![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 371 Joined: 17-November 06 From: Bucharest Member No.: 477 Car: E46 Engine: 325 ![]() |
Am mers cu foarte multe BMW-uri, unele E36...altele E46 si nu numai. Am observat ca mai toate (unele mai pronuntat altele mai putin) au un zgomot infundat...undeva sub masina cand schimbi viteza...mai ales daca nu faci bine forfecarea ambreiaj acceleratie!
Cand am cumparat masina...mi se parea ca la mine zgomotul e destul de pronuntat...pana am "invatat" sa o conduc astfel incat sa nu mai faca aproape deloc. Insa nu mi se pare normal...am un prieten cu un E46 caruia ii face la absolut fiecare schimbare de viteza...oricat de bine ar debreia. El s-a obisnuit asa de tare ca nici nu-l mai aude. Care e piesa care trebuie schimbata? De la ce e? La mine face mai ales la schimbarea din 1 in 2 si din 2 in 3. This post has been edited by Alexxx: Mar 3 2008, 10:52 PM |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 2,172 Joined: 26-November 05 From: Bucuresti Member No.: 109 Car: E34 Engine: M50 2.5 192CP ![]() |
Cred ca zgomotul se datoreaza uzurii flansei de cardan.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 5,955 Joined: 31-October 05 From: Bucureşti Member No.: 72 Car: . Engine: . ![]() |
Am mers cu foarte multe BMW-uri, unele E36...altele E46 si nu numai. Am observat ca mai toate (unele mai pronuntat altele mai putin) au un zgomot infundat...undeva sub masina cand schimbi viteza...mai ales daca nu faci bine forfecarea ambreiaj acceleratie! explica si tu , mai exact CAND se aude acest zgomot? cand debreiezi? atunci cand intra in viteza? cand pleaca masina de pe loc?la ce viteze (1, 2, 3....etc)? -------------------- "PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
"BMW E PENTRU DRUMURI LUNGI PE CARE SA LE FACI MAI REPEDE DECIT ORICINE PE SOSEA, SA MERGI TARE SI PE AUTOSTRADA SI PE SERPENTINE SI SA -I DAI 200 SI LA DEAL SI LA VALE" |
|
|
![]()
|
|
![]() 36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 371 Joined: 17-November 06 From: Bucharest Member No.: 477 Car: E46 Engine: 325 ![]() |
Zgomotul se aude exact cand intra in viteza...in acea fractiune de secunda cand ai dus levierul in viteza X si a cuplat (n-apuci sa iei piciorul de pe ambreiaj)
|
|
|
![]()
|
|
![]() 0% BMW corupt Group: Members Posts: 20 Joined: 9-November 07 From: Bucharest, RO Member No.: 1,269 Car: E46 320d Engine: M47 2.0d 150cp ![]() |
Multa lume se plange pe forumurile straine de asa-numita Clutch Delay Valve (CDV), situata pe conducta de lichid de frana aferenta ambreiajului. Ea consta intr-o "mufa" cu diametru interior mai mic decat al conductei si are ca scop - chipurile - sa actioneze mai lin asupra discului de ambreiaj. In realitate, se pare ca iti ia tot feeling-ul si daca stii ce sa faci cu ambreiajul, mai mult te incurca. Nu mai vorbim de uzura prematura cauzata de patinarea excesiva a discului.
