IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> pierdere curent e36, ... in stationare
Addy05
post Oct 17 2013, 12:08 AM
Post #1


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Va salut.
am urmatoarea problema careia nu ii dau de cap. Mi-a consumat bateria, am zis ca na e veche, am luat alta. A mers cam 2 saptamani dupa care a inceput sa moara si asta usor.

M-am gandit instantaneu ca am scurt pe undeva. Bun, am pus ampermetrul intre cablul de minus si borna minus a bateriei evident cu masina incuiata motor oprit etc. si surpriza: 250 mA !!! cand maxim trebuie sa fie 50-60 !! cu cd-playerul scos din bord am 200 mA, dar tot e mult.

Bun, am trecut la urmatorul pas: am scos pe rand TOATE sigurantele si TOATE releele din cutia de sigurante de la motor: absolut nicio schimbare (aparatul de masura era conectat in permanenta)

Am scos cablurile de la butoanele de la geamuri si de la butonul de avarii, la fel nicio schimbare.. Deci efectiv nu stiu pe unde pierde curent si cum !!!

Alternatorul baga cam 13,8-13,9 nu e ideal dar eu zic ca e ok, problema e ca pierde curent peste noapte..

Daca ajung acasa si masor curentul pe baterie cu motorul oprit am 12,7 - 12,8V... daca mai masor peste 3-4 ore deja am 12,2 - 12,3V si dimineata abia invarte, cu greu porneste la a 2-a cheie sau chiar a 3-a..

Va rog, daca aveti vreo sugestie.. ajutati-ma..

m43b16
Go to the top of the page
 
+Quote Post
io's«
post Oct 17 2013, 08:38 AM
Post #2


.
*****

Group: Super Moderators
Posts: 5,954
Joined: 31-October 05
From: Bucureşti
Member No.: 72
Car: .
Engine: .



bateria pe care ai pus-o este NOUA? te intreb ca si eu am schimbat bateria din acest motiv (fara sa stiu) dar ma tinea 2-3 saptamani, la fel si cu cea noua insa cand am masurat consumul era mult mai mare ca la tine si am gasit si hotul, HU (head unit) aftermarket pe care l-am pus dupa ce am ramas fara cel OE.

inca odata intreb, bateria este NOUA?
mi se pare ciudat ca nu tine nici macar o noapte.


--------------------
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
"BMW E PENTRU DRUMURI LUNGI PE CARE SA LE FACI MAI REPEDE DECIT ORICINE PE SOSEA, SA MERGI TARE SI PE AUTOSTRADA SI PE SERPENTINE SI SA -I DAI 200 SI LA DEAL SI LA VALE"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 17 2013, 09:13 AM
Post #3


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16





Salut.
Nu e noua, e luata de pe masina unui prieten, dar era f buna bateria de 60A, cum am dat-o jos pe cea veche si am pus-o pe asta invartea electromotorul de ziceai ca nu-i adevarat, parca era bagat in priza, faceam porniri repetate si invartea f repede de fiecare data, deci bateria era buna.

Nu mai inteleg nimic, ieri dimineata abia a pornit, pe la a 2-a sau a 3-a cheie invartita cu greu. Ieri cand am plecat la serviciu dupa 8 ore iar, extrem de greu a pornit.

In schimb, azi dimineata, a pornit foarte ok ! a invartit bine, aproape ca noua..

Ieri seara, dupa 5 minute de stat pe avarii (avariile cred ca consuma f putin) a pornit foarte greu..abia invartea
In schimb, dupa ce am lasat-o 3 ore parcata a pornit imediat ! ba chiar am oprit-o sa incerc din nou, si iarasi a pornit bine ! Deci ma depaseste grav problema asta.. nu mai inteleg nimic.. ba se descarca in 5 minute.. ba nu se descarca nici in 3 ore nici peste noapte.. ba se descarca peste noapte..

Oare nu stiu eu sa masor cu ampermetrul, deci l-am setat pe 10A si l-am legat intre borna minus a bateriei si cablul de minus al masinii: Valoarea indicata a fost 0,25 cu cd-player si 0,20 cu cd-playerul scos complet din bord.

Asta nu inseamna 250 mA respectiv 200mA ? eu asa stiu. Si teoretic trebuie sa ai maxim 50-60 mA in stationare.



This post has been edited by Addy05: Oct 17 2013, 09:16 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bartro
post Oct 17 2013, 09:40 AM
Post #4


zijdelings ge´nteresseerd
*****

Group: Super Moderators
Posts: 7,509
Joined: 14-January 07
From: around here
Member No.: 530
Car: 114 2002 / E12 528
Engine: M10 100cp / M30 165cp



Da, se pare ca ai masurat corect. Dar, dupa ce ai incuiat masina, cat timp ai observat valoarea? Sunt unele module in masina care intre in stand-by ceva minute dupa ce ai incuiat masina.
S-ar putea sa ai o problema cu ceva ce nu intre in stand-by, sau poate cu un contact de la o usa, portbagaj? E32 avea un consum de ceva sute de mA cand avea o usa deschisa..


