![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,723 Joined: 19-October 05 From: Bucuresti Member No.: 29 Car: BMW E46 318I 2002 Engine: N42 2.0 143CP ![]() |
Am o mare dilema...vreau sa investesc intr-o statie si un subwoofer....problema e ca am auzit mai multe modele de sub-uri si nu ma multumit niciunul cum se aude....am si eu o intrebare: bass-ul puternic (de figuri
![]() ![]() -------------------- ex...e36 316i ex...e30 327i ex...e46 318i ex...e60 520i today just off-road - Navarone |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,502 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 4 Car: E36 318i/1995 Engine: M43 1.8 115CP ![]() |
QUOTE (Ionut) ma poate statia nu se potrivea ca avea puterea mica, adica 100w in punte si subwoofer-ul are 250w rms si 1000w max....acum nu stiu ce sa zic.. :dis:
Eu am JBL CS1200T (30cm diametru la 125W cu 500w peak) dar dau in el cu un GTO75.4 care imi scoate 284w la 4ohm pe puntea bridge. Alte 2 canale de 2x142W le folosesc pentru cele 6 difuzoare din fatza (4 sunt tweeterele originale BMW). si in spate am scos difuzoarele pentru ca nu-mi serveau la nimic, asa se aude si basul cum trebuie. Dar tot nu simt bass-ul in ficati, ci doar tremura hainele pe tine. Poate daca stai in spate sa-l simti in ficati ![]() deci JBL se aude bine ![]() poate vrei sa-ti vand tubul. Oricum, conteaza foarte foarte mult amplificatorul si conexiunile la el. Tubul mai putin. Daca vii la Ilioara iti "arat" cum se aude. Uite aici: http://www.bimmer.ro/forum/viewtopic.php?p=15791#15791 Later edit: Incintele inchise (sealed enclosure) sunt cele care au cea mai mare acuratete in reproducerea sunetelor joase si sunt potrivite pentru toate tipurile de muzica. Dar pentru acestea iti trebuie amplificator foarte puternic. Incintele ventilate (bass reflex, tunurile de bass) au cea mai buna eficienta in zona 40Hz-50Hz si nu reproduc prea bine sunetele sub 40Hz. Daca vrei amplificator mai slab, tunul de bass e cel mai potrivit, pentru ca incintele ventilate produc mai mult bass decat cele inchise folosind o putere mai mica. La tuburi, bass-ul este "labartat", se potriveste cu hip-hop sau house. Incintele bandpass sunt cele mai potrivite pentru a obtine un SPL (sound pressure level) maxim. Dar acuratetea sunetelor reproduse este mult mai slaba. Daca vrei doar curenti de aer, atunci ia-ti o incinta bandpass. (pentru necunoscatori, bandpass e incinta unde nu vezi difuzorul - adik difuzorul nu are membrana catre exteriorul cutiei.) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st July 2025 - 07:29 PM |