IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> EBay, rugaminte
nmg
post Apr 24 2007, 07:23 AM
Post #1

36% BMW corupt
**

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 499
Car: E23
Engine: M30 2,8 135 kW

Va rog, cei care au cumparat de pe E-Bay, ar putea sa posteze un ghid aici ?
Ma intereseaza (si cred ca nu numai pe mine):

- cum au platit
- cum e cu taxele de transport
- cum e cu vama

to_pick_ones_nose2.gif

--------------------
Life is too short to drive anything less than a BMW ...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Shark
post Apr 24 2007, 10:59 AM
Post #2

73% BMW corupt

Group: Members
From: Iasi
Member No.: 176
Car: E30 316i
Engine: M40B16 100CP

Mda, eu as putea spune ca eram intr-o vreme un impatimit al ebay-ului. Printre cele mai frumoase kestii cumparate se numara o instalatie de aer conditionat completa pt E30 de la un tip din Viena (inca n-am montat-o) si instalatia completa de geamuri electrice (motoare + fire + butoane) tot pentru E30, fata si spate, de la un alt tip din Germania. Magaru aasta ultimu', a vindut instalatia in 4 biduri separate si am stat la fiecare bidding cu smekerii si le-am cistigat pe toate (imi aduc aminte ca penultimul a fost la 4 dimineata si eram chior de somn biggrin.gif ). Da' le-am cistigat!!!

Problema cea mai mare e cu plata. Toti (si Statele si Europa) lucreaza cu PayPal. Romania NU! conf (9).gif Pentru PayPal, Romania nu exista, asa ca luati-va gindul! Singura sansa este sa aveti un amic cu un cont care sa va lase sa-l folositi si sa-l alimenteze el cu bani pt voi (e destul de complicat si e dubios pt majoritatea tranzactiilor pe ebay).

Pentru toate platile catre Europa, eu m-am inteles cu oamenii si am trimis banii prin posta! conf (8).gif Am declarat plicul ca fiind acte, am pus inauntru 10-20 coli A4 printate cu tot felu de prostii si printre ele banii. Apoi zvirr... la posta recomnadat extern (parca asa-i zice). Au ajuns de fiecare data ok, cam in 5-7 zile (m-am inteles din nou cu oamenii sa fie rabdatori pina le vin banii si apoi sa trimita produsele). Citeodata insa oamenii nu sunt maleabili, nu vor sa astepte dupa tine si atunci ii lasi in pace si cauti alt bid. Asta e! O singura data am trimis in Germania prin WesternUnion si a juns in aceeasi zi (doar ca putini sunt dispusi sa mearga la ghiseu sa-si ia banii, majoritatea sunt puturosi). Banii au ajuns de fiecare data si n-am fost tepuit niciodata.

Pentru State, problema e mai nasoala. Pina acum 2 ani exista un serviciu conex WesternUnion-ului care se chema WesternUnion Auction Payments si pentru 2-10$ faceau o chestie super: descarcau de pe cardul tau suma respectiva, eliberau un money order pe numele vinzatorului si banii ajungeau la el in State in 2 zile. Super-rapid si super-ieftin. Plus ca toti americanii acceptau money order pe linga PayPal. Era marele avantaj ca lucrai cu o singura companie care sa-ti stie cardul si nu trebuia sa dai datele peste tot. Din pacate nu mai exista.

In privinta taxelor de trasport, sunt diferite si astea in functie de zona si de colet. In Europa exista niste taxe postale relativ mici (de obicei se calculeaza pa site, nu mai tin minte exact unde) iar daca pachetul e foarte mare, exista Atlassib. Pentru colete din state, costa mult mai mult (evident) si e destul de nesigur. De ex: pentru un combo auto (cass+CD in acealasi aparat de format DIN, inexistent aproape in Europa si pe care l-am luat pt tata superieftin) costa 20$ shipping cu vaporul (~2 luni), 80$ cu avionul (posta paravion ~ 2 saptamini) si 100$ curier (a venit in 5 zile la usa de parca nici nu existau vame tongue.gif - si asta era acu 2 ani!). Din Asia nu recomand, am luat teapa (si tineti cont ca eu sunt FOARTE PRECAUT). Preturi superieftine si atragatoare dar costuri de trasport imense si selleri dubiosi.