--------------------
Black heart scarring darker still
To keep up with me
You've got to walk like a panther tonight
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 17 2013, 09:45 AM
Post #5


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Pai a durat cam 30 min pana am scos toate sigurantele, timp in care multimetrul a fost conectat in permanenta. Si nu a scazut deloc. Singura scadere a fost de la 0,25 la 0,20 atunci cand am dat cdplayerul afara, in rest nicio schimbare.

Faza e ca la mine merge cdplayerul si fara contact, e legat direct cred, dar din moment ce l-am scos nu are cum sa mai consume.. nu ?

La portbagaj intradevar imi ramanea becul aprins, am obs acum 2-3 luni. Dar am scos becul.. deci nu mai are cum sa consume pe acolo..

This post has been edited by Addy05: Oct 17 2013, 09:46 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
io's«
post Oct 17 2013, 10:44 AM
Post #6


.
*****

Group: Super Moderators
Posts: 5,954
Joined: 31-October 05
From: Bucureşti
Member No.: 72
Car: .
Engine: .





atunci nu pot sa te sfatuiesc decat sa te duci la un electrician sad.gif


--------------------
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
"BMW E PENTRU DRUMURI LUNGI PE CARE SA LE FACI MAI REPEDE DECIT ORICINE PE SOSEA, SA MERGI TARE SI PE AUTOSTRADA SI PE SERPENTINE SI SA -I DAI 200 SI LA DEAL SI LA VALE"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 17 2013, 11:12 AM
Post #7


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Tu cum ti-ai dat seama ca e de la HU ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bartro
post Oct 17 2013, 02:30 PM
Post #8


zijdelings ge´nteresseerd
*****

Group: Super Moderators
Posts: 7,509
Joined: 14-January 07
From: around here
Member No.: 530
Car: 114 2002 / E12 528
Engine: M10 100cp / M30 165cp



QUOTE (Addy05 @ Oct 17 2013, 10:45 AM) *
La portbagaj intradevar imi ramanea becul aprins, am obs acum 2-3 luni. Dar am scos becul.. deci nu mai are cum sa consume pe acolo..

Ba are, pe langa bec poate sa fie alceva activat de contact ala. O alarma, de exemplu. Vezi daca nu poti repara intrerupator acolo, sau sa-l scoti total, ca sa fie intrerupt circuitul.


--------------------
Black heart scarring darker still
To keep up with me
You've got to walk like a panther tonight
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 17 2013, 02:59 PM
Post #9


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Alarma nu am, dar o sa incerc sa pun pe cineva sa-l apese in timp ce masor.. sau incerc sa-i scot cabaluj ca sa fiu sigur.

Eu m-am gandit si la alta varianta, daca atunci cand am scos sigurantele pe rand consumul nu a scazut mai e varianta (cred) ca chiar demararoul sa fure curent in stationare.. cred ca o sa incep sa caut un electrician bun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xox
post Oct 17 2013, 03:43 PM
Post #10


Beer Powered
*****

Group: Members
Posts: 2,696
Joined: 9-October 06
Member No.: 460
Car: E36
Engine: M43B16





QUOTE (bartro @ Oct 17 2013, 02:30 PM) *
Ba are, pe langa bec poate sa fie alceva activat de contact ala. O alarma, de exemplu. Vezi daca nu poti repara intrerupator acolo, sau sa-l scoti total, ca sa fie intrerupt circuitul.


Scoate mufele din 'calculatoare', sau cum se mai cheama modulele de comanda. Vezi daca-ti scade 'power-drain'-ul.


--------------------
Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
Go to the top of the page
 
+Quote Post
io's«
post Oct 17 2013, 10:16 PM
Post #11


.
*****

Group: Super Moderators
Posts: 5,954
Joined: 31-October 05
From: Bucureşti
Member No.: 72
Car: .
Engine: .



