![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,167 Joined: 17-October 05 From: bucuresti Member No.: 6 ![]() |
da, ma, stiu, ca au lucrat impreuna. ideea era ca tsi = tfsi.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() 27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 329 Joined: 16-November 05 Member No.: 99 Car: e46 316i Engine: M43B19 1895 cmc 105 CP ![]() |
dupa cum cineva a spus deja cred ca BMW nu vrea sa riste acolo unde sta cel mai bine, adica la motoare... Daca din punct de vedere al designului, sigurantei active si pasive, dinamica motor-cutia de viteze, si altele BMW sta foarte bine si este in zona de leadership in promovarea de solutii noi, uneori radicale (e evident asta la cat discutam pe tema designului de exemplu) in ceea ce priveste motoarele cred ca deja cauta altceva... Cred ca ideea de fiabilitate combinata cu o sportivitate rafinata este mai aproape de adevar... O sa gasesti mereu o masina mai puternica decat BMW-ul pe care il ai sau cu un cuplu mult mai bun dar modul in care motorul merge si senzatiile pe care le transmite fac diferenta...
eu deja m-am saturat de urcarile astea de putere si cuplu si orice alta nebunie ca de exemplu consumul de 7%... sa fim seriosi... cred ca 7% se obtine doar meargand intr-o turatie la care nu intra nici compresorul in functiune si nici turbina... apropos, oricum cred ca lumea o cam freaca degeaba momentan in domeniul motoarelor... tot progresul tehnic e de pomana si cred ca miscarea cea mai inteligenta e focusarea pe alt carburant sau alt gen de motor... e destul de evident ca petrolul se cam duce si in maxim 10 ani o sa coste benzina atat de mult incat nici macar un 4 % consum nu ne vom mai permite... in mod clar eu ma astept ca BMW sa scoata pe piata o alta solutie... VW pierde timpul incercand sa salveze o chestie deja moarta ca dealtfel si restul motoristilor care folosesc energie extrasa din petrol (benzina, motorina etc.)... eu apreciez ce face Lexus in ultimul timp in domeniul motorizarii si cred ca in curand o sa avem si de la BMW, Mercedes si altii solutii hibride pentru mersul de zi cu zi... ![]() -------------------- e46 316i 1895 cmc M43B19 black
|
|
|
![]()
|
|
![]() meep meep!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,010 Joined: 17-October 05 From: - Member No.: 5 Car: - Engine: - ![]() |
Ai dreptate in principiu. dar VW nu cred ca a facut o miscare proasta. Atata timp cat nu exista inca o alternativa viabila la motoarele clasice (hibridele sunt inca scumpe si nu s-au impus) VW poate sa castige mult oferind motoare cu performante crescute si un consum substantial mai mic. Cat ii costa toata afacerea asta nu stiu, dar cred ca pe termen mediu o sa le aduca avantaje. Daca BMW studiaza combustibili alternativi, e f. bine. Au mai facut ei prototipuri cu hidrogen si altele. Dar pana la masini de serie care sa coste cel mult cat cele "clasice" mai avem ceva de asteptat. Pana atunci nu ne ramane decat sa platim mai mult pentru benzina sau sa conducem mai putin. |
|
|
![]()
|
|
![]() CSL fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,944 Joined: 11-December 05 From: Bucharest, Pta. Romana Member No.: 120 Car: e39 530da touring Engine: 3.0D ![]() |
parerea mea ca bmw-ul nu joaca numai pe motoare fiecare constructor isi stabileste un drum si un target ..la bmw DRIVING PLEASURE o traducere mai viguroasa inseamna manevrabilitate siguranta o masina pentru tine care inglobeaza mai multe caracteristici de baza. deci nu totul consta in motor ...mai este vb si de siguranta de sasiu greutate si cel mai important manevrabilitatea care este un rezultat final ...intr-adevar sunt masini mai bune decat bmw la unele categorii cum ar fi motor sau tinuta de drum cum ar fi un mercedes ca are o suspensie mult mai moale si construita pentru a sta confortabil in masina dar pierd la capitolul manevrabilitate si tot asa ... k sa dau un exemplu am vazut un test intre m5 e60 si un MB CLS 55 AMG putere masini aproape identice din punct de vedere al performantelor ,totusi la manevrabilitate printre conuri mertanul pierdea aproape 2 secunde per total fata de e60 dar din ce am inteles pe cea mai soft setare de suspensie la e60 nu era asa de confortabil decat la cls pe cea mai sportiva ...k sa trag o concluzie terbuie gasita o linie de mijloc intre toate caracteristicile unei masini si parerea mea BMW KICKS ASS BIG TIME
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
Totusi, teste precum cele din filmuletul de mai jos scot in evidenta clar faptul ca BMW-urile sunt totusi BMW-uri.
LINK FILM - Teste M5 E60 facute de japonezi Nota: filmul tine cca. 12 minute, dar merita vazut in intregime. Evident ca nu o sa intelegeti nimic din ceea ce se vorbeste, dar concluziile testelor sunt foarte clare. In plus, este super fan sa asculti modul in care vorbesc si se manifesta japonezii. Cel mai tare faza este in ultima parte a filmului (cam de la minutul 10 incolo) cand se intrec pe circuit un M5, cu un M3 CSL, un Porsche, un Lomborghini si un Nissan. Intr-o curba M5-ul intra intr-un drift lateral pe 4 roti, M3-ul este cat pe-aci sa-l faca, dar cand incepe linia dreapta puterea superioara a M5-ului il lasa pe cel cu M3 cu buzele umflate. Ofticat, japonezul din M3 se agita in scaunul sau, privind cum M5-ul ia distanta. Super haios ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() CSL fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,944 Joined: 11-December 05 From: Bucharest, Pta. Romana Member No.: 120 Car: e39 530da touring Engine: 3.0D ![]() |
da stiu l-am vazut si eu si cand te gandesti k oameni dispunde oaza la picioare + k sunt soferi de curse profesioniti ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() 82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 882 Joined: 18-October 05 Member No.: 16 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=EZD8STpUpCo&NR
priviti cu atentie ... cel putin un deceniu departare de concurenta. -------------------- A Mercedes fan, Audi owner on BMW forum
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd July 2025 - 01:23 PM |