In privinta vamii, acum 2-3 ani era mai nasol... Eu faceam du-te vino nonstop cu cafea, bomboane, 8 martie, martisoare, tralala, chestii la Oficiul postal 1 vama (erau numai femei acolo) si n-am platit niciodata nimic vama. Acum insa pachetele din Europa nu mai au vama. Doar la alea din state se pune problema dar se poate aranja destul de repede. Fiti cutezatori! wink.gif

Cam astea ar fi experientele mele.Ca si sfaturi:
- cautati licitatii din timp, nu va repeziti ca ati gasit una incredibila ce expira peste o ora! Intotdeauna vor mai fi si altele.
- vorbiti cu vinzatorul din timp. Intelegeti-va cu el la modul de plata, la taxa de shipping, la declaratiile vamale (daca el declara pe pachetul din state ca e cadou, nu se mai plateste nimic). Puneti orice intrebare va vine in minte si discutati.
- daca raspunsurile la mail intirzie sau sunt in 2 peri, lasati vinzatorul in cape si orientativa catre alta licitatie! Ascultati-ma ca stiu ce zic! E groaznic sa trimiti in final bani la unu', dupa o saptamina sa il tot bombardezi cu mailuri: bai, au venit banii aia? si dupa inca o saptamina sa iti raspunda nonsalant: aaa... stai ca eu abia am venit, am fost in concediu in Alpi, ma duc poimiine la posta sa vad! annoyed_h4h.gif
- cascatii ochii de 100 de ori la ratingurile vinzatorului respectiv si la ce au spus alti cumparatori despre el. Nu luati decit de la oameni cu 97-100% rating pozitiv si cu multe tranzactii la activ. Nu va bucurati de unu care are 3 tranzactii si are 100%. Inca nu se stie daca e de incredere
- luati doar chestiile CEVA mai ieftine decit media. Alea superieftine au SIGUR o problema.
- pt plata cu cardul direct, exista foarte putini care au aceasta facilitate. Aveti mare grja sa lucreze cu o firma de banking serioasa (tertii nu pot descarca sume de pe cardul vostru, doar firmele de banking cu care lucreaza pot face asta pentru ei). Intrati acolo pe payment, vedeti care e firma si cautati apoi referinte pe net.
- regula de aur pt orice tranzactie cu cardul online, nu numai pt ebay: faceti-va un card virtual atasat celui real (de ex. Visa Virtuon de la BCR). In felul asta, cu o zi inainte de tranzactie, mutati suma exacta de pe cardul real pe cel virtual, faceti plata si gata. Puteti lua teapa si asa, nici o grija, daca nu va trimite ala produsele, dar macar rastul banilor sunt in siguranta. Daca datele cardului ajung in miini necurate, pe el vor mi mereu 0 lei (ca doar puneti bani acolo pt foarte scurt timp). Asa ca nu se mai pot face plati de care sa nu stiti ca nu sunt bani! tongue.gif

Mama ce compunere am tras... rolleyes.gif Sper sa va ajute!

--------------------
You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40.
For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
- nmg   EBay   Apr 24 2007, 07:23 AM
- - georgem   Si pe mine ma intereseaza. Referitor la plata, ma ...   Apr 24 2007, 08:50 AM
- - Shark   Mda, eu as putea spune ca eram intr-o vreme un imp...   Apr 24 2007, 10:59 AM
- - io`s   ft tare compunerea, sper sa-i ajute pe cei interes...   Apr 24 2007, 11:11 AM
- - nmg   Okay, exact ce cautam   Apr 24 2007, 11:17 AM
- - 316i   Cum a zis Shark mai sus, din romania nu poti plati...   Apr 24 2007, 11:09 PM
- - Shark   Pai exact asta este si ideea! Sa-si ia toata l...   Apr 24 2007, 11:27 PM
|- - io`s   QUOTE (Shark @ Apr 25 2007, 12:27 AM) Off...   Apr 24 2007, 11:38 PM
- - vioE21   Vedeti ca multi vanzatori accepta si transfer banc...   Apr 25 2007, 12:18 AM
|- - io`s   QUOTE (vioE21 @ Apr 25 2007, 01:18 AM) Si...   Apr 25 2007, 01:27 AM
- - georgem   De unde prieteni cu paypall   Apr 25 2007, 06:21 AM
- - manole74   Cred ca pana'n momentul in care Pay-Pal-ul va ...   Apr 25 2007, 06:31 AM
- - nmg   Mai, nici nu stiu ce naiba sa fac, imi e o ciuda f...   Apr 25 2007, 07:01 AM
- - florin83   are idee cineva cum e cu vama? la ce se plateste? ...   Aug 6 2007, 08:21 PM
- - INTERCEPTOR   se platesste vama pt anumite chestii care vin de a...   Aug 6 2007, 10:13 PM
- - Shark   Acum s-au mai schimbat treburile. PAYPAL functione...   Aug 6 2007, 10:59 PM
|- - florin83   QUOTE (Shark @ Aug 6 2007, 11:59 PM) La o...   Aug 6 2007, 11:06 PM
- - n3o   asa este in UE nu se plateste vama ... cred k daca...   Aug 10 2007, 09:29 PM
- - florin83   nu-mi vine sa cred.. trebuie sa platesc niste ches...   Aug 12 2007, 09:39 AM
- - florin83   intre timp am reusit sa vorbesc la numarul ala de ...   Aug 12 2007, 01:18 PM
- - alexb32   Mie nici acum nu mi-a ajuns coletu Posta Romana ...   Aug 12 2007, 04:49 PM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Google

RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd June 2025 - 04:20 AM