Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Despre frane
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
TiL
Daca va treziti cu lichid de frana la picioare ganditi-va de doua ori inainte sa dati vina pe pompa de ambreiaj. De exemplu la mine servofrana se umpluse cu atat lichid incat incepuse sa pice pe la pedala ](*,) Pompa de frana avea garniturile varza, dar din decembrie pana acum nu am completat deloc cu lichid de frana.
Simptomele erau ca dupa vreo doua pedale succesive, servo-ul nu mai ajuta, pedala se intarea, ca si cand as fi avut motorul oprit.

Acum ma intreb ce sa fac. Am scurs lichidul din ea. Ar trebui sa o spal cu motorina or smth pe interior? Sau sa o schimb? Sau o montez asa cum e?
TiL
Am montat servo-ul la loc, fara sa-i fi spalat in vre-un fel interiorul. Cred ca o sa fie ok. Nu stiu cand o sa umplu instalatia cu lichid de frana, ca sa vad cum merge.
TiL
Ma refeream la servo(tulumba aia mare), nu la pompa centrala.
P.S. M-a sunat Florin adineauri, cred ca o sa-mi aeriseasca sistemul smile.gif
TiL
Sper sa atace doar vopseaua, nu si tabla smile.gif Ca oricum nu exista vopsea in interiorul ligheanului.
n3o
lichidu de frana curata si mizeria bine , eu m-am spalat pe maini cu el cand am fost murdar de praf si ulei
mertan
lichidul de frana... sapunul costisitor... sampon lichid costisitor... nuamai reisarii se dau cu lichid de frana... tongue.gif la abs, tulumba aia unde vine pompa, difera? eu stiam ca e mai groasa...
TiL
Nu stiu cum e la ABS in general. Am vazut un E28 528i cu ABS si nu avea tulumba, avea servo hidraulic, ca si servodirectia.
bytzu
a mea e fosta 528i, cu abs, si are servo cu tulumba....
TiL
Ce tip de placute de frane recomandati?
La AutoKarma au Lucas la 1,4 mil sau unele spaniole care scot fum, la 1,1 mil.
georgem
Eu am Lucas si sunt foarte multumit de ele. Nu stiu altele cum sunt...
n3o
QUOTE (TiL)
Ce tip de placute de frane recomandati?
La AutoKarma au Lucas la 1,4 mil sau unele spaniole care scot fum, la 1,1 mil.

cum adik scot fum ?? :paranoid: , am fost si eu cu florin pe serpentine acum cu bimmerfest si la asa ceva inteleg sa scoata fum franele discurile in special , si am impresia k discurile de frana erau aproape rosii incandescente.
George77
pai mai Til Lucas este una din din firmele care au echipare initiala la sistemele de franare ,teoretic ar trebui sa fie bune,sa nu pui spaniole ca o sa ai surprize ,nu neaparat ca nu o sa ai frane dar o sa scartaie si alte lucruri .
TiL
n3o, nu mi se pare normal ca la o frana de la 140 km/h sa scoata fum. Vanzatorul mi-a spus ca asa se comporta balariile alea la 1,1 mil. Asta dupa ce i-am specificat ca nu vreau nici sa scartaie nici sa scoata fum.

Ca dupa o perioada mai lunga de franare discurile se incing, placutele nu mai au aderenta, asta-i alta poveste si-i normal...cred.
n3o
nici mie nu mie se pare normal cat timp se afla in miscare nu ar terbui sa scoata fum doar dk nu sunt un soi de carbuni. apropo discurile de frana siplacutele la cati km se schimba ?
florin83
depinde de stilul de condus..
daca mergi cum am mers eu la munte spre brasov, in 100km max sunt pa placutele

QUOTE (TiL)
n3o, nu mi se pare normal ca la o frana de la 140 km/h sa scoata fum.

daca te referi la mine sa stii ca n-a fost doar o frana de la 140..
am mers cativa km buni in care am franat f. brusc de la viteze mari.
georgem
QUOTE (n3o)
nici mie nu mie se pare normal cat timp se afla in miscare nu ar terbui sa scoata fum doar dk nu sunt un soi de carbuni. apropo discurile de frana siplacutele la cati km se schimba ?

La cateva zeci de mii de km in mod normal. Eu am schimbat placutele de frana la toate 4 rotile acum peste 40k km si nu s-au uzat nici jumatate, dar am mers in general cuminte, fara franari excesive.
TiL
Florin, nu m-am referit la tine. Vanzatorul mi-a spus ca la 140 scot fum.
n3o
QUOTE (TiL)
Florin, nu m-am referit la tine. Vanzatorul mi-a spus ca la 140 scot fum.

sti doar ca vanzatorul putea sa scoata orice fel de gogoasa ca sa isi vinda restul de marfa ramasa pe stoc
florin83
din contra.. facea anti reclama la produs laugh.gif
n3o
se putea si mai bine :paranoid:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.