![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 64% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 655 Joined: 23-May 06 From: Iasi Member No.: 303 Car: E28 Engine: M21 524 TD 116CP ![]() |
Pun si eu o intrebare.
Care ar fi riscurile montarii unei instalatii GPL pe un motor 2.5i vanos. In cazul de fata E34-ul meu. Costuri m-am interesat si ... nu sunt atat de mari. Pp. ca in timp s-ar amortiza investitia. A mai facut cineva acest lucru? -------------------- NOW E34 2.5I vanos '94 (THEN E28 2.4 TD '86 (BACK THEN E28 2.4 TD '83))
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Roadrunner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,379 Joined: 10-November 07 From: Bucuresti Member No.: 1,273 Car: E39 Engine: M57D30 ![]() |
daca instalatia de gaz nu e secventiala (adica un injector pentru fiecare cilindru-se gaureste galeria pentru treaba asta) risti sa spargi galeria sau sa omori debitmetrul. in general instalatiile de gaz trebuiesc verificate si daca e nevoie reglate la cel mult 6 luni (cele nesecventiale), altfel o iau razna, se acumuleaza gaze in galeria de admisie la franele de motor si daca da un rateu=> pateu de debitmetru/galerie de admisie.
daca faci o transformare cu cap nu vad ce s-ar putea intampla rau, o instalatie buna, reglata cum trebuie, va egala performantele injectiei de benzina, la costuri mult reduse. exista, din ce am vazut pe net, si instalatii de GPL cu injectie controlata electronic acum (au ECU), nu mai e ca pe vremea Daciei Berlina cand se punea guler dupa filtrul de aer si acolo se introducea gazul in admisie....au mai evoluat lucrurile. nu zic sa pui, eu am avut pe un Peugeot 406 2.0 16valve si s-a stricat de la forja indelungata (crapat chiulasa intre cilindrul 2 si 3 dupa un Cernavoda-Bucuresti mers "pedal to the metal"), nici nu zic sa nu pui, vad taximetristi cu 300.000 km cu GPL care nu au probleme grave la motor. depinde cum mergi cu masina, ce asteptari ai de la ea, si ce suma vrei sa investesti in hibridizarea ei. orice hotarare ai lua, iti doresc succes. -------------------- Cash only, no I will not trade + cash for your ETA, nor do I want any wheels, ex girlfriends, puppies, or sexual favors....well maybe but PM me about that one
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th July 2025 - 09:48 PM |