IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> istoria F1
iulian325
post Jan 6 2007, 04:54 PM
Post #1


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -pentru pasionati...
iata idolii mei...


Giuseppe (Nino) Farina

Poreclit Nino, Farina, şi-a început cariera in sporturile cu motor în perioada interbelică, mai întâi în cursele de viteză în coastă, iar mai apoi în întrecerile de pe circuite, cu Maserati, iar mai apoi cu Afla Romeo, echipă condusă atunci de Enzo Ferrari şi în rândurile căruia evolua Tazio Nuvollari. După ce a câştigat trei titluri naţionale într-o clasă inferioară, Farina s-a impus in Marele Premiu al Libiei care a avut loc la Tripoli în 1940, prima sa victorie importantă.

După război şi-a reluat activitatea de pilot, de aceasta dată evoluând însă cu un Maserati privat, însă când federaţia a decis înfiinţarea Campionatului Mondial de Formula 1, Farina a fost cooptat din nou în echipa Alfa Romeo, alături de Juan Manuel Fangio si Luigi Fagioli, formând astfel echipa "Celor Trei F".

1950 a fost un an în care Alfa Romeo a dominat campionatul, graţie celebrelor monoposturi Alfa 158, câştigând toate cele şase curse la care au luat startul. Farina a câştigat prima cursă de Formula 1 organizată vreodată, Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone din 1950 şi alături de ea cursele din Elveţia si Italia, câştigând titlul mondial cu un avans de trei puncte în faţa lui Fangio, argentineanul, lider al campionatului înainte de ultima cursă, abandonând la Monza.

În ciuda câştigării titlului mondial, Farina a redevenit pilotul secund al echipei, fiind obligat să îi facă jocurile lui Fangio, astfel că în 1951 a reuşit doar o singură victorie, în Belgia.

După retragerea echipei Alfa Romeo din campionat, Farina a semnat un contract cu Scuderia Ferrari, însă şi aici a fost adus să joace rol secund, de aceasta dată pentru Alberto Ascari. Victoria din Germania 1953 avea să fie ultima din Formula 1.

În pararel cu activitatea din Formula 1, Farina a participat şi în numeroase alte Mari Premii care se organizau în întreaga lume deşi nu erau incluse în campionatul mondial şi şi-a făcut debutul în cursele de Sport Prototip, câştigând cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, împărţind împreună cu Mike Hawthorn un Ferrari.

Un accident într-o cursa de Sport Prototip de la Monza din 1954 a însemnat începutul sfârşitului. Deşi a revenit în Formula 1 în 1955 nu a mai fost pilotul de altă dată, astfel că după cursa de la Monza din acel an a decis să se retragă din Formula 1.

În 1956 s-a înscris la celebra cursă de 500 de mile de la Indianapolis, dar suferă un accident înainte de cursă şi nu mai ia startul. Revine după un an, însă accidentul mortal suferit de colegul său de echipă îl sperie şi decide să se retragă definitiv din orice competiţie auto. Avea 53 ani.

Farina a decedat în 1966 în timp ce conducea automobilul personal spre Reims pentru a asista la Marele Premiu al Franţei, fiind implicat într-un accident rutier în Franţa.

http://www.formula1.com/archive/halloffame...lery/261/0.html
http://www.alfaromeo.ro/history/1940-1950/personalitati3.php
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 7 2007, 07:14 PM
Post #2


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -Hans Stuck

am un mare respect pt acest pilot
pe linga nenumaratele sale recorduri si victorii se numara si recordul (neegalat pina astazi) din cluj - proba feleac , victoria din marele premiu al bucurestiului, si recordul de coasta de la brasov- cu o masina fantastica( Auto Union , 16 (!) cilindri in V , 6 litri, 560cp , 853 Nm (!!!) la doar 2.500 rpm...

http://www.promotor.ro/Vechiul_TESTAMENT
http://www.ddavid.com/formula1/stuck.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Stuck
http://home.t-online.de/home/B.Willhardt/Rosemeyer8.jpg

filme extraordinare aici:
http://www.audi.com/audi/com/en2/experienc...ture_sound.html

This post has been edited by iulian325: Jan 7 2007, 07:14 PM
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ccc
post Jan 7 2007, 11:05 PM
Post #3


meep meep!!
*****

Group: Members
Posts: 1,010
Joined: 17-October 05
From: -
Member No.: 5
Car: -
Engine: -