Poate are o legatura cu zgomotul tau. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 5,955 Joined: 31-October 05 From: Bucureşti Member No.: 72 Car: . Engine: . ![]() |
Zgomotul se aude exact cand intra in viteza...in acea fractiune de secunda cand ai dus levierul in viteza X si a cuplat (n-apuci sa iei piciorul de pe ambreiaj) si acest zgomot il auzi DIN masina cu geamuri inchise sau numai daca ai geamul deschis? eu nu am remarcat la nici un BMW in stare buna de functionare asa ceva.. poate nu am dat importanta -------------------- "PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
"BMW E PENTRU DRUMURI LUNGI PE CARE SA LE FACI MAI REPEDE DECIT ORICINE PE SOSEA, SA MERGI TARE SI PE AUTOSTRADA SI PE SERPENTINE SI SA -I DAI 200 SI LA DEAL SI LA VALE" |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,580 Joined: 20-October 05 From: Bucuresti Member No.: 37 Car: E46 Schwarz2 Engine: mic dar viguros ![]() |
este zgomot de diferential, se aude jocul, iar daca ai noroc sunt bucsile de la puntea de pe spate ce o prinde de caroserie
-------------------- To the aiiiiiiirport
|
|
|
![]()
|
|
este zgomot de diferential, se aude jocul, iar daca ai noroc sunt bucsile de la puntea de pe spate ce o prinde de caroserie dupa cum spune alexxx aici: Zgomotul se aude exact cand intra in viteza...in acea fractiune de secunda cand ai dus levierul in viteza X si a cuplat (n-apuci sa iei piciorul de pe ambreiaj) normal neavand cuplu de pus in diff nu ar trebui sa se auda nimic de la el -------------------- "PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
|
|
![]()
|
|
Ma mira foarte tare ca nu a auzit nimeni de asta...daca in majorit BMW cu care am mers am auzit zgomotul...am crezut ca e o problema comuna. Acum chiar ma ingrijorez. Zgomotul nu este perceptibil din afara masinii se aude infundat...sub masina. Zgomotul se aude si stand pe loc, daca misc maneta spre marsalier (ianinte sa cumpleze)!
E destul de greu de inteles pentru cineva care nu a auzit zgomotul niciodata. Astept pe cineva care a avut problema si eventual a rezolvat-o! |
|
|
![]()
|
|
cred ca zgomotul ala e normal, daca e ceea ce ma gandesc eu, si se aude la toate masinile in momentul cand misti maneta schimbatorului in treptele de viteza (poate la automate nu se aude) -------------------- "PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,580 Joined: 20-October 05 From: Bucuresti Member No.: 37 Car: E46 Schwarz2 Engine: mic dar viguros ![]() |
cand o sa-mi schimb ambreiajul care tine mai sus o sa-mi dau seama daca este din cuplaj
a mea are 133000 acum si al unui amic mai tanara cu 2 luni decat a mea are 73000 si nu se aude la el daca se ridica masina pe elevator si se misca de cardan o sa se simtaa in diferential un joc -------------------- To the aiiiiiiirport
|
|
|
![]()
|
|
Pai am pus-o pe elevator si chiar se simte un joc...cam un cm inainte si innapoi. Deci si la tine se aude sunetul asta...si pana la urma ce ar trebui schimbat ca sa dispara de tot?
|
|
|
![]()
|
|
nu stiu sa-ti spun sigur dar in principiu diferentialul
|
|
|
![]()
|
|
![]() CSL fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,944 Joined: 11-December 05 From: Bucharest, Pta. Romana Member No.: 120 Car: e39 530da touring Engine: 3.0D ![]() |
eu unu nu inteleg ce legatura are diferentialul sau flansa cum a mai zis cineva cat timp ambreiajul este apasat -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
cand ai apasat ambreiajul si ai bagat in viteza vezi daca axul cutiei are o tendinta sa se invarta ... afla chestia asta si o sa intelegi mai bine;)
This post has been edited by Sorin: Mar 8 2008, 10:51 PM -------------------- To the aiiiiiiirport
|
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Root Admin Posts: 8,263 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 13 Car: E36 325i Engine: M50 192CP ![]() |
Si pe mine ma streseaza un zgomot pe la cutia de viteze.
La viteze mici (~5km/h) daca calc ambreiaju se aude un zgomot de la cutie. Multi mi-au zis ca e de la rulment, dar am schimbat ambreiajul de curand si tot asa face. Rulmentul vechi era din metal si parea destul de solid (scria Bmw pe el). |
|
|
![]()
|
|
d-alea de metal nu se mai fac:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,513 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
probabil au dreptate... o fi de la rulmentul de priza din cutie ![]() -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]()
|
|
![]() 36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 426 Joined: 29-October 06 From: Bucuresti. Tei Member No.: 467 Car: e38 Engine: m52 2.8 193CP ![]() |
si io am zgomotu ala de la cutie cel mai pronuntat se simpte in treapta 1.
Si cei cu e46 sau plans de problema asta. Io astept sa ii schimb cutia la m50 sa vad daca mai face, dar la cabrio care are 120.000 de km dupa cartea de service nu nu se aude sunetu ala este posibil sa se auda din cauza proaste intrertineri sau folosiri. This post has been edited by haristeas51: Jul 2 2008, 12:22 PM -------------------- BMW E38 728i
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th June 2025 - 10:39 PM |