Help - Search - Members - Calendar
Full Version: e36: debit injectoare 320i vs. 325i
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E36
alex230ro
La ce te ajuta toate astea? smile.gif pui injectoare de 2,5 pe motor de 2?
316i
OBC-ul e la fel de pe 320 pe 325? Sau are alt cod?
Iulika0069
Da-mi-l mie, scapi de stres! biggrin.gif
MAD520
QUOTE (jaffar)
nu, ce logica ar avea ?  :eek:  

vreau sa-mi calibrez OBC-ul care provine de pe un 325i.

cum naiba functioneaza semnalul "fuel rate" (care e exprimat in niste volti) la bmw ? cum imi indica mie obc-ul respectiv consumul ? e real ? e mai mic ? e mai mare ?

:crybaby:

daca pui injectoare de 325 fuge mai tare tongue.gif
316i
Degeaba pui injectoare mai mari daca ECU nu stie sa bage debit mai mare. wink.gif
MAD520
QUOTE (jaffar)
QUOTE (MAD520)
daca pui injectoare de 325 fuge mai tare  :p

cum ai ajuns la aceasta concluzie falsa ? laugh.gif

de ce este falsa ? te rog sa argumentezi
316i
QUOTE (jaffar)
altu'... ecu baga debit ma ?  :lol:  :lol:  :lol:

Da' ce baga debit, ma rog? Ai un strumf acolo in motor care cara galeti de benzina? Al req...
MAD520
QUOTE (jaffar)
@MAD520: pai argumenteaza tu de ce ar fugi mai tare smile.gif eu deja am scris ca injectorul de 325 are acelasi debit cu cel de 320 la 3.0 bar.

@316i: ecu comanda timpul de deschidere a injectorului. daca pui injectoare cu debit mai mare si lasi ECU la fel, voila, o sa ai mai mult gaz in cilindri, motorul o sa mearga ca draq smile.gif idem, daca pui regulator de presiune de 3.5 sa zicem, o sa ai presiune mai mare deci, pentru acelasi timp t mic de deschidere a injectorului va curge mai mult gaz.

ti-ai cam raspuns singur. si inca ceva... motorul este aspirat.
si inca ceva: eu nu am zis ca o sa mearga si rotund; o sa mearga chiar urat mai ales cand este rece, dar daca o sa il alergi o sa vezi diferenta.
nu te mai lega atat de acei 3 sau 3,5 bari pt ca nici nu intra in discutie

PS: gandeste-te putin la GPL smile.gif
MAD520
injectoarele de 2.0 NU au acelasi debit ca cele de 2.5 ?
daca pui injectoare de 2.5 pe 2.0 va fugi mai tare. Fara sa faci alte modificari (presiune si alte alea...)
In continuare crezi ce vrei... eu atat am avut de spus.
MAD520
"injectorul de 325 are fix acelasi debit ca cel de 320 la presiunea de 3 bar."

logic vorbind... de ce ar avea injectorul de 325 acelasi debit ca cel de 320?

tot logic... daca ar fi fost asa... s-ar fi folosit injectoare de 320 la 325 pt ca s-ar fi obtinut o cantitate mai mare de benzina prin simplu fapt ca sunt mai multi bari.

nu ti se pare ca ceva nu se leaga?! wink.gif
Robert
QUOTE (jaffar)
sau cine stie cite alte aspecte diferite sint.
Imi aduc aminte de o situatie similara de care am aflat in urma cu cativa ani, in cazul unui set de placute de frana. Din pacate nu mai stiu exact, dar ideea era ca aceleasi placute de frana se potriveau la doua modele diferite de BMW, unul mai entry-level si unul mai high-end.
Cu toate astea, aveau coduri diferite si costau diferit. Desi umbla vorba ca nu era nici o diferenta intre ele.

Nu spun ca acelasi lucru se intampla si in cazul injectoarelor despre care se discuta in acest topic, ci doar ca marketing-ul este lucrul dracului smile.gif
MAD520
placutele de frana de mercedes 123 (cobra) merg la e12 (am avut eu). Ca sa mearga perfect pe e12 trebuie pilita placuta 2mm intr-un loc pt ca la cobra este drept. In rest sunt IDENTICE
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.