Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BMW versus alte marci sportive
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Robert
Citesc in AMS mai 2006, articolul de prezentare al generatiei a doua Audi TT:
"Plansa de bord are consola centrala orientata catre sofer, ca la vechile BMW-uri sau noile Alfa Romeo"

Consola centrala orientata catre sofer era, dupa parerea mea, o caracteristica de design specifica BMW, precum rinichii din masca, sau "C"-ul din coltul usii spate, etc. Si nu era doar o caracteristica de design, care dadea o tenta sportiva, cat si ceva util soferului.
Iar carnatii de design-eri care au proiectat linia actuala de modele BMW au considerat de cuviinta sa renunte la un element de traditie si sa copieze orientarea consolei centrale specifica modelelor Mercedes...
Iata ca Audi si Alfa Romeo, marci care construiesc in mod traditional masini sportive, au acum modele cu consola centrala "ca la vechile BMW-uri".
Scheisse...

Asa ca pun (iar) intrebarea care ma bantuie de ceva vreme: nu cumva, dupa ce a vanat (si, discutabil, a obtinut) pozitia lui Mercedes de leader in piata masinilor de lux, BMW este pe cale sa piarda, de fapt, imaginea de marca fundamental sportiva - adica exact ceea ce a cladit atat de solid in trecut?
Altfel zis, nu cumva tinerii din viitorul apropiat, la intrebarea "mentionati cateva marci de masini sportive", se vor gandi mai intai la Audi, Alfa Romeo, mai stiu eu ce, si abia apoi la BMW?
mertan
da. asha este frate.... ultimul model era e36 care mai pastra tradtia, cred ca si e46.... putin cred.... s-au cam timpit. in loc sa fie o caracteristica numai a bmw-eurilor, au cam copiat ori s-au lasat de mseresie. eu cred ca eu au ajuns la concluzia asta pt ca publicul a vurt. sa zicem ca s-a facut un sondaj cu actualii si fostii proprietari de bmw... parerea mea.
ccc
QUOTE (Robert)
Asa ca pun (iar) intrebarea care ma bantuie de ceva vreme: nu cumva, dupa ce a vanat (si, discutabil, a obtinut) pozitia lui Mercedes de leader in piata masinilor de lux, BMW este pe cale sa piarda, de fapt, imaginea de marca fundamental sportiva - adica exact ceea ce a cladit atat de solid in trecut?  

Ba da. Din pacate...
TiL
no comment... ca iar ma enervez mad.gif
TiL
Pentru ei tot respectul. Ce vina au, daca altii-s prosti?
SUPERBEC
bai da nu vad dc va tot enervati ata , voi oricum conduceti modele sportive, iar pana sa ajungeti la astea mai chinezo-comerciale mai e cale lunga ...
Rotti
gandesc in perspectiva smile.gif
Sorin
problema e ca si ceilalti pe langa design au inceput sa aiba performante bune
iar jaffar a pus puncutl pe "i" adica SHOW ME THE MONEY" ca daca se vinde o fi si frumos
TiL
Eu ma tem ca se vinde tocmai pentru imaginea castigata de-a lungul mai multor zeci de ani... Imagine pe care o poate pierde mult mai usor decat a castigat-o.
Preturile nu mai sunt exagerat de mari in comparatie cu concurenta, imaginea firmei inca e ste foarte buna, deci se vinde. Dar izvorul asta o sa sece la un moment dat...

Faceam azi o paralela:
"Este chiar cazul celor de la Apple, unde Jobs este mintea care a creat compania si a listat-o la bursa. La un moment dat noii actionari au cerut un director executiv nou, iar alegerea a fost a unui manager care condusese un producator de bauturi racoritoare. Initial, noul manager a dezvoltat compania, dar nu a respectat caracteristica principala a Apple, care traia din inovatie. Directorul, care vanduse anterior tot timpul acelasi tip de produs, nu a inteles asta, nu a facut schimbari la timp, iar rezultatul a fost un esec. Jobs a revenit si a reinventat practic compania, care valoreaza acum 18 mld. $."

http://www.businessmagazin.ro/articole/CRI...MEI-4706-1.html
ccc
Mi-e greu sa spun daca politica actuala a BMW e buna sau nu. Pe de-o parte are profituri mari, vanzari in crestere.
Pe de alta fanii nu par prea incantati de noile modele... sa vedem.
Eu astept sa apara ceva nou la departamentul lor de design.
22 LEX
din pacate,e dureros (pentru noi fanii) ce se intampla.urmeaza sa vedem BMW-uri cu tractiune pe fata,utilitare BMW si camioane BMW! (Doamne fereste!) totul e marketing.
n3o
ho ho nu ganditzi asa departe ca nu o sa se intample asta asa de rapid peste tot in lume au crescut vanzarile la bmw-uri si tocmai la noi in tara :retard: si la mama ei acasa in jkermania unde este cea mai vanduta dintre audi si mercedes :cool: , oricum oamenii nu au treaba au o singura viziune DRIVING PLEASURE !! ~parerea mea~
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.