Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CU sau FARA plumb
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E28
rollman
Ieri robert(cred) m a pus pe ganduri.
masina mea nu are kat.oare sa merg cu sau fara plumb?!?!
m am tot uitat dar nu scrie nimic de asta.
1 lucru cred ca e clar cu plumb consuma sigur mai putin cel putin mi au spus o droaie de mecanici, poate sunt aia prosti.
deci daca n are cat pot folosii cu plumb sau sa continui fara?!?
florin83
nici a mea n-are catalizator si tot fara plumb bag... ieri am bagat premium ca erau pompele de fara pb in revizie si mi-a fost lene sa merg si la alta benzinarie..
nu se vede nici o diferenta.
singura diferenta s-a vazut cand am bagat super plus. parca mergea mai bine, dar oricum nu merita sa dai cu 3000lei in plus pe litru..
rollman
chiar niciuna?! undeva trebuie sa fie o diferenta(in afara de pret biggrin.gif ), plumbul ala e un antidetonat daca nu ma insel.
florin83
am zis ca nu am vazut eu nici o diferenta, nu ca nu exista.
sixx
Mie toti mi-au zis ca a mea merge cu benzina cu plumb ('82 - fara catalizator).
paul
QUOTE (jaffar)
catalizatorul n-are legatura cu tipul benzinei, din cite stiu eu. exista masini cu si fara cat cu ambele tipuri de benzina, fara probleme.

fiind totusi un motor modern, eu zic ca merge cu benzina fara plumb fara probleme. mergi pina ai rezervorul aproape gol, baga 5-10 litri fara plumb si vezi cum se comporta. n-ai ce sa strici. daca merge in valuri sau auzi detonatii, opresti si faci plinul cu plumb. din cite stiu, cam toate motoarele de dupa '80 merg cu benzina fara plumb.

Nu cred ca exista masina cu catalizator care sa mearga cu benzina cu plumb. Benzina cu plumb distruge catalizatorul.
Si apropo, am vazut ca s-a cam scos benzina cu plumb de la pompe, asa ca nu o sa prea mai fie alta optiune.
sixx
QUOTE (paul)
Si apropo, am vazut ca s-a cam scos benzina cu plumb de la pompe, asa ca nu o sa prea mai fie alta optiune.

Traiasca in continuare OMV/Petrom biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.