![]() |
![]() |
Guest_jaffar_* |
![]()
|
Guests ![]() |
m-am saturat de ursulica. de fapt nu m-am saturat de el, ci de problemele lui. mi-e groaza ca trebuie sa-i fac RK la caroserie si ca n-o sa iasa bine si o sa innebunesc. asa ca ma gindesc din ce in ce mai serios sa-mi schimb masina.
ce variante am, avantaje si dezavantaje: 1. recarosare E30 + obtin o masina aproape noua, care o sa ma tina mult si bine + costurile nu sint foarte mari - nu gasesc o persoana de incredere care sa imi faca toate formalitatile (nu vreau sa ma duc in germania, nu vreau sa alerg pe la vami etc) 2. RK E30 aici nu gasesc decit minusuri... n-o sa mai cada nimic la loc pe ea, o sa se rupa o gramada de chestii, n-o sa iasa cum vreau eu si o sa ii dau foc tinichigiului etc. 3. E36 + daca gasesc una in stare buna, e asemanatoare ca si distractie cu ursulica - pret, mi se pare foarte scump un e36 la 8-9000 eur. as putea lua un 320 pe care-l stiu la vreo 5500-6000 dar cine stie ce probleme mai are si ala de mai bine de un an de cind l-am vazut eu ultima oara ? 4. E34 + pret (4-5000 eur cu multe dotari) - e mare rau. oare imi place ? nu mai pot sa fac cerculete cu ea sau s-o dau de-a latul ![]() - nu am nici un fel de experienta. sint bune ? nu o sa am exact aceleasi probleme ? 5. E39 + imi place rau cum arata - habar n-am cum e inauntru, cum se simte la mers etc - nu stiu nimic despre acest model. help ? care ati avut, care aveti ? 6. Renault Megane II + masina noua, consum mic, stele multe bla bla - pret, imagine ![]() 7. Dacia Logan + ieftina, mare, masina noua - o sa faceti misto de mine grav (de-aia l-am si inclus in lista :unibrow: ) 8. Mercedes Clasa C + masina noua si super jmechera - pret - nu stiu nimic despre ea. la dimensiuni e cam ca ursulica... o fi la fel de fun de condus ? trebuie sa fac un drive test. 9. Dacia Super Nova + e rezistenta ca un tanc (ask me how i know ![]() + consuma putin - nu simti nimic cind o conduci (nici in linie dreapta, nici pe curbe ![]() - inca e destul de scumpa 10. alte variante ? pe linga mistourile inevitabile, as vrea si pareri serioase ![]() multumesc later edit: bineinteles, am uitat sa scriu varianta unui alt E30 intr-o stare mai buna ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
jaffar, parerea mea:
A. Nu iti lua masina mai veche de 5-6 ani, atat timp cat va fi singura ta masina. Daca imi permiti sa merg mai departe cu recomandarea: ia-ti o masina noua. Iti spun din proprie experienta, cu cat inaintezi in varsta ( :retard: ), prioritatile in viata se schimba. Chiar sa vrei, si nu mai gasesti timp + chef sa tot mesteresti la masina, cum faceai cu numai cativa ani in urma. Job-ul, casa, poate familia incep sa "traga" de tine mult mai zdravan decat inainte - pur si simplu nu mai gasesti timp pentru masina. Cred ca simti si tu ca anii de teribilism se cam apropie de final. Ai nevoie de o masina fiabila, sigura si usor de condus (cu care sa poata merge si prietena / sotia, fara sa te gandesti ca poate ramane cu ea pe undeva, sau mai rau). Mai mult, peisajul automobilistic s-a schimbat major in ultimii 5-6 ani. Aproape toata lumea are masini noi, iar intretinerea unei masini vechi de peste 10 ani devine o problema din ce in ce mai mare. Piesele de schimb se vor gasi tot mai greu, dezmembrarile practic au disparut, mecanici care intr-adevar sa se priceapa la ele - sunt si astia pe duca. B. Ia-ti o masina care consuma (relativ) putin si care nu are costuri fixe exorbitante. Este evident ca pretul combustibililor nu va mai scadea semnificativ niciodata. Singura directie este sa fie relativ stabil, sau sa creasca. Este o problema globala si e evident ca fundul sacului e aproape. Pe de alta parte, stii foarte bine de noile impozite auto. Adauga apoi asigurari, alte taxe. Pur si simplu, daca nu ai un buget in mod evident excedentar, un motor cu capacitatea de peste 2 litri te poate pune pe butuci, dpdv financiar. In ceea ce priveste lista ta de optiuni, parerea mea este: 1. - mult prea complicat; 2. - exclus; 3. - numai daca tii neaparat sa ai BMW; 4. - e o masina cam veche + nivel de fun redus, fata de E30; 5. - numai daca tii neaparat sa ai BMW + esti in bani sa o intretii; 6. - optiune foarte buna; 7. - dpdv practic, s-ar putea sa nu fie deloc o idee atat de proasta. OK, zero fun; 8. - optiune foarte buna, daca ti-o permiti. Imi inchipui ca vorbesti de unul (cvasi) nou; 9. - nu cred ca e o optiune mai buna decat Logan. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 12:06 PM |