![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 0% BMW corupt Group: Members Posts: 6 Joined: 15-May 06 From: Bucuresti Member No.: 293 ![]() |
hello,
stie cineva la cati km se fac? la mine urmeaza oil service. o sa imi apara pe bord apoi insp. I sau II dupa caz? sau pe astea nu le tine minte? thnx. -------------------- E46 M54B22 2001
|
|
|
![]()
|
|
![]() 64% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 636 Joined: 7-January 06 From: B A C A U Member No.: 150 ![]() |
probabil iti va aparea doar inspection. fara I sau II. astea sunt trecute in carnetul de service si se fac in functie de nr de km la care a ajuns masina. asa cel putin este la e39, si presupun ca e acelasi lucru si la e46.
|
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,502 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 4 Car: E36 318i/1995 Engine: M43 1.8 115CP ![]() |
Indicatorul din bord iti arata doar Oil Service si Inspection. La unele modele iti mai aprinde un martor in bord atunci cand considera el ca trebuie sa schimbi lichidul de frana (s-ar putea sa fie folclor) independent de OilService/Inspection. Computerul nu-ti indica tipul de Inspection (daca e I sau II). In principiu, nu exista un numar fix de km pentru Inspection sau oil service. Computerul masinii ar trebui sa-ti indice cand si ce tip de revizie trebuie efectuat, in functie de regimul in care a functionat motorul (drumuri scurte cu motor rece + turatii mari vs. drumuri lungi cu motorul in parametrii normali de functionare + turatii mici). Reviziile vin in ordinea asta: Oil Service Inspection 1 Oil Service Inspection 2 Oil Service Inspection 1 Oil service s.a.m.d. Daca vrei sa ai un punct de plecare pentru ce operatii ar trebui efectuate la fiecare tip de revizie, vezi aici: http://www.mbmw.com/servicechecklist.htm In cartea masinii ar trebui sa exista cateva operatiuni care nu depind de numarul de km parcursi (Indicatorul din bord de Oil Service/Inspection nu tine cont decat de km din cate stiu eu). De ex: lichidul de frana se schimba (la 2 ani parca?), lichidul de racire, si chiar si operatii care in mod normal se fac doar la revizii ar trebui sa se efectueze la un anumit nr. de luni (daca nu mergi foarte mult cu masina). Uleiul parca era la 6 luni ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() 0% BMW corupt Group: Members Posts: 6 Joined: 15-May 06 From: Bucuresti Member No.: 293 ![]() |
thanks de info, e clar acum. singura chestie pe care o aveam neclara era asta ca imi aparea oil service, x km...daca dupa ce resetez apare inspection atunci e clar, e alternanta...
cu martorul din bord care se aprinde cand trebuie schimbat lichidul de frana o sa vad in ian. 2007, cand e due ![]() -------------------- E46 M54B22 2001
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 07:39 PM |