Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Demaraj mai bun, tractiune fata/spate/integrala?
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Horus
Salut!

Pentru o masina cu motor in fata cum se obtine un demaraj mai bun, cu tractiune fata,spate sau integrala?
Eu unul ma gandesc ca motorul apasa pe puntea fata si ofera o aderenta mai buna, rezultand totusi si un demaraj mai bun!

La acceleratii puternice o masina tinde sa se lase pe spate apasand cu putere pe puntea spate, insa mai mult decat apasa motorul pe puntea fata?
florin83
parerea mea: integrala > spate > fata
SUPERBEC
a mea biggrin.gif 4x4>fata>spate doar la demaraj

in rest masini cu tractiune fata peste 200 de cai nici nu prea exista... asa ca nu avem ce super masini sa comparam.

oricum la handling fata este clar pe ultimul loc
Horus
Intr-adevar handlingul pt. tractiunea fata e cel mai slab! Dar in functie de imprejurari se poate ameliora!
da_joint
QUOTE (Horus)
Intr-adevar handlingul pt. tractiunea fata e cel mai slab! Dar in functie de imprejurari se poate ameliora!

parca era vorba de demaraj.... :retard:

1.4x4
2.RWD
3.FWD
da_joint
Din cate stiu eu...logic ar fi ca RWD sa fie in fata FWD....presupun corect??? :retard:
CAT
parerea mea : RWD > 4X4 > FWD

din ce stiu eu cel mai bun demaraj il au masinile RWD.

de ce ar avea 4x4 demaraj mai bun ca RWD?

962 Dauer Lemans = 2.6 sec - 100kmh - tractiune spate, considerata de multi ca fiind cea mai rapida masina legala de strada, cu cea mai buna accelerare. 100 kmh in prima treapta sub 3 sec.

later edit: oups, nu am observat ca era referitor la masinile cu motor fata. :retard:
ccc
QUOTE (CAT)
...de ce ar avea 4x4 demaraj mai bun ca RWD? ...

Cel putin teoretic, 4x4 ar trebui sa ofere aderenta mai buna si deci sa transfere mai rapid puterea motorului in faza de demaraj decat RWD sau FWD. Dupa ce-ai trecut de faza de demaraj cred ca se schimba situatia, dar nu mi-e prea clar cum...
TiL
din cate vad, doar bec a spus asta. Nu prea sunt de acord cu el, dar ar putea avea dreptate, pentru ca o masina FWD e mai usoara decat una RWD, fapt care poate compensa pierderea de aderenta la plecare a unui FWD.
georgem
4x4 are avantaj in primii metri, sau 20-30 de metri, ca patineaza mai putin decat fwd sau rwd. Dupa ceea rwd are avantaj. Fwd clar e cel mai dezavantajat. Parerea mea.
da_joint
Cred ca toate astea se trag de ursii IX biggrin.gif ,insa demonstreaza cineva contrariul???
da_joint
QUOTE (jaffar)
de ursul lui florin, adica. pe tine nu te-am vazut in actiune, cu ce te lauzi ? tongue.gif

Blah-Blah
TiL
jaffar, cam orice masina FWD sau RWD e in stare sa patineze, cel putin in momentul plecarii, nu? Asta inseamna ca nu e folosita toata puterea motorului la demaraj. La 4x4 mai ai o pereche de roti care ajuta, tractiunea e mai buna. Am mai auzit de masini care "dau scartz cu-a treia" . In momentul ala o parte din putere e pierduta. Integrala are dezavantajul greutatii marite, insa.
TiL
corect, si asta-i un dezavantaj la integrala...

P.S. De ce nu raspunzi la telefon?!?
Sorin
ma uitam pe niste date tehnice si cele cu tractiune 4x4 erau un pic mai lente decat fwd si rwd asta pana la 100 la ora
hm
o sa mai verific
florin83
mda.. e ciudat cu 4x4.. la carte are suta cu pana la o secunda mai mult, dar in realitate altfel stau lucrurile..

pe mine inca nu m-a facut nimeni pana la 100 :unibrow:
Horus
Horus wrote:  

parca era vorba de demaraj....  

Pai Superbec a zis ceva de handling!

962 Dauer Lemans = 2.6 sec - 100kmh - tractiune spate, considerata de multi ca fiind cea mai rapida masina legala de strada, cu cea mai buna accelerare. 100 kmh in prima treapta sub 3 sec.

CAT, Dauer are tractiune spate dar si motorul pe spate, apasand pe puntea spate, deci e normal sa aibe demaraj bun!

Ce se intampla daca ai motorul pe fata si ai de ales intre tractiune fata si spate?(doar dpdv demaraj)

Eu zic asa:
FWD ar putea avea un avantaj fata de RWD pentru ca motorul apasa pe puntea fata (cea motrica) iar la RWD daca masina este descarcata e mai putina apasare!
Forta de frecare este direct proportionala cu apasarea(Ff=uN)!

Teoretic 4x4 ar trebui sa fie cea mai buna avand cea mai mare forta de frecare(=> patinaj mult mai mic) insa lucrurile nu cred ca stau chiar asa din cauza ca puterea motorului nu este gestionata cu o eficienta mare(imediat unde e nevoie de ea). Cred ca 4x4 are un avantaj mare la masini foarte puternice care pierd aderenta foarte usor(bolizi de 400-1000CP).
georgem
QUOTE (jaffar)
la demaraj, masa se transfera spre puntea spate, indiferent unde e motorul. asta inseamna ca, daca motorul e in fata, FWD are un mare dezavantaj, puntea "tractoare" fiind eliberata de apasare.

Corect.
Din cauza pozitiei amortizoarelor din fata (partea de sus e un pic mai in spate decat partea de jos), care face ca la franare greutatea masinii sa se lase pe rotile din fata, la accelerare greutatea masinii se ridica de pe rotile din fata si se transfera pe rotile din spate. Ceva de genul asta se intampla, si RWD e avantajat fata de FWD, chiar daca motorul e in fata.
SUPERBEC
teoria si practica sunt 2 lucruri diferite, eu pot sa spun doar din practica biggrin.gif ca am hingherit cateva masini pana acum.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.