![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,723 Joined: 19-October 05 From: Bucuresti Member No.: 29 Car: BMW E46 318I 2002 Engine: N42 2.0 143CP ![]() |
Am o mare dilema...vreau sa investesc intr-o statie si un subwoofer....problema e ca am auzit mai multe modele de sub-uri si nu ma multumit niciunul cum se aude....am si eu o intrebare: bass-ul puternic (de figuri
![]() ![]() -------------------- ex...e36 316i ex...e30 327i ex...e46 318i ex...e60 520i today just off-road - Navarone |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,502 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 4 Car: E36 318i/1995 Engine: M43 1.8 115CP ![]() |
QUOTE (Iulika0069) - pot folosi amplif-ul stock pt a "da" in cele 6 boxe de pe fata si sa iau unul pt sub?
da, poti sa-l folosesti. Depinde ce rezultat urmaresti. Eu nu l-am folosit, nu am documentatie privind tensiunea pe IN la acel amplif, orice combinatie incercata oferind distorsiuni cu caru' sau putere slaba. QUOTE (Iulika0069) - sa renunt la boxele spate - cum a facut Darren?
Nu pot sa-ti raspund tocmai eu ![]() QUOTE (Iulika0069) - daca ar fi sa las totusi boxele pe spate, ce amplif ar trebui sa iau?
Depinde.. ![]() QUOTE (Iulika0069) - sub-ul trapezoidal (care sa nu ocupe prea mult loc in portbagaj) e mai "bun" decat un tub?
Sub-ul trapezoidal poate sa fie incinta inchisa sau bandpass. Citeste ce am scris mai sus referitor la diferentele dintre incinte. Daca iti iei bass la cutie, o sa ai nevoie de o putere mult mai mare din partea amplificatorului. JBL de ex pune aceleasi difuzoare si in cutii si in tuburi. Difera doar volumul incintei si amplificatorul necesar. A, si urechea ascultatorului, normal. Cel mai bun subwoofer e cel care iti place tie. Deci orice am scrie noi aici, tot urechea ta (sau ficatii) va avea ultimul cuvant de spus. QUOTE (Iulika0069) - is cam incepator
![]() ![]() Un canal e un fel de sant, asa, facut cu harletzul si umplut cu apa:p. Nu sunt destul de treaz la ora asta ca sa-ti dau definita canalului, dar iti exemplific: Front Left e un canal, Front right e alt canal, Rear Left e alt canal, Rear Right e alt canal, Subwoofer e alt canal. Pe fiecare canal poti pune 1-2-3 difuzoare cu filrele necesare. Amplificatorul tau stoc are 4 canale si filtrare activa. Astfel in el intra 8 fire (cate 2 pentru fiecare canal FL,FR,RL,RR) si ies 20 (cate 2 pentru fiecare difuzor FL-joase, FL-medii, FL-inalte, FR-joase, FR-medii, FR-inalte, RL-medii, RL-inalte, RR-medii, RR-inalte). Aceleasi boxe poti sa le impaci folosind un amplif cu 4 canale si filtrare pasiva (adik la cele 3 difuzoare FL pui filtru trece-joase, trece-medii si trece-inalte) Deci iti trebuie: una bucata amplif pe 4 canale, 2 bucati filtre pe 3 cai si 2 bucati filtre pe 2 cai (daca vrei sa separi tu difuzoarele din spate, dar alea pe care le ai tu au deja filtre pe ele, deci nu ai nevoie) QUOTE (Iulika0069) - pot folosi CD playeru' original? Nu (cred ca) are control pt sub, practic ar trebui sa fac un "setup" din amplif, nuh?
Da, poti. Exista amplificatoare destepte care primesc fie semnal amplificat, fie semnal pre-amplificat, si au ele intern filtru pentru subwoofer (vor scoate pe canalul setat doar frecventele sub 60-80-120Hz). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st July 2025 - 07:22 PM |