Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ambreiaj "sport" pt 325 E36
BMWZone > BMW TUNING > Motor si transmisie
Iulika0069
Ma bate gandul sa imi iau un ambreiaj sport pt pisica - performance part(s)
Ce optiuni am?
Cum procedez sa intru in posesie biggrin.gif?
Merita?
Ce avantaje/dezavantaje sunt?

Din cate vad pe realoem, nu merge unul de M3 (240mm vs. 228mm)
Iulika0069
Am gasit ceva la un pret cat de cat acceptabil aici: http://www.jazzproparts.com/ProductDetails...03%2D011%2DHD00

Calin325, tu ti-ai mai skimbat pana la urma ambreiajul, si daca da, cu ce?
Darren
http://www.specclutch.com/

Cred ca am mai avut discutia asta.............
A, si ia-ti si kit de volanta usurata, vezi tot aici.
Iulika0069
De cand am skimbat diff-ul, ambreiajul e destul de stresat la plecari mai in forta - gandeste-te, e ca si cum ai pleca tot timpul cu a 2-a de pe loc..
Plus ca ii ajunge si lui 14 ani de cand isi serveste masina smile.gif
Nu am de gand sa pun "Stage 9", ci doar unul mai "sportivuletz" - un "Stage 1" ceva biggrin.gif
Darren
Daca tot faci o schimbare, macar fa-o cum trebuie, nu stage 1 tongue.gif

Daca nu vrei curse, ia-ti
Stage 2: Types of Driving: Street, Drag, Pulling, Autocross

For all mild to moderately modified naturally aspirated and power adder engines. (Also good for stock power levels and spririted driving when good daily drivability and extremely long life are the goal.) Stock-like daily drivability and EXCELLENT wear characteristics.

High clamp pressure plate, pure Kevlar friction material and high torque sprung hub and disc assembly, bearing and tool kit.

Daca vrei curse.. ia-ti
Stage 3: Types of Driving: Street, Drag, Drift, Road Race, Rallye, Pulling, Autocross

For heavily modified street and race engines. Offers sufficient daily drivability with a comfortable pedal feel and quick engagement. Offers good wear characteristics under low and high stress usage.

High clamp pressure plate, 4 or 6 puck carbon semi-metallic friction with high torque sprung hub and disc assembly, bearing and tool kit. 6 puck is standard on most applications, but 4 puck can be specified when ordering.
Robert
Sfatul meu este ca in nici un caz sa nu pui ambreiaj cu "puck"-uri, atat timp cat ai de gand sa folosesti masina si in trafic urban.
Robert
"puck" sunt alea care arata ca o elice (plana, normal) cu 4 sau 6 (de regula) "pale" iar materialul de frictiune e in varful palelor.

Ambreiajele fara arculete in disc se folosesc cu volante "dual mass" (arculetele exista, dar sunt intre cele doua mase ale volantei). Ideea este ca, in acest caz, discul ambreiajului este mai usor, iar inertia mai redusa permite o sincronizare mai rapida, deci in consecinta o schimbare mai rapida a trepelor de viteze.
Dezavantajul consta in faptul ca ansamblul volanta "dual mass" + ambreiaj fara arculete este ceva mai greu decat ansamblul volanta simpla + ambreiaj clasic, deci motorul va urca o idee mai greu in ture cu ambreiajul cuplat, si sensibil mai greu cu el decuplat.
Iulika0069
Mda, cred ca o sa imi iau pana la urma unul Sachs stock, oricum se va simti (sper biggrin.gif) diferenta fata de asta "factory"..
Sau nu?

Ambreiajul original practic nu are nimic, nu imi patineaza in nici o treapta.. dar simt ca masina inca nu da tot ce poate.. smile.gif (is maniac?)
316i
Daca pui Sachs stock n-o sa fie nici o diferenta.
io'sŪ
QUOTE (Iulika0069)
(is maniac?)

:nod: am vrut sa-ti spun !!! tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.