Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Parbrize "sablate"
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Zom
acum vreo saptamana imi arata un cunoscut cum i s-a sablat parbrizul. adica avea senzatia ca este plin de praf, cand de fapt in punctele respective sticla parbrizului era cea afectata.

ieri am spalat masina si surpriza: acelasi lucru si la parbrizul meu. este destul de neplacut pentru ca am in permanenta senzatia ca trebuie sa spal. la audi - aceeasi poveste.

cunoscutul despre care va vorbesc zice ca in ziua cu eclipsa i s-a intamplat lui fenomenul, fiind plecat la drum inafara bucurestiului.
eu cred ca este de la praf/ploaie...dar ce poate fi atat de coroziv, totusi, in aerul asta pe care il respiram si noi, pana la urma?

a mai observat cineva "fenomenul"?
mertan
am sa vad eu vineri cand pregatesc masina pt fest.
Robert
QUOTE (barrriton)
a mai observat cineva "fenomenul"?

Eu cred ca nu este atat un fenomen care se intampla de la o zi la alta, cat unul care reprezinta acumularea in timp a nenumarate "sedinte de sablare".

Este tipic in special pentru masinile care se deplaseaza mai rapid decat media traficului, pe drumuri pline de praf si aglomerate (adica exact cum sunt practic toate drumurile din Romania).
Mergand mai repede decat traficul, esti mereu in "plasa" masinilor din fatza ta pe care le tot depasesti organizat. Praful ridicat de pneurile masinilor din fatza sableaza, incet-incet, parbrizul si farurile.
Cele mai dure "sedinte" de sablare sunt atunci cand mergi in spatele unor vehicule mari (camioane, autobuze, etc). Daca va concentrati putin, deseori chiar o sa auziti zgomotul specific al prafului / nisipului / whatever aruncat de masinile din fatza pe parbriz.

Pe ploaie, atunci cand nu a plouat destul incat sa se spele asfaltul, lucrurile sunt poate si mai grave. Masinile din fatza in arunca in parbriz un amestec de apa = mizerie, pe care apoi o mai si freci de geam cu stergatoarele.

In aceeasi stare sunt si parbrizul + farurile de la E28-ul meu.
Singura solutie: pastrarea unei distante cat mai mari fazta de masinile pe care le depasesti (mai usor cu depasirile "la aspiratie" smile.gif ) Sigur, solutia are sens numai dupa ce ai schimbat parbrizul...

Da, poate si ploile acide sau mai stiu eu ce agenti de poluare din aer sa aibe un rol, dar tind totusi sa cred ca de fapt lucrurile se desfasoara pe timp mediu / lung.
Zom
nici nu mi-am inchipuit ca s-a intamplat de la o zi la alta, dar este clar ca s-a intamplat in ultima perioada (scurta) de timp. in martie, cand am cumparat masina, nu exista "sablarea", iar parbrizul asta dateaza din 2001, totusi. iar 5-erul avea urme pe parbriz, dar nu de felul asta. crede-ma, arata foarte straniu.
in plus, nu am scos inca seatul la drum lung, am mers cu el doar prin bucuresti, la ore de maxima aglomeratie, cand stim cu totii ce viteza fenomenala se poate atinge smile.gif

oricum, in ritmul asta de degradare, in toamna va trebui sa schimb parbrizul din motiv de reducere a vizibilitatii. si nu cred ca la casco o sa imi ia in considerare "factorii de mediu"...sad.gif(
mertan
pt casco sparge parbrizul, si te despagubeste...
Zom
:paranoid: asta nu se spune in gura mare mai...tongue.gif
mertan
nu e nici o rushine... mai vreti sa va spun si alte magarii adevarate??? nu glumesc.... daca vreti sa stiti si altele.... contactatzima pe messenger...
n3o
laugh.gif sedinte jackass , iei frumos o caramida de pe jos in poseta si din casa se aplica o lovitura exacta si gandita asupra zonei parbrizului ( a se retine ca aceasta operatie se poate efectua numai dupa ora 23:00 cu acordul parintilor tongue.gif) mai rau e sa dai p langa si da distrugi altceva sau masina altcuiva :paranoid:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.