba

, daca chiar vrea un hot sa-ti fure oglinzile ti le fura si sablate si cu ramele alea..
unui prieten i-au furat de o gramada de ori oglinzile.. o data i-au furat si una crapata pe care i-o imprumutasem eu (era si de urs) pana ii veneau cele noi pe care le comandase,
o data i-au furat-o cu totul.. au smuls-o cu totul din usa.
de cand si le-a sablat(~un an) nu i-au mai furat decat una (aia cu tot cu suport)
sablatul costa cam 300mii...
stai linistit ca nu e pocita... pariez ca de la 10 metri nici nu vezi respectivele bari iar din fata nu se vede absolut nimic... sunt super multumit... o sa fac o poza cu telefonul diseara si o sa o postez sa vedeti despre ce e vorba... pur si simplu am dat 2 gauri in rama de sus din plastic oglinzii si doua gauri jos... dupa asta am introdus 2 bucati de sarma dura (de la umeras gen Nufarul) prin gauri... O sarma cade cam in zona unde este linia pentru unghi mort si alta in capatul celalalt al oglinzii cam la 2,5 cm de margine... sarmele sunt indoite sus si jos cam 5 mm peste marginea din plastic a oglinzii ca sa nu poata fii scoase...
sarma respectiva e destul de dura si rigida si daca cineva vrea s-o scoata trebuie sa aiba si unelte si rabdare si timp deci clar o sa cam abandoneze ideea... ce imi place este ca oglinda are spatiu suficient de miscare si poate fi reglata foarte bine si cu aceste sarme... oricum am mai vazut BMW cu sistemul acesta de securitate la oglinzi si chiar cred ca functioneaza...
Sunt de acord cu tine totusi ca daca vrea imi smulge toata oglinda si pleaca cu ea sau imi sparge geamul oglinzii dar pentru ambele situatii trebuie sa fie rau intentionat si o sa provoace cam mult zgomot si nu stiu daca ii convine asta...
dupa ce vedeti pozele chiar va rog sa comentati solutia si dupa cum am spus cine mai vrea ii dau numarul mecanicului si negociati cu el lucrarea dar oricum nu cred ca o sa coste mai mult ca sablatul respectiv...
Darren
Jun 2 2006, 09:30 AM
Eu ma gandesc la asa ceva.
Bara verticala intra in partea de sus intr-o gaura din carcasa (gaura e data doar in marginea inferioara a carcasei, nu se vede din exteriorul carcasei (de sus). In partea de jos, bara verticala este sudata de o tabla care e prinsa cu nituri de partea de jos a carcasei (niturile sunt vizibile de sub carcasa oglinzii, bucata te tabla sta in spatele sticlei asezata pe carcasa)
Iar gherutele din dreapta sunt sudate de o bucata de tabla care e prinsa cu nituri de carcasa (niturile sunt vizibile doar pe partea carcasei dinspre masina).
Asta nu ar face decat sa-l intarzie pe infractor, dar o alarma cu pager e o idee buna.
@florin83 la fel k la aprozar mai tercea din cand in cand sa vada dk a bagat marfa noua .
@akajohn dk hotul are o surubelnita la el nu crezi k poate sa desfaca sarma aia la un capat bagat capul surubelnitei sub indoitura si dupa asta sa ii dea un maner de surubelnita in sarba si sa iasa pe partea aialalta ?
@darren cu nituri este cel mai sigur pocesti putin carcasa oglindei dar se rezolva.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.