![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Root Admin Posts: 8,263 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 13 Car: E36 325i Engine: M50 192CP ![]() |
am facut topicul asta ca sa nu mai scriem pe unde apucam..
![]() dupa ultima intalnire pe ilioara, cand am mers si cu masina lui da_joint am niste mari semne de intrebare.. desi trag toate rotile la ambele masini (in poze se pot vedea urmele de noroi aruncate de rotile din fata), masinile se comporta total diferit.. a mea parca fuge mai repede de spate in ciuda faptului ca am cauciucuri de iarna si face cercuri, iar a lui da_joint (cu cauciucuri de vara) pare mai stabila, merge mai mult pe lat, dar nu face cercuri.. ![]() pot sa confirme si ceilalti care le-au condus pe ambele (alex si gabita parca).. parca sunt masini complet diferite. eu puneam faptul asta pe seama: -cutiei de transfer, poate e mai uzata la mine, dar daca ar fii uzata nu ar trage in halul ala rotile din fata si nu as face cercuri.. -diferentialului spate.. eu am verificat daca am lsd cand aveam masina suspendata si se invarteau ambele roti, ceea ce inseamna ca n-am., dar cand plec tare, lasa urme pe asfalt de la ambele roti de pe spate. si ma mai gandesc ca daca n-as avea lsd nu ar face cercuri asa bine.. pt mine e un mister.. :retard: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
18% BMW corupt ![]() Group: Members Posts: 191 Joined: 25-October 05 From: Bucuresti Member No.: 58 ![]() |
Ati incercat pe zapada sa plecati de pe loc astfel incat sa plece ambele punti in derapaj?Rotile din fatza ar trebui sa se invarta la fel de tare ca cele din spate.Urmele nu sunt relevante.Daca a lui Florin se invarte in jurul axei, mai precis a axei frontale sunt mari sanse ca fatza sa nu cupleze si sa fiti inselati de rotirea lor in inertia masinii. Daca una dintre punti derapeaza mai mult decat cealalta clar este o problema de cuplaj, caseta reactioneaza ca un diferential open si puntea care pleaca prima in gol primeste toata puterea. Testul cel mai bun este sa puneti masina pe loc , pe zapada si in treapta intai sa debraieze brusc si s-o tureze la 5500 - 6000 pana incepe sa se miste si sa va uitati daca rotile se misca la fel. Daca ambele punti se invart cu aceeasi viteza 4x4 functioneaza cum trebuie, daca doar spatele sau fatza dau in gol cu viteza mai mare atunci ambreiajul din caseta de transfer este dus. A mea, acum 4-5 ani cand era AWD-ul in mintile lui pe zapada se invartea pe loc pur si simplu, pe o straduta dintre blocuri spre exemplu unde era loc doar pt o masina se invartea fara probleme, in plus de asta se invartea f violent si pot sa spun ca la un moment dat, intr-o seara, cu un amic, am constatat ca dupa 30-40 de secunde de cercuri pe loc ne luase ametzeala. IN timp a inceput sa dea cercurile din ce in ce mai largi si mai greu de controlat.Asta a fost semnul ca AWD-ul incepe sa se duca.IN plus de asta , pe zapada , daca plecam de pe loc cu derapaj masina accelera f greu fatza de inainte cand chiar si pe zapada pleca cu un demaraj incredibil. Faceti niste filmari data viitoare, cu rotile de la masina sau cu cercurile care le dau sa dezbatem problema mai amplu.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 12:09 PM |