Bravo, mai scrie si despre altii daca gasesti.
Poate faci o serie si despre pilotii romani de curse, aia antebelici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 9 2007, 10:59 PM
Post #4


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -incerc sa dau curs sugestiei lui calin...dar materialele sunt rare...si sper sa nu uit pe cineva
dintr-o perioada auto atit de draga mie

http://autoturism.rdslink.ro/ist.htm


eroiii mei:

Petre Cristea
Jean Calcianu
Marin Dumitrescu
Alexandru Berlescu
Alexa de Vasal
Petre Erdes
Dimitrie Dimancescu
Ernst Urdarianu
Alexandru Papana
Alexandru Frim
Stefan Bodnarenco
Titu Manicatide
Vasile Abrudan
Mihalcea
Wernek
Tintareanu

Dupa Razboiul de Independenta din 1877, in Romania se initiaza un amplu proces legislativ menit sa puna bazele unui stat modern cat mai bine integrat in comunitatea europeana. Acest efort este posibil si datorita existentei unei clase politice foarte active. Reprezentantii marilor familii boieresti si princiare, Cantacuzino, Ghica, Sturdza, Basarab, Brancoveanu, Sutu, Bibescu, Stirbei, se integreaza in acest curent devenind prin activitatea lor promotorii ideii de modernitate. Printre ultimii domnitori ai Tarii Romanesti, Gheorghe Bibescu a considerat intotdeauna injust modul in care a fost nevoit sa abdice in 1848. Dupa Unire si constituirea Principatelor Romane ideea ca va putea redeveni domn i-a motivat toate actiunile viitoare. Transformarea romaniei in regat nu-i va modifica deloc ardoarea, batranul Bibescu fiind la vremea respectiva un opozant declarat al lui Carol I. Legatura speciala pe care o avea in Franta prin fratele sau ofiter superior i-au asigurat suportul imparatului Napoleon al III-lea. Anii trec si Gheorghe Bibescu trebuie sa recunoasca faptul ca, in contextul european de atunci, un principe strain nu era chiar cea mai rea solutie pentru Romania. Astfel, prin acest gest el nu-si mai implica familia intr-o actiune evident perdanta.

In acest context nepotul sau de frate, George Valentin Bibescu, nu putea avea decat o singura conduita in viata, aceea de lider in tot ceea ce ar fi intreprins. Primele actiuni ale tanarului print dovedesc ca este constient de acest lucru. Pe data de 22 iulie 1901, pentru a veni acasa, a parcurs distanta Geneva - Bucuresti la bordul primului sau automobil marca Mercedes. Acest prim record romanesc - 1.827 km in 73 de ore la o viteza medie de 24,5 km/h - a fost descris de varul sau Nicolae Cantacuzino, care i-a fost partener de drum, in cartea „Jurnal de bord“. Al treilea membru al echipei a fost dl Christian Keller, detinator al primului atestat (brevet) de mecanic de la noi. Pentru aproximativ 23 de ani destinul printului George Valentin Bibescu se va lega de automobil, „acest nou mod de locomotie“ cum il numea presa vremii.

Avant sau progres, dar si incadrare cat mai rapida in tendinta epocii, asa poate fi caracterizata activitatea sa din urmatorii ani. Primul pas l-a constituit infiintarea Automobil Club Roman la 5 aprilie 1904, care imediat a devenit membru fondator al Asociatiei Internationale a Automobil Cluburilor Recunoscute, cu sediul la Paris, cunoscuta astazi sub noua denumire de Federatia Internationala a Automobilului (FIA). Al doilea pas a fost facut in acelasi an, pe 22 septembrie, cand ACR a organizat prima cursa de automobile pe distanta Bucuresti - Giurgiu - Bucuresti. S-a dorit ca prin acest eveniment sa se consolideze interesul publicului pentru automobil ca un posibil factor de progres economic. Se miza pe cunoscuta dorinta a romanului de a nu ramane in urma altor popoare si de aceea membrii fondatori, care au fost si printre primii piloti, au pregatit foarte bine cursa. Ceea ce astazi numim promovare, aceasta s-a facut in presa vremii si prin intermediul a mii de fluturasi distribuiti in Bucuresti, Giurgiu si in toate localitatile traversate. Securitatea traseului a fost asigurata de cateva plutoane de jandarmi. Castigatorul a fost George Valentin Bibescu (Mercedes), care a parcurs distanta de 120 km in 1h 48’ cu o viteza medie de 66 km/h. El a fost urmat de Leon Leonida, Alexandru Darvari, Alexandru Prager si Claude Vidal.

