IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Are cineva o placa de baza cu video on-board ATI x1200/x1250 sau GeForce 6100?
Shark
post Nov 28 2007, 12:10 AM
Post #1

73% BMW corupt

Group: Members
From: Iasi
Member No.: 176
Car: E30 316i
Engine: M40B16 100CP

Deocamdata intrebarea nu prea are legatura cu BMW dar ... va avea in curand!
Daca are cineva o placa de-asta (sunt destul de noi daca nu ma insel, de obicei cu socket AM2), am nevoie de niste informatii despre functionarea ei.
Detalii, ceva mai incolo.

Multumesc!

drinks.gif

This post has been edited by Shark: Nov 28 2007, 12:11 AM

--------------------
You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40.
For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Shark
post Nov 28 2007, 12:25 PM
Post #2

73% BMW corupt

Group: Members
From: Iasi
Member No.: 176
Car: E30 316i
Engine: M40B16 100CP

Multumesc Mario, foarte utile informatiile.
Daca tot spui ca lucrezi la Depozitul de Calculatoare, atunci mai am cateva intrebari suplimentare! Opinia ta sigur o sa-mi fie foarte folositoare! smile.gif

Prin urmare, sa iti zic intai de ce am nevoie. Imi trebuie o placa de baza mica (adica format mATX), la care nu conteaza prea mult dotarile, in afara de 2 kestii. Vreau sa fie cu AMD (ma gandesc sa un Athlon 64 single core, daca mai gasesc, sau X2) si neaparat cu placa video on board mai moderna.
Placa asta va fi baza unui sistem multimedia stand-alone. Sistemul nu va fi prea solicitat: mp3 player, video player divx, mai rar DVD, niciodata jocuri sau HD. Prin urmare trebuie sa produca foarte putin caldura. Asa ca m-am gandit sa pun un Athlon 64 4000 de ex, caruia sa ii fac underclocking pe la 800-900Mhz, cu un vcore de 0,8-0,9v, vad eu, cel mai mic voltaj cu care merge stabil. In felul asta nici nu o sa faca prea mult zgomot si nici caldura.

Mai mult, locul alocat lui este foarte plat, abia incape un cooler custom de CPU, nici vorda de cartela video PCIe. Prin urmare placa video on board este foarte importanta. Nu ma intereseaza la ea sa aiba acceleratii 3d sau alte nazbatii. Ea va functona permanent la rezolutie 800x480, pe un LCD cu frecventa fixa. LCDul are pixel clock de 16 MHz, ceea ce se traduce intr-un refresh vertical de vreo 37Hz (nu mai stiu exact, am datele pe undeva). Iti dai seama ca acest mod video custom nu se poate obtine decat cu PowerStrip.

Prin urmare, singura si cea mai importanta caracteristica pt placa video on board este ca trebuie sa suporte PowerStrip. Am incercat cu PowerStrip pe un laptop cu ATI RADEON x300 si merge perfect, la fel pe un ATI Radeon 1950 (vechi).
Nu am lucrat insa niciodata nici cu GeForce 6100 on board si nici cu ATI x1250. Asa ca iti dai seama ca nu imi pot cumpara nici o placa de baza din asta pana nu ma lamuresc daca va colabora cu PowerStrip. Pe forumul lor zice ca sunt suportate, dar parca nu e suficient. Pana nu ma lamuresc exact cu PowerStrip-ul ca intra in Custom Resolutions si Advanced Timing cu o astfel de placa, nu pot face nimic.

Aici am mare nevoie de ajutor. Please help!
Eventual, daca ai un alt sistem de test care functioneaza pe undeva, sa te uiti un pic la el, cu placa video on board mai veche si socket 775, 939 sau oricare, nu ma deranjeaza, doar video sa fie compatibil cu PowerStrip-ul asta! Ti-am zis: CPU underclocat, sa consume cat mai putin si sa faca putina caldura si placa video compatibila cu PowerStrip. Asta-i tot!

--------------------
You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40.
For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Google

RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th July 2025 - 12:06 AM