CITAT(Addy05 @ Oct 17 2013, 12:12 PM) *
Tu cum ti-ai dat seama ca e de la HU ?

am inceput sa elimin din modificarile aduse de mine instalatiei electrice, adica alarma si HU, cu alarma necuplata nu s-a modificat consumul, cand am scos siguranta de la HU a revenit la normal 0,05-0,06Ah si chiar si cu alarma cuplata nu depaseste 0,07Ah ceea ce e ft bine. de fapt nu HU e de vina ci montajul pt ca am optat sa-l montez in asa fel incat sa functioneze chiar daca nu e cheia in contact ceea ce nu e bine. l-am scos urmand sa-l montez cum trebuie, momentan a ramas scos laugh.gif


--------------------
"PUTEREA BATE CUPLU PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"
"BMW E PENTRU DRUMURI LUNGI PE CARE SA LE FACI MAI REPEDE DECIT ORICINE PE SOSEA, SA MERGI TARE SI PE AUTOSTRADA SI PE SERPENTINE SI SA -I DAI 200 SI LA DEAL SI LA VALE"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 18 2013, 07:50 AM
Post #12


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Demarorul se poate cumva decupla de la alimentare, fara sa-l dau jos? e foarte greu accesul catre el..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bartro
post Oct 18 2013, 10:12 AM
Post #13


zijdelings ge´nteresseerd
*****

Group: Super Moderators
Posts: 7,509
Joined: 14-January 07
From: around here
Member No.: 530
Car: 114 2002 / E12 528
Engine: M10 100cp / M30 165cp



Nu e de la demaror, acolo sunt niste relee. In functie de nivel de echipare pot sa ai mai multe module (calculatoare) in masina, eu acolo as incepe.
Si poti incerca sa decluplezi alternator, de curiozitate, si daca ai acces usor la el.


--------------------
Black heart scarring darker still
To keep up with me
You've got to walk like a panther tonight
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xox
post Oct 18 2013, 03:27 PM
Post #14


Beer Powered
*****

Group: Members
Posts: 2,696
Joined: 9-October 06
Member No.: 460
Car: E36
Engine: M43B16





QUOTE (bartro @ Oct 18 2013, 10:12 AM) *
Nu e de la demaror, acolo sunt niste relee. In functie de nivel de echipare pot sa ai mai multe module (calculatoare) in masina, eu acolo as incepe.


Asta am zis si eu mai sus. Din ce-mi aduc aminte de la vecinul meu cu E32, avea o problema similara si-avea un modul de "comfort" cu probleme. Nu exista acelasi modul si pe e36 ori ceva similar?


--------------------
Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bartro
post Oct 18 2013, 05:44 PM
Post #15


zijdelings ge´nteresseerd
*****

Group: Super Moderators
Posts: 7,509
Joined: 14-January 07
From: around here
Member No.: 530
Car: 114 2002 / E12 528
Engine: M10 100cp / M30 165cp



Depinde de dotariile, probabil.


--------------------
Black heart scarring darker still
To keep up with me
You've got to walk like a panther tonight
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 21 2013, 08:05 AM
Post #16


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16



Masina mea are inchidere centralizata cu telecomanda, am chei briceag din alea ca la VAG, nu stiu daca e de fabrica inchiderea sau aftermarket ideea e ca am scos sigurantele corespunzatoare adica 7 35 si 43 si inchiderea tot functioneaza, deci nu s-a decuplat de la curent.

Cum as putea sa decuplez inchiderea, trebuie sa aiba vreun releu pe undeva, sub capota in cutia de sigurante nu e.. cum pot s-o dezactivez?

M-am gandit ca asta e cam singurul consumator care mai ramane dupa ce opresti masina.. si as vrea sa incerc si cu ea dezactivata..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bartro
post Oct 21 2013, 08:52 AM
Post #17


zijdelings ge´nteresseerd
*****

Group: Super Moderators
Posts: 7,509
Joined: 14-January 07
From: around here
Member No.: 530
Car: 114 2002 / E12 528
Engine: M10 100cp / M30 165cp



Daca e ceva pus ulterior, treubie sa cauti firele / cutie. Poate sub bord undeva.
Ai incercat ceva cu contactul ala don portbagaj?


--------------------
Black heart scarring darker still
To keep up with me
You've got to walk like a panther tonight
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Addy05
post Oct 21 2013, 09:14 AM
Post #18


0% BMW corupt


Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-August 13
Member No.: 47,126
Car: E36
Engine: M43b16





Nu prea am avut pe cine sa-mi apese pe el in timp ce masuram curentul, am incercat eu sa-l tin cu scotch dar nu prea statea.. o sa incerc azi iar, dau jos plasticul ala (mentionez ca am e36 compact) si scot cablajul din buton.

Cum pot sa stiu daca e inchidere montata ulterior sau de fabrica? din fabrica nu cred ca venea cu chei briceag, ca nici nu au sigla bmw.. asta inseamna ca e aftermarket?
am inteles ca la compact modulele de inchidere nu sunt in bord ca la sedan.. sunt undeva pe sub bord.. o sa ma uit si pe acolo
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 





Google
 
RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2018 - 12:45 AM