Al treilea pas important a fost facut tot pentru sustinerea imaginii automobilului de aceasta data ca eficient mijloc de comunicare. Un an mai tarziu, in 1905, George Valentin Bibescu, Maria Ferekide si scriitorul francez Claude Anet pun la cale un plan care va uimi societatea romaneasca a timpului. La bordului a trei automobile decapotabile ei au plecat de la Galati, in luna aprilie, si au ajuns la Ispahan, fosta capitala a Persiei, in iunie. Este unul dintre cele mai indraznete si romantice totodata, raiduri auto din istoria automobilului.

Activitatea sportiva propriu-zisa va incepe in 1906 cand se organizeaza alte curse decat traditionalul Bucuresti - Giurgiu - Bucuresti si cand apare primul regulament in care automobilele sportive erau structurate, utilizandu-se criteriul puterii motoarelor, astfel, de la 1 la 12 cp in categoria I, de la 13 la 18 cp in categoria II si de la 19 cp in sus, in categoria III.

Pana in 1910 pilotii romani isi vor disputa diverse curse de indemanare sau de regularitate dominate de Leon Leonida, Jean Camarasescu, Petre Moisescu, Adrian Georgescu, care au, ce-i drept, mare priza la public.

Ion Maican a participat in Franta la cursa de viteza in coasta de la Chateau-Thierry la care au luat startul 90 de concurenti din mai multe tari ale Europei. Acest debut romanesc in concursurile auto internationale s-a facut cu dreptul, si anume cu ocuparea locului al treilea.

Este interesant de remarcat ca in 1908 s-a desfasurat, in premiera, cursa „de regularitate si consum“ pe distanta Bucuresti - Pitesti - Bucuresti, castigata de Leon Leonida. Jean Camarasescu, care era totodata secretarul ACR, castiga in 32 minute prima cursa de viteza pe circuit (6,67 km si sase ture), realizand o viteza medie de 74,376 km. „Marele Premiu al ACR“, castigat tot de Jean Camarasescu pe un gobron de 60 cp, incheie practic activitatea competitionala din aceasta perioada de inceput. Romania a fost atunci implicata in doua conflagratii, una regionala care a fost razboiul balcanic si apoi in primul razboi mondial (1916-1918).

In 1922, 1924 si 1925 activitatea sportiva a fost promovata mai ales in concursuri internationale de turism, respectiv de regularitate, in care se disputau probe de viteza (3 km lansat sau viteza in coasta).

1926-1938 este perioada in care automobilismul de la noi cunoaste o efervescenta maxima. Deoarece gradul de mobilitate al publicului spectator era limitat, cursele de viteza pe circuit sau traseu montan sunt cele care vor predomina in dauna raliurilor, care isi vor intra in drepturi de abia in deceniul opt. S-au organizat doar curse separate, fara ca acestea sa fie constituite intr-un campionat in urma caruia sa se poata decerna un titlu, asa cum se procedeaza azi. Anul 1938 a fost exceptia, cu incercare de campionat national de viteza in coasta cu patru etape. Tocmai de aceea poate pasionatii de automobilism ai vremii au inventat incercari gen Turul Romaniei, parcurgerea distantelor Bucuresti - Paris - Bucuresti sau la interior Bucuresti - Brasov. Toate aceste idei trebuie evaluate in contextul epocii, care prin interesul manifestat le si stimula.

