Uleiuri |
Uleiuri |
Dec 24 2005, 11:18 PM
|
|
Road Runner Group: Members Posts: 3,336 Joined: 17-October 05 From: La dreacu' Member No.: 9 Car: BMW E30 08/90 Engine: 08/94 M42 318iST |
Nu stiu daca mai e un topic deschis pe tema asta, daca exista rog un moderator sa-mi mute postul.
Zo, trebuie sa schimb uleiul la ursulica: ce sa pun? - 10W40 BMW OEM - 10W40 Castrol (de care?) - 5W40 Castrol (de care?) Sau ce alte sugestii aveti? Multumesc! -------------------- 16 valves, 24 hours a day, 1bar boost. A vulgar display of power. Making boost since 30-06-2008. |
|
|
Aug 4 2006, 05:50 PM
|
|
100% BMW corupt Group: Insiders Posts: 1,502 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 4 Car: E36 318i/1995 Engine: M43 1.8 115CP |
Cei de la Castrol nu sunt fraieri ca scriu "racing" pe cutiile de ulei. Eu ma refeream la "acel" ulei RS, pe care l-am gasit in documentiatia de la BMW (unde am si citit ca nu mai e "ce-a fost" si ca BMW nu-l mai recomanda ca fiind BMW approved, chiar daca se va produce in continuare un ulei sub denumirea aia). O sa ma uit si o sa scriu exact.
Orice ulei care are plaja de temperaturi ambientale mai mare e mai scump decat cel fabricat sa unga in parametrii normali intr-o plaja de temperaturi ambientale mai mica. (Poate fi doar marketing, sau si costuri de productie mai mici, asta nu am de unde sa stiu). Later edit: motorul poti sa-l faci pilaf si cu ulei bun, si cu ulei prost. Sau si cu ulei potrivit pentru zona de temperaturi in care folosesti masina, si cu un ulei bun de tinut in motor de la -25 la +50 de grade celsius. Exista o legenda potrivit careia , cu cat sunt acele 2 cifre din indicele SAE mai departate, cu atat uleiul e "mai bun". Asta vroiam sa subliniez, ca nu e "mai bun", ci doar e mai comod. -------------------- |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 1st November 2024 - 02:32 AM |