![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 3 Joined: 7-August 06 Member No.: 407 ![]() |
Salutare si bine v-am gasit
![]() Am si eu nevoie de niste sfaturi cu privire la niste probleme cu masina mea. Stiu ca diagnoza pe forum este de multe ori ineficienta dar totusi niste puncte de plecare nu strica. Este vorba de un E46 330xi din 2001, 110.000km. Probleme mari n-am detectat pe la ea pana acuma in afara de niste zgomote( 2 diferite sau poate acelasi?!) care banuiesc eu ca sunt de la transmisie. Primul zgomot apare in urmatoarele situatii: - daca sunt in viteza 1 cat de cat turata si calc brusc ambreiajul se aude un clancanit (ca si cum s-ar lovi 2 piese). Se aude infundat de la antifonare in habitaclu, dar i-am dat-o unui prieten s-o conduca si s-a auzit metalic de afara. - cand schimb vitezele sportiv - cand accelerez sau decelerez brusc. Daca las putin apasata pedala de acceleratie si dupa aia o calc brusc, zgomotul nu se mai aude. In afara de zgomot parca e si un lag (o zecime de sec.) pana se cupleaza efectiv transmisia. Eu o simt ca si cum as avea un joc pe undeva. Daca tin mana pe schimbator parca se simte cum se misca si ala in momentele respective. De fapt am senzatia ca nu e masina legata bine ca se tureaza mai intai motorul si dupa aia rotile , iar cand cuplul ajunge la roti se aude lovitura respectiva. Ma rog, putin inainte Foarte nasoala senzatia Al 2-lea zgomot: - cand opresc motorul, cu usa deschisa, se aud niste zgomote pe dedesubt ca si cum s-ar balangani niste piese de fier si s-ar lovi una de alta. Daca nu merg mult cu masina sau daca este rece nu se mai aud. Destul de ciudat...ma rog, asta s-ar putea sa fie de la o clema de sustinere la esapament am vazut eu ca-i cam nimicita. Am fost la cei de la Filaret, dar nu prea au avut timp de mine. La modul ca le-am zis sa imi faca o verificare generala si mi-au zis ca-i totul ok, ca ar trebui sa schimb o bieleta si in curand placutele pe spate:) Are cineva idee de la ce-ar putea sa fie? Mai ales primul zgomot, de ala as vrea sa scap imediat. Multumesc anticipat |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,580 Joined: 20-October 05 From: Bucuresti Member No.: 37 Car: E46 Schwarz2 Engine: mic dar viguros ![]() |
bine ai venit pe forum
primul zgomot poate sa fie de la rulmentul de la ambreiaj ca sa verifici trebuie sa dai jos cutiile iar la al doilea poate sa fie un joc in cutia de transfer (improbabil dar hai sa zicem) sau un tampon de motor sau cutie mai uzat care sa permita o miscare mai mare al agregatelor -------------------- To the aiiiiiiirport
|
|
|
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 3 Joined: 7-August 06 Member No.: 407 ![]() |
Multumesc, sper sa ajung la cei de la Filaret si sa-i terorizez sa verifice amanuntit ca ultima data mi-au zis ca nu sunt probleme. Am uitat sa mentionez ca in punctul mort, la relanti, daca apas pedala de ambreiaj exista o mica variatie a turatiei motorului. |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,341 Joined: 24-November 05 From: IASHIngton- bacau Member No.: 103 Car: e30 Engine: m20 2.0 129CP ![]() |
normal ca exista o oscilatie... adica itzi dai seama ca motorului ii este mai usor sa se invarta singur fara cutie... si asa creste putin in turatie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,513 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Totusi... la motor de trei litri?
-------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,580 Joined: 20-October 05 From: Bucuresti Member No.: 37 Car: E46 Schwarz2 Engine: mic dar viguros ![]() |
nu trebuie sa te miri pt ca la roti din 231 ajung vreo 160-170 de cai -------------------- To the aiiiiiiirport
|
|
|
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
QUOTE (thinker) Primul zgomot apare in urmatoarele situatii:
- daca sunt in viteza 1 cat de cat turata si calc brusc ambreiajul se aude un clancanit (ca si cum s-ar lovi 2 piese). Se aude infundat de la antifonare in habitaclu, dar i-am dat-o unui prieten s-o conduca si s-a auzit metalic de afara. [...] Al 2-lea zgomot: - cand opresc motorul, cu usa deschisa, se aud niste zgomote pe dedesubt ca si cum s-ar balangani niste piese de fier si s-ar lovi una de alta. Daca nu merg mult cu masina sau daca este rece nu se mai aud. Ambele zgomote cred ca le poti detecta urcand masina peste o groapa / rampa si rugand un amic sa "reproduca" pe rand situatiile descrise de mai sus. Te bagi sub masina si incepi sa te duci dupa sursa zgomotului. Repetati testele de cate ori este nevoie, pana izolezi sau chiar identifici cauza. Poate sa fie o problema externa (gen table / suporti care vibreaza / ating - cazul fericit) sau interna (intr-o componenta a transmisiei - cazul trist). Cred ca este putin probabil sa obtii un diagnostic bun de pe forum, fara a testa masina "live". |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,511 Joined: 25-May 06 From: IASI Member No.: 307 Car: - Engine: - ![]() |
la a mea am niste zgomote asemanatoare, doar ca apar pe la 60, nimeni nu a descoperit sursa, cre ca rog pe cineva sa treaca cu 60 peste mine sa vad ce descopar- ceva voluntari?
|
|
|
![]()
|
|
![]() !@#$%^&*~ !!!!,nu ? ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 457 Joined: 9-May 06 From: Ro,Iasi Member No.: 283 Car: -- Engine: Z14XEP ![]() |
Ooo da !
Prietenul la nevoie se cunoaste ! Ma ofer eu ! ![]() -------------------- "volan de bmw pe dacia nova..."
|
|
|
![]()
|
|
Maine o sa ma duc cu ea sa vad sursa zgomotelor, sper sa descopar pana seara. E bine ca pot sa reproduc simptomele la vit. foarte mica gen la plecarea de pe loc. 10x pt sfaturi, anyway |
|
|
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
QUOTE (thinker) E bine ca pot sa reproduc simptomele la vit. foarte mica gen la plecarea de pe loc. Verifica si cuplajele de la cardan si planetare.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:02 PM |