In 1927 aviatorul Petre Erdes cumpara un automobil Nash de la Detroit cu care vine in tara ruland 5.000 km fara nici un incident mecanic. La fel in 1932 bucuresteanul Dimitrie Dimancescu a facut un voiaj San Francisco - Bucuresti de 8.000 km fara sa fi avut o pana de motor. In 1928 Jean Calcianu a castigat pe pista de la Miramas (Franta) pe un Bugatti Ernst Urdarianu prima editie a Raliului International San Remo, iar lui Alexandru Berlescu i se inmaneaza „cupa de regularitate“ in cadrul Raliului Monte Carlo. In 1930, Bazu Cantacuzino, impreuna cu doctorul Dinopol si cu Jean Calcianu parcurg distanta Bucuresti - Paris in 44 de ore. Dupa mai multe tentative esuate, in 1939, Alexandru Papana reuseste sa imbunatateasca recordul de viteza pe distanta Bucuresti - Brasov la 1 ora, 38 minute si 30 de secunde. In acelasi an, Jean Calcianu il invinge pe Papana si ajunge in orasul de sub Tampa intr-o ora 30 minute si 54 de secunde.

Una dintre cele mai mari victorii obtinute de automobilistii romani in intrecerile internationale a fost cea realizata de Petre Cristea si Ion Zamfirescu, castigatorii Raliului Monte Carlo din 1936 pe un Ford V8. Pe celebrul circuit de la NĂźrburgring in 1939, Petre Cristea castiga clasa sport cu o medie de 115 km/h. Performanta lui, realizata pe o masina BMW, n-a fost depasita decat in 1953 de catre marele pilot englez Stirling Moss. Tot in acelasi an, Jean Calcianu castiga „Marele Premiu al orasului Belgrad“ la bordul unei Alfa Romeo de 2600 cmc.

Turul Romaniei a fost realizat in 1926 de catre Alexandru Berlescu pe un Oldsmobile, parcurgand, in conditii meteo neprielnice, 2.447 km in 50 de ore si 15 minute.

Intre 1940 si 1948 a fost si o activitate competitionala mult limitata din cauza celui de al doilea razboi mondial, dar si de instabilitatea politica. Dupa acesti ani, un grup de profesionisti din care faceau parte Jean Calcianu, Petre Cristea, Alexe De Vassal, Alexandru Frim, Stefan Bodnarenco, Titu Manicatide etc. au incercat sa refaca activitatea competitionala, fondand Federatia Romana de Automobilism si Motociclism (FRAM). Ei au reparat masinile de curse aflate in patrimoniul ACR si au organizat curse de coasta la Predeal, Sinaia, Feleac sau circuite de viteza la Brasov, Cluj si Bucuresti.


http://www.geocities.com/MotorCity/Downs/4582/sport.htm
http://www.retromobil.ro/galerie_foto/fotodoc/photodoc.html
http://www.geocities.com/MotorCity/5123/drivers.htm
http://www.ford.ro/index,78,473
http://www.autoshow.ro/autoshow/articles/?article_id=761
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 10 2007, 11:23 PM
Post #5


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -Tazio Nuvolari

A fost un fel de Michael Schumacher al timpului sau.
A fost primul pilot care s-a imbogatit cu banii cistigati din curse (si-a cumparat si avion personal).

Despre el Ferdinand Porsche a spus: "The greatest driver of the past, the present and the future"

Pilota foarte spectaculos aducind derapajul controlat la rang de arta.
Am vazut documentare in care mecanici de-ai lui spuneau ca era singurul pilot care dupa o cursa avea frinele foarte putin uzate...

http://www.tazionuvolari.it/indexuk.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Tazio_Nuvolari


http://www.youtube.com/watch?v=Bdc3hBzYF5Q
http://www.youtube.com/watch?v=YmCJvDUWXaY...ted&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SH5vtn4SFiQ...ted&search=
http://www.youtube.com/watch?v=dSpl9zRr12M...ted&search=
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 14 2007, 06:44 PM
Post #6


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -

Jochen Rindt
singurul (sper si ultimul) campion F1 postmortem
pacat...

