![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() zijdelings geďnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
Salut,
Nu prea am auzit pe cineva sa aibe un diferential autoblocant pe un BMW E12. Exista asa ceva? Sau pot sa folosesc un diferential de pe un alt tip de BMW? -------------------- Black heart scarring darker still
To keep up with me You've got to walk like a panther tonight |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 9% BMW corupt ![]() Group: Members Posts: 155 Joined: 13-June 07 From: Bucuresti Member No.: 974 Car: e34 Engine: 3.5 ![]() |
Sa pui punte de e28 nu este asa simplu daca montezi tot ansamblul. Puntea pica la fix, dar sunt cateva probleme:
-Basculele au prinderea de amortizor la alt unghi fata de basculele de e12 si vei avea niste bucse extrem de torsionate care se vor rupe la prima groapa. Remedierea este sa faci basculele reglabile pe punte. -Singurul grup care iti intra perfect este 3,64 cu capac de pe orice grup de e28 cu raport scurt, cum ar fii un 3.91 de pe un 520. Este singurul capac care are prindere centrala si se aliniaza cu prindere de e12 de pe lonjeronul spate. De asemenea, grupul cu 3.64 este singurul cu raport mai lung pe care se potriveste capacul respectiv. Pe e12 528i ai probabil un 3,45 deci nu ar fii o diferenta extrem de mare. -Nu poti pastra basculele de e12 deoarece nu se potrivesc capetele de planetare care vin cu grupul. Eu am pe e12 grup de e28 cu punte dar a trebuit sa tai jumate de portbagaj ca sa-l montez. Din cauza coroanei mari si carcasa este mare, lucru care face necesara modificarea lonjeroanelor spate pentru a-i face loc. Prinderea a trebuit facuta de la zero. Dar si eu stiu pe cineva care are un grup de e12 blocant in curte si-l vinde cu 400 euro ![]() Eu as alege varianta cu punte de e28 ca sa pot pune si frane ventilate. Bart, ca indiciu, acolo unde o sa-ti demontezi motorul gasesti si grup blocant...asta daca mai este valabila informatia ![]() This post has been edited by matei: Nov 7 2010, 11:39 AM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th July 2025 - 10:59 PM |