![]() |
![]() |
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 45 Joined: 13-July 06 Member No.: 382 ![]() |
Nu stiu daca sa mai discutat, cat cheltuiti cu masinile voastre? Ma refer procent din venituriile voastre? Consider ca intr-o tara normala si un venit normal, cheltuielile cu masina luna de luna nu ar trebui sa depaseasca 10% din venit , sa zicem un maxim 15%. Aici se include benzina , asigurare, taxa de drum , intretinerea masini, etc. Cunosc multe persoane care au dat o gramada de bani pe masina si la urma sa nu aibe bani de benzina, de intretine etc.Cu toate ca puteau sa-si cumpere o masina mai ieftina pe care sa si-o permita( Cei pasionati nu sunt inclusi
![]() Va rog sa nu discutam sume de bani , consider ca este irelevant.......daca se poate doar in procent.. In cazul meu, undeva intre 7 - 10%, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 45 Joined: 13-July 06 Member No.: 382 ![]() |
Ce am observat este ca cei cu masini mai vechi, pre 90 , cheltuie mai mult pe masina decat cineva cu un E46 de exemplu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() > Membru de onoare < ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 3,522 Joined: 18-June 07 From: Gaesti,Dambovita Member No.: 988 Car: E12, E34 Engine: M20B20, M50B20 ![]() |
Ce am observat este ca cei cu masini mai vechi, pre 90 , cheltuie mai mult pe masina decat cineva cu un E46 de exemplu. hmmm...e si asta un adevar pe undeva... caz concret.am un amic cu e46.si toata ziua vine pe la mine si se oftiCA CA el nu poate sa surubareasca ca mine la e12,adica poate dar cu bani mai multi. nu zic,sunt si care baga bani in astea mai noi,insa bani multi... in fine...si daca aveam e39/e60,ma strangeam de unde de neunde si tot "o faceam a mea"... cea mai mare bucurie a mea,ca posesor de cazan vechi,e12,ca de altfel si a altora sunt sigur,ca nu trec neobservat pe oriunde merg cu e12-ele....exclus zone de tara unde multi remarca "misto mertzanu" chiar si cei care cand trec pe jos pe lg mine,care ma cunosc insa nu vor sa vad eu ca se holbeaza,ii vad in oglinda apoi intorsi cu totul... si nu ca e12 meu e vreun avion,asta e meritul oricarei masini vechi,sa fie admirate.pana si un bun prieten cu un opel ascona din 78,coupe,imi zice ca il intreba lumea una alta cand merge undeva cu cazanu... si tot app de ce zicea vioE21,ca noi astia cu astea vechi cheltuim mai mult ca unu cu e46 de ex,asta depinde si de proprietar... stiu cazuri in care cel cu e46 a luat-o sa o tina ceva timp si apoi o vinde,nu prea il intereseaza daca are placute ok,ulei daca e ok sau mai stiu eu ce..daca pune antigel bun sa din ala de dacie.pe cand eu,care stiu ca nu prea recent o sa am bani de una mai noua,ma simt nevoit sa iau ulei bun,antigel bun acu ca tot vine gerul ca daca pica ceva tot eu bag bani.cel cu e46 zice"lasa ca daca pica ceva,pica la urmatoru proprietar"... sunt si baieti care au e46 sau e39 si stiu ca vor sa-l tina si il ingrijesc.ca exemplu,desi nu-l cunosc personal,tot respectul pt Ciupanezu,am rasfoit topicul cu e39 lui si am vazut cate a facut la o masina,e39 prefacelift,de care multi fug ca vor facelift,si a adus-o acolo unde a vrut...nu stiu cati refaceau cutia aia automata cu atatia bani,sunt sigur ca multi altii ar fi vandut masina pe ce pe nece daor sa scape dea ea,ca sa dus automata... in fine...despre kestii de genu ar fi de vb o gramada... totul e sa nu te dea inapoi o problema mai costisitoare,si sa pui de vanzare o masina care ai iubit-o doar ca de,a venit vremea sa bagi bani in ea...ala nu e proprietar de bmw.e doar posesor de masina. -------------------- BMW E12 550i M70, since 1977
BMW E34 520i M50, since 1995 BMW E39 530d M57,since 1999 BMW E39 530d M57,since 2002 |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,883 Joined: 22-January 07 From: Bucureşti Member No.: 556 Car: Ricsa Engine: Ricsa ![]() |
sunt si baieti care au e46 sau e39 si stiu ca vor sa-l tina si il ingrijesc.ca exemplu,desi nu-l cunosc personal,tot respectul pt Ciupanezu,am rasfoit topicul cu e39 lui si am vazut cate a facut la o masina,e39 prefacelift,de care multi fug ca vor facelift,si a adus-o acolo unde a vrut...nu stiu cati refaceau cutia aia automata cu atatia bani,sunt sigur ca multi altii ar fi vandut masina pe ce pe nece daor sa scape dea ea,ca sa dus automata... in fine...despre kestii de genu ar fi de vb o gramada... totul e sa nu te dea inapoi o problema mai costisitoare,si sa pui de vanzare o masina care ai iubit-o doar ca de,a venit vremea sa bagi bani in ea...ala nu e proprietar de bmw.e doar posesor de masina. Ceea ce am făcut eu nu e un lucru raţional şi nu-l recomand altora. Asta faci cānd ţii la maşină, īnsă este foarte costisitor, iar satisfacţiile sunt destul de mici īn Romānia pentru că ceilalţi oameni nu-ţi respectă proprietatea. (īţi zgārie maşina, īţi fură oglinzile etc.) Raţional ar fi să o vānd, mai ales din cauza impozitului enorm şi costurilor foarte ridicate de exploatare. Cānd te gāndeşti că am dat pe o maşină 11500 €, apoi am mai băgat īncă vreo 10 000 € īn ea, iar dacă aş vrea s-o vānd acum abia iau 5000 €, din punct de vedere financiar e o risipă. This post has been edited by Ciupanezu: Nov 3 2010, 11:00 AM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 24th June 2025 - 05:11 PM |