>There is a vivacious competition, on the one hand between the followers to be at the first place to the lords, on the other hand between the lords to possess the most and the most determined followers. That confers prestige, that confers power.< Tacitus (55-117 A.D.)


http://www.youtube.com/watch?v=KZqKD5CDPXA
http://www.youtube.com/watch?v=SzbfBTYIFPc...ted&search=
http://www.youtube.com/watch?v=jU6Rd1EB_nE...ted&search=
http://www.youtube.com/watch?v=0OS0xip1cyI...ted&search=

http://www.youtube.com/watch?search=&m...p;v=8APFNPm6vmg
(cel mai trist film vazut)

http://www.jochen-rindt.at/index.html
http://www.ddavid.com/formula1/rindt_bio.htm
http://physik.uni-graz.at/~wap/Jochen.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Jochen_Rindt
http://www.research-racing.de/rindt.htm
http://www.formula1.com/archive/halloffame/driver/137.html
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 21 2007, 11:19 AM
Post #7


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -Bernd Rosemeyer

...În ianuarie 1938 a început si celebrul duel al recordurilor mondiale, între Auto Union si Daimler Benz.
Decis sa bata recordul de 406,3 km/h stabilit de Bernd Rosemeyer cu o masina Auto Union, Rudi Caracciola reuseste 428,5 si respectiv 436,8 km/h pe traseul tur-retur al pistei de la Avus.
Media orara? 432,6 km/h! Si suntem în 1938!
În ciuda vântului din ce în ce mai puternic, Bernd Rosemeyer va încerca sa bata performanta rivalului sau, masina Auto Union reusind o prima trecere cu 429,491 km/h, mai buna decât cea a lui Caracciola în prima trecere.
Din pacate, în cursa de întoarcere, la kilometrul 9, o rafala de vânt lateral a dezechilibrat masina care se deplasa cu peste 430 km/h, epava contorsionata fiind recuperata la o distanta de trei sute de metri. Rosemeyer a fost catapultat printre copaci, pierzându-si viata...

http://www.auto-business.ro/DetaliiInregis...nregistrare=124

On a short film sequence from the 1937 Coppa Acerbo, raced through the villages along the twisty Pescara circuit, one can see two Italian carabinieri looking at a Mercedes-Benz W125, the most powerful GP car of the pre-war era, going through a right-hand curve before coming out upon a short and narrow straight. Then, moments later, another car appears right behind the Mercedes, an Auto Union C type coming through the corner at seemingly a much higher speed. The Mercedes is caught up with just as it reaches the short straight. There, just as the cars are seemingly about to touch, the Auto Union driver acts without a moment's hesitation, the car shaking as it is suddenly forced out to the left. The next second the Auto Union goes up side by side with the Mercedes and, entering the next left-hander, the cars disappear in a cloud of dust with the Auto Union in front. The carabinieri are looking at each other, gesticulating with their hands and laughing. You can see the amazement and excitement in their eyes.

The only car Bernd Rosemeyer ever raced was the tricky rear-engined Auto Union, yet in his short career he established himself as the world's greatest natural racing talent ever...

On the Frankfurt-Darmstadt autobahn, just beyond the Langen-Morfelden crossing and set back amongst the trees stands a monument to the great Rosemeyer...

...on 28 January 1938, Bernd Rosemeyer, one of the most exceptional racing drivers in racing history, was killed in a world record attempt when his Auto Union Streamliner rolled over several times at some 430 km/h on the Frankfurt-Darmstadt autobahn...

http://www.forix.com/8w/rosemeyer.html
http://www.nivola.org/rosemeyer-e.asp
http://www.ddavid.com/formula1/rose_bio.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Bernd_Rosemeyer
http://www.kolumbus.fi/leif.snellman/zana.htm
http://www.kolumbus.fi/leif.snellman/rose.htm
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 21 2007, 01:12 PM
Post #8


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -The History Of The Grand Prix Car

cele mai celebre marci auto din perioada 'romantica' a curselor auto

1 - http://www.youtube.com/watch?v=p7eerMIGQUY
2 - http://www.youtube.com/watch?v=OXDv8_7bnls
3 - http://www.youtube.com/watch?v=H5ztinofxS0
4 - http://www.youtube.com/watch?v=HDEe0jF7RGQ
5 - http://www.youtube.com/watch?v=3ghBtK2tvdQ
6 - http://www.youtube.com/watch?v=2eAI-g3R7zM

History Of Motor Racing

fantastic!!!!!!!!!!

1 - http://www.youtube.com/watch?v=Z8Mo8Kj2txs
2 - http://www.youtube.com/watch?v=DAeE0xDTBnM
3 - http://www.youtube.com/watch?v=aKZ6gzAOUYs
4 - http://www.youtube.com/watch?v=TK-CYaqSaUg
5 - http://www.youtube.com/watch?v=i-PMB6yxepY
6 - http://www.youtube.com/watch?v=nWxzGDiiIyY
7 - http://www.youtube.com/watch?v=5pnGtPAdsuM...ted&search=
8 - http://www.youtube.com/watch?v=blSWIPHu4M0...ted&search=
9 - http://www.youtube.com/watch?v=Y_GonsR3-cY...ted&search=
10 - http://www.youtube.com/watch?v=NhRGjyxB40w...ted&search=
11 - http://www.youtube.com/watch?v=l_5wAOmTSvY...ted&search=
12 - http://www.youtube.com/watch?v=e-Qy_g37Yl8...ted&search=
13 - http://www.youtube.com/watch?v=N5cY_cGPiJ0...ted&search=
14 - http://www.youtube.com/watch?v=ZzzVlEm23Ik...ted&search=
15 - http://www.youtube.com/watch?v=pAzHJPwWqdc...ted&search=
16 - http://www.youtube.com/watch?v=biRzbiZeY2E...ted&search=
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Feb 2 2007, 09:48 AM
Post #9


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -Ernst Jakob Henne

sper ca pasionatii bmw il cunosc pe celebrul recordman bmw Ernst Jakob Henne, care a cistigat in 1937 Marele premiu al Bucurestiului la volanul unui 328...
ce vremuri...
Acest mare pilot a murit in 2005 la virsta de 101ani.


...In the early stages of BMW’s motor racing history, the major successes of the brand were gained by motorbikes. In 1925 and 1926 alone, the BMW R37 secured 200 wins and two German Championships. On 19th September 1929, Ernst Jakob Henne takes centre stage for the first time: On a supercharged 750 cc BMW he reaches a top speed of 216 km/h, thus establishing a motorbike speed record.

In the following years, he is involved in an ongoing competition with drivers from Great Britain and Italy, but on 28th November 1937, the educated motor mechanic improves the record on an Autobahn near Frankfurt to 279.5 km/h – a record that won’t be broken for 14 years. At the end of his career, he has established 76 records.Henne is born on 22nd February, in Weiler (Allgäu). The son of a master saddler, he contests his maiden motorbike race in 1923 at Mühldorf/Inn – and finishes third. Two years later, Henne is signed as BMW works driver. He gains numerous successes, such as a win in the 1926 Eifel race at the Nürburgring. In the meantime, he is regarded as one of Germany’s most versatile motorbike racers. Between 1932 and 1936, he competes in off-road events and contests the British six-day races together with Ludwig Kraus, Josef Mauermaier and Peppi Stelzer for BMW. In 1934, this national team celebrates its maiden victory.


However, Henne also what it takes to win on four wheels: following several Grand Prix appearances, a massive crowd of 250,000 motor racing enthusiasts witnesses his triumph in the 1936 Eifel Race, at the wheel of the prototype of the new BMW sports car, the BMW 328. Following an impressive record chase in 1937, the thoroughbred racing driver ends his career.

On 23rd May, 2005, at the age of 101, Ernst Jakob Henne dies in the Canary Islands, where he had been living with his wife since 1966. ...

http://www.bmw.com/generic/com/de/fascinat.../swf/stage.html
http://bmw-motorsport.com/ms/en/fascinatio...roes/henne.html

This post has been edited by iulian325: Feb 2 2007, 09:54 AM
Attached thumbnail(s)
Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
Attached Image
Attached Image


Attached Image
Attached Image
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 6 2008, 11:02 PM
Post #10


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -

http://www.kolumbus.fi/leif.snellman/bib.htm

VIDEO:

o Supercharged - The Grand Prix car 1924-1939

o Racing the Silver Arrows - part 1 & 2

DVD:

o The World's Greatest F1 Cars - Duke 2001
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iulian325
post Jan 17 2008, 09:54 PM
Post #11


100% BMW corupt
*****

Group: Insiders
Posts: 1,511
Joined: 25-May 06
From: IASI
Member No.: 307
Car: -
Engine: -curse in romania interbelica:

http://www.rally.ro/?req=stiri&pag=9&cat=33
http://www.rally.ro/?req=articol&id_a=703
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Google
 
RSS Lo-Fi Version Time is now: 15th July 2019 - 08:59 PM